uz cca. 3 roky pracujem v jednej spolocnosti. Ide o velmi velku firmu, je tam celkom fajn, prostredie, kolegovia, plat (noooo), benefity, co je zle su procesy ako to byva vo vlekych firmach, kde sa daco riesi tyzden tak tu aj mesiac,
ak si myslis ze sa niekde posunies tak preco nie ? sro ci as tvojhu pracu to nejako ovplyvni alebo co tam chces zvazovat ? ci su obrat miliony ci miliardy ti moze byt jedno, dolezite je co z toho budes mat ty..
@luc.ka@stodvacinkar nerisim s.r.o. vs. a.s. pisem to kvoli kontrastu a pisal som, ze chcem vediet vase pocity, ked ich nemate nerieste a chodte o dum dal. A to, ze dakto robi za 300 evri ma nezaujima, ja nie som stat a ani minster, ja to bohuzial nevyriesim. Takze uplne off-topic.
@hajzelodkosti nemusíš byť podráždený. proste to celé vyznelo tak, že je to tvoj jediný problém. ja osobne fakt neviem, aká zásadná zmena z toho plynie pre "obyčajného" zamestnanca, a úprimne, myslím si, že žiadna.
tak keď chceš zmenu, tak nerieš blbosti a choď si za novými skúsenosťami. hádam nechceš skysnúť celý život na jednom mieste, ktoré ti už nemá čo dať, len preto, že a.s. vyzerá spoľahlivejšie (alebo opačne, neviem)
tak btw, mi objasni, čo z toho +-písmena plynie ja akurát viem, že je to iné pri zápise do or... xD (zadania z ekonomiky/právnych foriem podnikania mi dali proste veľa do života
@luc.ka nj podrazdeny som neni. Prestan byt uz zaujata. No, asi si potm nikde este nepracovala potom....ale vidim, ze si to nakoniec pochopila tak nabuduce nehovor, ze k tomu nemas co povedat, ked mas.
@hajzelodkosti od teba by som nečakal niečo takéto, ako je táto téma.
podľa mňa, ak je to druhé rovnako atraktívne aj finančne, teda ja to vyrovnané, tak by si mohol prejsť a skúsiť nové. Ja osobne by som riešil výhody vs. nevýhody. zisti si o tom niečo, a skús.
druha firma bez premyslania. ak sa mi nieco nepaci a chcem sa posunut vpred tak nevaham, skusim este dat nejaku kvazi poslednu snacu zariadeniu kde pracujem a ak sa nic nepohne tak idem. Ved svet je velky a ak sa chcem rozvijat nemozem ostat niekde kde nie som spokojna. Tolko ako to ja vnimam.
@hajzelodkosti ja v prvom rade študujem. na full time som nerobila, na part time non stop od 15-16, ale chápem, že to je nepodstatné tak a vysvetlíš mi ten rozdiel, alebo sa budeš len oháňať tým, ako som odveci? a zaujatá voči tebe nie som už dosť dlho....
@luc.ka hej, asi ti to nevysvetlim ako ucebnica, ale skusim to tak z vlastnych skusensoti. a.s. su zvycajne spolocnosti so zahranicnymi matkami (nie vzdy samozrejme), maju vela prachov a su stabilne. Zato s.r.o. (mozu mat tiez zahranicnych tatkov) zvacsa tolko prachov nemaju a radi padaju jak hrusky. Tak nejak to vnimam a ver, ze by si to pocitila ak by si v takych formach robila. Asi tak nejak som to myslel. Viem aj ucebnicovy vyklad, ale ten vies asi aj ty, ale to je bohuzial iba o tom co musis spravit aby si bola s.r.o. a pod. Tento rozdiel medzi a.s. a s.r.o. je dost citit podla mna. Inak neviem preco si sa prave tohto chytila, nie je to podstatne, bolo to len tak spomenute pre nahlad do problemu. nj
@hajzelodkosti chytila(i) som (sme) sa toho preto, že to bolo jediné negatívum, ktoré si vypichol. tak nad čím som sa mala pozastaviť? že si nie si istý, či chceš lepšiu robotu a vyšší plat?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
posuniem sa skor v tom, ze to bude nova skusenost, novy projekt, dalsia referencia a urcite sa naucim aj nieco nove.
Polovica slovákov maká za 300 evry mesačne a ty tu riešiš sro verzus as..
tak keď chceš zmenu, tak nerieš blbosti a choď si za novými skúsenosťami. hádam nechceš skysnúť celý život na jednom mieste, ktoré ti už nemá čo dať, len preto, že a.s. vyzerá spoľahlivejšie (alebo opačne, neviem)
podľa mňa, ak je to druhé rovnako atraktívne aj finančne, teda ja to vyrovnané, tak by si mohol prejsť a skúsiť nové. Ja osobne by som riešil výhody vs. nevýhody. zisti si o tom niečo, a skús.