Mám notebook Asus A6 a mal som tam RAM-ku 512, včera som si kúpil 1GB RAM a hnet som si ju dal do booku. počítač pracuje svižnejšie ale už 2x mi vyhodilo takuto tabulku (obr.č.1) a následne sa reštartol cely pc . Neviete prečo my to robí , či to bude tou
ak su tam 2 tak maju medzi sebou problem a musis dat jednu preč
ak tam máš tu novú tak pravdepodobne nebude kompatibilná alebo bude v biose zle nastavena frekvencia pametí, skus nastaviť bios na autodetect a uvidíš.....
ak ti mam dat radu tak hento predaj a kup si jednu tam máš istotu že to nebude robiť....... inak sa ti to bude jebať stale alebo kupiť rovnake ramky /rovnaka značka aj všetko
Presne tak zisti si takt RAMIEK ak je jedna 667 a druha 800hmz - inak neuviedol si parametre ramiek.Pre istotu si natoc nejaký diagnosticky soft, nech odskusa zataženie jak procaka tak aj ramky.
nechcem byť poslom zlých správ, ale vyzerá to na chybnú (alebo nekompatibilnú) ramku... odporúčam ju vrátiť a kúpiť jednu s rovnakou frekvenciou a časovaním (a keď už nie to, tak aspoň CL)
btw, myslím že A6 si s viac ako 1 GB modulmi neporadí
No neviem ako mu chcete poradit ked to roby aj mne vypis pamete RAM na disk a pritom som ram nemenil a bratovy to na noteboku roby tiez ale serem na to lebo to neroby casto podla mna musis tam co mas napisane ze technicka informacia odpisat si niekde to cislo a zadat ho do vyhladavaca a malo by ti vyjst neaky program co to opravy ale nwm neskusal so radsej by som reinstaloval Windows.
CO sa tyka frekvencie... ale v tom byt nemal byt problem, jediny problem frekvencie je ze ta lepsia frekvencia sa prisposobuje horsej... Cize ak mas novu 800 Hz a stara je 533Hz, tak ta 800Hz sa prisposobi...
Avsak na obrazku mas memory dump. To znamena ze bud si ramky absolutne nerozumeju (nekompatibilita), alebo je ta nova chybna
nieje dobré kombinovať rôzne velkosti ram, radšej tú starú 512 predaj a kúp ešte jednu presne tú istú 1gb a systém ti pôjde svižne... viacej ram nepotrebuješ ak nehrávaš hry
Skús test pamäťového modulu. Najprv každú RAM-ku osobitne a potom obe súčasne... Vyššie je poukázané na všetky možné problémy, ktoré môžu spôsobovať nesprávnu funkčnosť...
...a asus by som nenazval ani notebookom, kedze distribucia pre strednu europu je ta ista ako pre krajiny tretieho sveta...
@2 nie každý BSOD znamená automaticky nutnosť preinštalovať windows... aj ten tvoj mal problém so systémom súborov na disku nie s WINom, a človek by sa pri FAT32 veľmi tomu ani nemal čudovať
dik nechal som tu 1 GB asik 3 den a už to nespravilo ale chcem si kupit tej istej značky a tej istej frekvencie ale 2 GB .... myslite že to bude tieš robit alebo to pojde bez problemou ....??
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
ak su tam 2 tak maju medzi sebou problem a musis dat jednu preč
ak tam máš tu novú tak pravdepodobne nebude kompatibilná alebo bude v biose zle nastavena frekvencia pametí, skus nastaviť bios na autodetect a uvidíš.....
btw, myslím že A6 si s viac ako 1 GB modulmi neporadí
Avsak na obrazku mas memory dump. To znamena ze bud si ramky absolutne nerozumeju (nekompatibilita), alebo je ta nova chybna
cize suhlasim s @10
Odporucam v PC nechat iba tu 1GB a tyzden ju mat tam... ak nevyskoci ziadne chybne hlasenie je to jasne.
@14 z kombinovanim velkosti to ma minimalne minimum
Ja mam 2x 256 a 1x 1gb a no problem
@2 nie každý BSOD znamená automaticky nutnosť preinštalovať windows... aj ten tvoj mal problém so systémom súborov na disku nie s WINom, a človek by sa pri FAT32 veľmi tomu ani nemal čudovať
(nápoveda: " target="_blank" rel="nofollow" title="Linka na stránku www.google.sk">» www.google.sk/search?hl=sk&am...