vždy som mal amd procesory, teraz som si kúpil intel a nedám naň dopustiť, žiadne prehrievanie, výkon jak sviňa. takže odporúčam intel inak dobrá zostava.
@chevro O rok nový PC? Grafika v hrách sa pomaly dva roky nikam nepohla. Kúpiť nejakú drahú high-endovú grafu si môže max vtedy, ak by si si to chcel hrať na troch monitoroch, alebo v extrémne vysokom rozlíšení so zapnutým AA čo je myslím úplne zbytočné. A nehovorím ešte o tom koľko to bude potom žrať. Ale záleží aj od toho, aký ma chalan rozpočet. Ja sám som kupoval niečo podobné ako tam píše, okrem X6 som kúpil X4 a vyšlo ma to na nejakých 450 eur možno. A najväčšieho zabijáka Crysis som rozbehal na ultra/high na maximálnom možno rozlíšení môjho monitora a úplne v pohode. Tak neviem teda : )
Jasné, počítač je super, najlepší vynález všetkých čias, kde môžem mať tak namakanú grafiku, že si môžem masturbovať nad hrou. Counter Strike, Warcraft, Crysis, whatever...
Pre mňa hrateľnosť znamená to, že sa človek zabaví a nielen sám.
Chceme hrať Counter, Warcraft, Crysis? Tak to si každý musí pekne doniesť komp a môžeme mať LAN orgie, kde každý sa outisticky krepčí za svojou mašinou.
Osobne, príde mi to dosť divné. Ideme sa hrať, ale každý vo vlastnom svete...
Hra sama o sebe je prakticky strata času, preto by to človeku malo dávať viac, než to berie.
Konzola je lacnejšia, menšia, skladnejšia, praktickejšia a keď človek vie, čo sú Torrenty, tak vyhral.
Vieš čo to je si hrať Nintendo Wii cez projektor? Šupa proste (a hlavne, keď pridáš ešte štipku trávy
Tomuto hovorím hrateľnosť jak sviňa a to nepočítam spoločenskú vložku:
Možno som v tomto divný alebo čo, ale pre mňa je počítač nástroj práce a nie hračka. Práca a zábava by sa mala oddeľovať.
@mayo PC je predovsetkym nastroj prace. Ja zas pod hratelnostou chapem rozlahlost plochy, moznosti hry, moznosti pohybu atd... Nuz, kazdy pod tym chape asi cosi ine. Mne pocitac po vsetkych strankach absolutne vyhovuje a nikdy som neuvazoval nad kupou konzoly. Pre mna su to zbytocne vyhodene peniaze.
@hnisavica Cize podla teba som obmedzeny, lebo rozmyslam inak ako ty a uznavam ine hotnoty? Ja, narozdiel od teba, ale nenadavam ludom vo forach, neurazam ich, nehadzem doslovne urazky priamo na ich adresu. Porozmyslaj nad tym a uvedom si, kto je tu obmedzeny.
@frez Tu nejde o to, či uznávaš iné hodnoty, keďže a priori zavrhuješ niečo ako "zbytočnosť", mimochodom, možno by ti ten tvoj výpad aj vyšiel, ak by si sa už x-krát predtým na Birdzi neprezentoval ako maximálne netolerantný človek.
@hnisavica Ak narazas na to, ze som povedal ze PRE MNA by bola playstation uplne strata penazi, cize zbytocnost, tak vobec nechapem zmysel tvojej narazky ak narazas na to, ze som ooznacil athlon II x6 ako zbytocnost, tak potom fakt nechapes o com je tu rec a tiez nechapem zmysel tvojej narazky. a vobec, daj uz konecne pokoj a prestan furt zaparat.
Podla mna je uplne zbytocne kupovat si predrazene intely, ked vacsinu vykonu tahaju hry a aplikacie aj tak z grafiky.
Uplne ti staci dvojjadrovy 3Ghz Phenom, aspon 6GB DDR3 1000+MHz ramky (4GB uz je malo), 1TB disk (medzi 500/750/1000 nie je az taky velky cenovy rozdiel) s aspon 16MB cache a ATI grafiku s nejakymi 1000+MHz DDR5kami a frekvenciou jadra idealne 800Mhz, cize urcite minimalne 57xx radu aj ked 128bitovu (tie 256bitove grafiky maju nejaky divny pomer cena/vykon a taky rychly datovy tok aj tak nepotrebujes ).
Samozrejme nezanedbaj kvalitny zdroj s vysokou ucinnostou (nekupuj si ziadne Eurocase a podobne shity) a kvalitnu dosku s podporou SATA III (ale sata III disk si este nekupuj, zatial tam nie je vacsi vykon oproti dvojkam, kedze tato technologia je len v plienkach)..
Sice investujes trosku viac, ale snad si necakal, ze za 679 eur zozenies nadupany stroj, hlavne ked si ho sam neposkladas?
@lubci GTA 4 na hentom urcite na FULL nerozbehnes, kedze GTA 4 naprogramovali ako najvacsi diletanti a bezi to na hovno aj na namakanejsich strojoch (a povedzme si uprimne, ten tvoj namakany nie je).. Pri mafii 2 tazko povedat...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
51 komentov
aj grafika je v poho , cize nenajdes hru ,ktora by ti nesla na plnych detailoch..
Intel core i7 980X;
HDD 1TB;
RAM 4GB;
ATI HD 5970;
zvuk 7.1
@lubci Presne tak, no jedine podkladany. Snad si ani neuvazoval kupit hotovy pc
ALE!
Ak by som sa chcel hrať, tak si kúpim xbox/wii.
A ak by som chcel pracovať, tak si kúpim Mac.
Hotovo, vyriešené, a spokojnosť najväčšia
Asi si ešte nehral Mario Kart, štyria naraz
@lubci Napíš čo máš za rozpočet.
Ale aby sme sa chápali.
Jasné, počítač je super, najlepší vynález všetkých čias, kde môžem mať tak namakanú grafiku, že si môžem masturbovať nad hrou. Counter Strike, Warcraft, Crysis, whatever...
Pre mňa hrateľnosť znamená to, že sa človek zabaví a nielen sám.
Chceme hrať Counter, Warcraft, Crysis? Tak to si každý musí pekne doniesť komp a môžeme mať LAN orgie, kde každý sa outisticky krepčí za svojou mašinou.
Osobne, príde mi to dosť divné. Ideme sa hrať, ale každý vo vlastnom svete...
Hra sama o sebe je prakticky strata času, preto by to človeku malo dávať viac, než to berie.
Konzola je lacnejšia, menšia, skladnejšia, praktickejšia a keď človek vie, čo sú Torrenty, tak vyhral.
Vieš čo to je si hrať Nintendo Wii cez projektor? Šupa proste (a hlavne, keď pridáš ešte štipku trávy
Tomuto hovorím hrateľnosť jak sviňa a to nepočítam spoločenskú vložku:
Možno som v tomto divný alebo čo, ale pre mňa je počítač nástroj práce a nie hračka. Práca a zábava by sa mala oddeľovať.
zabijat cas sa da aj inak.. a na dobre LAN hry ti staci Notebook.. prakticke a vzdy po ruke...
Uplne ti staci dvojjadrovy 3Ghz Phenom, aspon 6GB DDR3 1000+MHz ramky (4GB uz je malo), 1TB disk (medzi 500/750/1000 nie je az taky velky cenovy rozdiel) s aspon 16MB cache a ATI grafiku s nejakymi 1000+MHz DDR5kami a frekvenciou jadra idealne 800Mhz, cize urcite minimalne 57xx radu aj ked 128bitovu (tie 256bitove grafiky maju nejaky divny pomer cena/vykon a taky rychly datovy tok aj tak nepotrebujes ).
Samozrejme nezanedbaj kvalitny zdroj s vysokou ucinnostou (nekupuj si ziadne Eurocase a podobne shity) a kvalitnu dosku s podporou SATA III (ale sata III disk si este nekupuj, zatial tam nie je vacsi vykon oproti dvojkam, kedze tato technologia je len v plienkach)..
Sice investujes trosku viac, ale snad si necakal, ze za 679 eur zozenies nadupany stroj, hlavne ked si ho sam neposkladas?