Caute ... musim sa svami podelit o novu teoriu co som prave videl v televizii ... je rochu zvlastna ale mne pride celkom zaujimava...
Sa tam rozoberali otazky ohladom vzniku zivota aa my relativne vieme, ze to, ze si uvedomujeme samych seba je mozen
Nie. Človek je omnoho komplexnejší - Internet nedisponuje kognitívnymi schopnosťami. A to čo nás robí výnimočnými je nielen Vedomie ako entita sui generis - ale kooperácia jednak Kognitívnych zložiek (teda aj emočných) a jednak kooperácia vedomia s nevedomým.
Tak ja som (a ani oni) nemal na mysli internet v podobe akej ho pozname teraz ale treba sa pozriet do buducnosti. Cim dalej tym viac sme od neho zavisly a vsade na neho narazame. Postupne budeme online vsade a vzdy a serko co budeme robit bude vediet aj internet. Ved uz aj teraz vsetko co sa da lajkujeme, tweetujeme, statusujeme... A v buducnosti to bude poprepajane jedno z druhym este viac az nakoniec to bude take komplexne, zeby si to mohlo zacat uvedomovat svoju existenciu tak ako si my uvedomueme tu nasu iba sa mi paci ta teoria neukamenujte ma prosim
života nie ... na to aby to bol život by musel splnať iné podmienky ... avšak môžeme to nazvať nejakým komplexným vedomím ktoré môže v budúcnosti nadobudnúť schopnosť uvedomenia ale nemyslím si že by tzo bolo možné len vďaka natlačeným kvantám v nete ... ale ak by to bol stroj ktorý by čerpal z netu, tak potom možno ...ale aj tak mi to zatial príde dosť nelogické ...uvidíme, každopáde ta umelá inteligencia by mohla na podobnej báze fungovať ...no stále tam čosi nehrá a stále mi niečo hovorí že na to aby si ,,bytosť,, uvedomila sama seba musia fungovať tieto veci : musí sa meniť celé telo ako aj mozog a mysel v závislosti s prostredím a v závislosti s meniacimi sa skusenostami a ich vývojom a adaptáciou na prostredie , jednoducho všetko musí byť neustále meniace sa a na seba reagujúce ... ale uvidíme to je len môj názor
@melancholik suhlasim stebou btw... to tvoje pravidlo myslim ze aj sam mozes najst velmi jednoduchu odpoved vsak internet nieje staly internet sa predsa neustale meni, vyvija, nadobuda nove poznatky, jeho objem dat sa zvacsuje (nezmensuje) cize presne tak isto ako zivy organizmus u ziveho organizmu entropia rastie a co sa tyka internetu tak tiez, aj ked to uz sa asi entropiou nazvat neda ... ale je to to iste, len nie chemicke internet je dynamicky, nie staticky.
@wuttasi net sice ako si napisal splna podmienku meniaceho sa ,,vedomia,, len ja som do toho zahrnal aj ludske telo ktore patri a priamo ovplyvnuje tento dej ako aj mozog ktorý starne mení sa atd ... kde hardware sa žial nemení ... preto si myslím že stroj takúto schopnosť nenadobudne
@melancholik uz chapem ako si to myslel a ano ano relativne to nebude schopne sa ani rozmnozovat ani hybat sa ... ale bude to "len" take centralne vedomie... to si myslel ze?
Je aj taky film, interentova entita sa pokusi znicit svet No ale teoreticky to mozne je. Ale sama od seba nevzikne. Musi ju vytvorit clovek a potom sa moze sama rozvijat. A na zaciatku by musela byt izolovana na superpocitaci a musela by vediet sama sa naburat do PC a vyuzivat jeho procesor.
@chemon ale naozaj uz moze clovek funovat bez elektriky? myslim, ze sme dospeli do stadia, kedy bez elektriky clovek fungovat nemoze. sme na nej zavisli. Bez elektriky by takmer nik nemal pracu, zrutil by sa uplne cely system, naviac by to zasiahlo samozrejme velkomesta ale postupne aj tak vsetkych a prezili by len domorode kmene niekde v pralese.
@wuttasi a ? ale prežili, ja viem je to katastroficky scenar, takmer nepredstavitelne, ale prežili a prave v tychto momentoch by sa ukazali slni jedinci
@wuttasi ano, rozmnozovanie je tu ale vedlajsie hh hej len vedomie avsak ako moze byt vedomie bez charakteristiky individua? a charakteristiku nemoze dostat bez zrejme meniaceho sa tela a mysle,takze skor mozme hovorit o nevedomi
@melancholik hovorime o vzniku niecoho, co tu este nebolo ono to vklude nemusi rozmysat ako my ludia chapes absolutne to nemusi byt podobne nasemu zmyslaniu takze to ani nemusi mat telo ktore by sa menilo.
cloud.. hypoteza : my ako jednotlivci ziskavame informacie z nasho uboheho zivota. kazdy ma ine. participuje sa na niecom velkom bez toho aby o tom vedel (ako kto). predpokladajme ze sme takto prepojeni a tieto informacie odosielame niekde kde sa to vyhodnocuje tj. univerzum. toto by vysvetlovalo to ze tvorime vesmir. ..a toto je len kvapka v mori...
preco reaguju ludia co k tomu vedia zdelit len sracky same. a preco sa vsetci do mna chcu obuvat. a radsej nie. lebo som napisal tento subkoment tak uz nevedia napisat nic originalne a mudre.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
to akože wifina obživne a bude mi tu behať po obyvačke alebo čo si tým chcel povedať? .....