zaznamenali ste že kvôli rúškam je mnoho konfliktov? včera som bola svedkom v autobuse, kde človek rúško nemal a sa doňho pustili a chceli ho vyhodiť z autobusu. Pritom ich nezaujímalo že mohol mať rôzne ťažkosti s dýchanim alebo kožou.
@bebekex ja žijem v ČR a v obchode lekárni a tak nemusíš mať, akurát u zubára v čakárni som musel, lebo tam je to akože viac infekčné prostredie... v MHD neviem, tou nechodievam, ale zdá sa mi, že ľudia nemajú ani tam... len v niektorých okresoch
@bebekex no čo viem benzínové pumpy a obchody nie, ostatné inštitúcie ťažko povedať, písal to asi mesiac dozadu jeden chlapík čo tam bol s partiou na motorkách
boha. taký cirkus okolo toho ľudia robia. šak normálne pred nástupom do busu/vstupom do obchodu si zarúškujem hubu a nos, po výstupe odrúškujem, nevidím problém, a to už je čo povedať keď ja niekde nevidím problém =D
Pre toto už asi polroka nechodím MHDčkou + leto a teplo, nebola som vo vlaku či v buse ani nepamätám... Vyhýbam sa miestam, kde treba mať rúško na tvári a aj v obchode ho mám aj tak zvesené pod nosom, inak by som sa udusila. Keď je chladno tak sa to ešte dá mať na ksichte, inak nie.
Aj na MHD je to napísané že bez ruska nemôže vstúpiť takže ano majú právo ho nepustit do MHD ale pešo môže ísť bez ruska mňa už viac skor irituje ze keď si niekto berie pečivo tak bez rukavice tak potom ma aj chuť prejde si odtiaľ pečivo zobrať a je to aj nehygienicke
@openmindedfreak pred tyzdnom som sa vratil z Chorvatska a ruska musis mat v obchodoch, taxikoch, mhd, na letisku a v letiskovom transfere. Jedine kde to ludia neriesili boli restiky. Uplne ako u nas.
Ma dost vytacaju tie debilne reci ako sa v tom neda dychat... Ludom sa nechce mat rusko par zastavok alebo v obchode, ale chirurg do boha tam 30 rokov operuje v rusku a neide protestovat, ako sa mu tazko dycha a ako mu CO2 zatemnuje myslenie... ak samozrejme niekto zabudne a po upozorneni si ho nasadi, tak nie je problem...
@Miro016 ale chirurg operuje v klimatizovanej miestnosti, nie v autobuse kde je 40°C a lepi sa na teba xy prepotenych ludi, myslim, ze v takych situaciach je ludom nevolno aj bez rusok. Pocas najkritickejsich korona mesiacov som brigadovala v potravinach kde som robila12ky, z toho 11 hodin som mala na sebe rusko, takze velmi dobre viem ako "super" sa v tom dycha. Som rada ze zijem v CR kde aspon pocas leta tuto povinnost zrusili
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
boha. taký cirkus okolo toho ľudia robia. šak normálne pred nástupom do busu/vstupom do obchodu si zarúškujem hubu a nos, po výstupe odrúškujem, nevidím problém, a to už je čo povedať keď ja niekde nevidím problém =D