Myslíte si že vyhlásiť núdzový stav je dobrý nápad ako donútiť lekárov pracovať ? Mne sa zdá že prezident si tak celkovo neuvedomuje čo to znamená vyhlásiť "núdzový stav". Čo vy na to ?
@vast Možno im trocha osvetliť situáciu tým že aj v niektorých krajínach na západe majú horšie platy a keď odídu nikto ich chcieť nebude. Ale inak neviem nemám moc prehľad len sa mi ten núdzový stav nepozdáva.Ale proti tomu že by sa nenašla alternatíva som sa ohradil slovom "možno"
no ale preco by lekari nemohli zarabat viac, ved sa staraju o nase zdravie a zachranuju zivoty a take "celebrity" a moderatori a niektori herci alebo sportovci co pre ludi nemaju ziaden osoh, zarabaju tolko, co si clovek ani nevie
@catherinne presne tak... Život sa úplne zmení ľudia zrazu nebudú vecieť čo robiť bude to úplne iný život ako ten na ktorý sme zvyknutý. Moc nad nami už nebude mať žiadna polícia ale rovno armáda a neviem ako u nás ale v iných krajinách sa do toho automaticky ráta aj odpojenie štátu od internetu a budú povolené len na tiesňové hovory.
@piter09 Starajú sa o naše zdravie ? Kým im nedáš niečo do vrecka ani sa s tebou baviť nebudú. A naše zdravotníctvu hotová katastrofa. Radia sa k vrcholu spoločnosti a stále je im málo. Žiadajú 300€ NAVYŠE pričom pomaly väčšina z nás za tých 300€ mesačne robí. Oni robia pre štát, pre nás. S celebritami je blbé si to miešať pretože tam sa peniaze točia oddelene, To netreba ani vysvetlovať.
zarabaju dvakrat viac nez priemer a este im je malo?svine nenazrane...keby aspon nieco robili ale prave ti slovenski doktory.....som jednoznacne za nudzovy stav
@horsiq presne tak. lekári samozrejme, že budú radšej pracovať ako keby sa mali dať zavrieť. Lenže to budú robiť s nechutou a potom to aj tak dopadne. Z 5 mil. Slovákov zrazu ostanú 3
samí si zvolili profesiu, ktorú financuje štát a čo čakajú? že teraz, keď je situácia všelijaká im všetkým len tak zvýšia platy? ale nie, zvýšme občanom čo pracujú za minimálnu mzdu dane na 25% a zaplatíme lekárom blahobyt
Pardon, ale o mna sa vzdy lekari starali bez uplatkov a nie su to ani moji nejaky znamy. Obcas urobili nejake chyby ale koniec koncov vzdy mi poskytli pomoc, aj ked niekedy neskoro. A to travim v nemocnici polku svojho zivota. Takze nie su to vzdy svine. A hlavne mlady lekari su dobry.
@horsiq čo keď začne prosím ťa? nič nezačne aj keď to tak vyzerá naši politici nie sú idioti a vedia, že by Slováci začali postupne odchádzať do iných krajín ak by bola citelná nedostatočná lekárska starostlivosť.
@horsiq mám taký súkromný pocit, že prezident SR má o čosi lepšiu predstavu "čo je to núdzový stav" ako 16 ročný chalan.
Btw, čo iné sa dá robiť? Lekárska komora sa dohodnúť nechce, ultimáta vypršali..buď núdzovka alebo začnú reálne zomierať ľudia pre nedostatok zdravotnej starostlivosti.
@stenatko ja tam tiež trávim väčšinu života a bol som na niekoľkých operáciach a väčšinu z nich dojebali tak za čo chcú ešte zvýšiť platy ? Oni pomoc bez úplatku poskytnú ale nie takú akú by poskytli s ním A samozrejme nie sú takí všetci ale hallelujah keď najdeš nejakého čo taký nie je...
Plynári odstavte plyn, elektrárne odstavte elektrinu, vodič MHD prestante už konečne jazdiť, pekári prestante piecť chlieb, predavačky zavrite obchody, učitelia zavrite školy, veď nikto z vás nezarába ani 2/3 svojich kolegov v Nemecku. Som zvedavý , kto potom vychová a naučí niečo ďaľšiu generáciu lekárov. Nemôžem si vážiť ľudí, ktorím sa v dnešnej dobe máli 300 € zvýšenie platu, keď väčšina ľudí zarába skoro túto sumu mesačne. Zostáva mi po tomto dúfať, že zostanem ešte dlho zdravý. Prečo nejdú všetci lekári tam, kde im dajú viac, asi všetci vedia jazyk a sú si istí, že si ten svoj úplatok budú vedieť vypýtať aj v cudzom svete
@stenatko on nás si neváhal zobrať úplatok aj ked vedel že starký do pár hodín umrie, nebolo to málo a to sme len chceli aby ho, ak sa bude dať, preložili do doliečováku =/
@horsiq v zahranici maju horsie platy? ty kde zijes? lekar, ktory skonci v nemecku ma nastupny plat 6 000 eur..u nas nejakych 500..to su horsie platy? a pritom nasi lekari su na tom omnoho, omnoho lepsie, co sa tyka vedomosti a podobne..syn nasej profesorky siel na par semestrov do nemecka, tusim do viedne ci kolina..dostal sa k lekarovi, ktory ako prvy robil bypas srdca, povedal mu nech tam ostane, ze si ho vezme "pod svoje kridla" a nauci ho vsetko co treba..ostal tam, zaraba si ako kral..myslis ze preco chodia vsetci nasi politicki cinitelia do viedne a zahranicia ak maju nejake zdravotne problemy?..pretoze do nasej nemocnice by sa ist neodvazili.. a hadaj kto ich operuje tam? no predsa nasi slovaci..alebo take skolstvo..ukaz mi kde chodia do skoly deti politikov a podobne? na slovensko? urcite..opat zahranicie..vsetko je tu nejak opacne..zdravotnictvo, rovnako ako skolstvo su 2 rezorty, kde ide najmenej penazi a ja len cakam dokedy to bude takto dalej fungovat..
mozno su to ruzove okuliare, ale keby to je na mne: s radostou by som ich pustil do rozpravkoveho zahranicia (proste ziadne dohadovanie, ziadne kompromisy, chodte si). A namiesto nich by som investoval peniaze do zaskolenia lacnych, ukrajinskych lekarov
Celkovo súhlasím s tým, že lekári sú dlhodobo podhodnocovaní, samozrejme, nemyslím fušerov a tých, ktorím záleží len na peniazoch, lebo fakt, niektorí zarábajú desivo málo... No po prvé, Kollár sa nemá do toho čo starať, keďže myslím, že o stave lekárov ako súkromník šajnu nemá, pretože on nie je ten, čo nebude mať robotu ako 2000 ďalších, ale si bude zadok ohrievať na teplej stoličke vo vlastnej ambulancii a prijímať ťažké keše ako doteraz...
Len problém je v tom, že tí lekári to vytiahli v tom najhoršom čase, v akom sa dá - každý si teraz uťahuje opasky a šetrí ako len vládze a im vláda ponúkne toľko, koľko je niekde aj mesačná výplata a im to nie je dosť... byť na ich mieste, tak som mega vďačná, že aj toľko zvýšili, keď na učiteľov šlo chabých 90 euro... To skade chcú, aby sme si tie peniaze vycucli?
Sa tu bijú do hrude, že akí sú chudáci a že to robia pre pacientov, ale hovno pre pacientov... Kebyže im šlo o pacientov a nie o vlastné blaho, tak si tie výpovede vezmú naspäť, lebo pochopia, že to čo žiadajú je momentálne nereálne.
@horsiq a tych 3/4 lekarov je tu najvacsich odbornikov, s niekolko desat-rocnou praxou..osobne poznam niekolko takych..len pre priklad spomeniem mojho alergologa, ktory uz ma svoj vek, no napriek tomu pise do vedeckych casopisov, chodi po konferenciach, mava prednasky po svete a podobne..a to je len jeden..dedo pozna tiez niekolkych vyznamnych lekarov ale to je vedlajsie..ide o to, ze stari lekari tu tiez nebudu vecne a mladi idu do zahranicia, pretoze na slovensku sa uzivit, to je ako pokusat sa o sex po menopauze bez lubrikantu..ocov bratranec po dostudovani mediciny siel do prahy..mal niekolko atestacii, bol na neurologickej klinike kde chodili tie najtazsie pripady, dokonca prednasal na karlovej univerzite, a mal sa dobre..prisiel na slovensko, pretoze tu ma zenu a hadaj asi kde mal lepsie podmienky?
@lilnicole suhlasim..niektore oddelenie na nemocniaciach su napriklad uplne zrusene..povedzme si ze bude nejaka havaria, ide zima, stanu sa nejake autohavarie, kto bude operovat ludi, ked napriklad cele traumatologicke oddelenie bude zavrete? prenesu ich do ineho mesta? ale ved tam je to presne tak isto..a riskovat zdravie pacienta pri prevoze? vybrali si proste zly cas a tych 300 eur navyse si mohli kludne vziat
@roborossen Tam sa stalo, čo nikto nečakal. Ukrajinskí lekári povedali, že im je doma aj za 300-400 eur dobre. Pri ukrajinských cenách im to stačí na solídnu životnú úroveň a ťahať zo sebou celé rodiny do cudzej krajiny sa im neoplatí.
Aj ja som si prvotne myslel, že nás zachránia odborníci z východu..nuž, slovensko nie je zasľúbenou krajinou ani keď si riadne pokrivíš ružovú optiku
@rischo vravel som vseobecne nemecko, pretoze neviem ci siel tam, alebo viedne/kolina..ak narazas na to, ze si myslis, ze som situoval vieden do nemecka, tak nie, viem ze vieden je v rakusku
@stodvacinkar to je podla mna len fraska politikov na ojebanie nas, co do toho nevidime. Neverim, ze keby ponuknem mladym ukraj. absolventom (mladym, bez rodin, bez deti) raz tolko, co maju 'doma', odmietli by.
Proste nasi politici su skorumpovani s nasimi nenazratymi lekarmi, preto proti nim ani nic nerobia. Len si to nemozu dovolit dat navonok najavo.
@drejka ja by som sa tak nesmial..pokial netusis ako to je v zahranici, tak radsej psst ako som pisal vyssie, v spominanej nemocnici pracuje syn nasej profesorky a ked povie ze je tam plno slovakov, tak asi to vie lepsie nez ty, nemyslis?
@drejka a este na margo: "Smiesny mi bol vyrok, ze nasi lekari su kvalitni."
vravim ze vacsina nasich dostudovanych medikov su po vedomostnej stranke na tom omnoho lepsie, nez vystudovani nemci, a uplne v opacnom pomere su ich platy..tak sa prosim drz kontextu
@drejka@43 nie, ja sa zameriavam na dany priklad, v danej nemocnici, na vypoved daneho cloveka..nevravim nic v zmysle "lebo ona povedala"..
ad @50 co je na tom kravina prosim ta? ja moje tvrdenia odovodnujem na zaklade vypovede a skusenosti cloveka, ktory tam posobi a neskor to referoval svojej matke, ta nam..ty nemas ani sajnu ako to je na danom mieste, no napriek tomu sa tu vehementne ohradzas generalizovanim urciteho faktu..tak prosim ta, nie ja, ale ty by si mala byt ta, ktora si povie psst^^
@drejka kriste pane! kde ja skacem?! ja vravim ze moj nazor je teraz smerodatny, a ako jediny platny a zavazny? ja som tam pisal o niecom uplne inom, co ty si si uplne inac vysvetlila, a potom si mala chut reagovat..ja som len podotykal, ze je plno ludi, ktori takto odchadzaju do zahranicia, a su to kvalitni, dobri lekari..nevravim ze je to jediny clovek..to ty tiez asi neberies do uvahy ze?..ale..nie..dost..nebudem tu robit flame s clovekom, ktory si nedal ani tu namahu vziat v uvahu, co som pisal..ako si si urcite vyssie vsimla, ked uz mas tak dokonale preluskanu pointu mojho prispevku, ze poznam mnoho dalsich ludi - lekarov, ktori spadaju do tejto kategorie..cize opakujem..najprv si pozorne precitaj, co som tam hore pisal, a opakujem uz asi po 5.x - v akom kontexte, a potom sa mozme spolu bavit..alebo nie..mam na praci aj dolezitejsie veci nez s tebou rozoberat parcialnu cast niecoho, o com v mojom prispevku vobec neslo..
tak si tu dalej vytahuj profesorku, o co mi absolutne neslo, a kludne si dalej reaguj na nieco, co je totalne nepodstatne a na 100 honov daleko od toho, v com bola podstata mojho respondu
@drejka mas pravdu..len ma zarazilo, ze na to, ze mas 26 rokov a tolko skusenosti ako vravis, by som cakal trocha viac mentalnej zdatnosti a inteligencie, ako vehementne opakovanie jedneho faktu o tom, ze poznam jedneho cloveka, o com tam vobec neslo, pretoze to bol jeden priklad z mnoha..ale..zas..koniec..
Ja ešte dodám... lekári si zaslúžia viac. Pokiaľ nemocnice nepôjdu na akciovky, tak by som štátnym zamestnancom plat zvýšila.
Hovoríte, že 300 eur je veľa a že pýtajú prachy v nesprávnej chvíli, v čase krízi, ktorá otriasa celým svetom, v čase, keď európska únia sa otriasa v základoch a stráca stabilitu.
A ja sa vás spýtam... kedy inokedy majú akože protestovať? Bude len horšie. A to čo si pýtajú je podľa mňa celkom ok cena, i keď hej, mohli sa s tými 300 eurami uskromniť. Lenže ak by sa uskromnili, tak by to bolo, ako keby sa vzdali...
srat na nich ! nepridal by som im ani cent ! ked pridavaju druhym ludom tak pridaju 10 € a nim nestaci 300 € ? ku*va sak ale aj tych 300 je strasne moc !!! ja mam tolko za mesiac a oni chcu o tolko pridat ? a aj to im nestaci ??!! to je co toto za poriadok ??? vyhodit ich a zamestnat nejakych doktorov z Ukrajiny alebo odkial , naucia sa jazyk zarobia viac ako u nich doma a nebudu sa stazovat ze maju "malo" penazi ,,, nie ako tyto nasi darmozraci
V pondelok ideme oživovať jednu technologickú časť do elektrárni. Mesiac sme ju programovali. V pondelok vyhlásim že pokiaľ mi nepridajú k platu 1900€ nikam nejdem program nedám a podobne sa zachová polovica mojich kolegov. Samozrejme mi nikto nebude môcť pridať 1900€ a tak nenastúpime zničíme dobré meno firme spôsobíme finančnú škodu a o pár mesiacov to naprogramuje niekto iný. Nehovorím o tom aké zle meno urobím sebe. Zodpovednosť k vlastnej práci mi nedovolí nikdy klesnúť tak hlboko. A viete čo je najväčšia tragédia? Pri lekároch ide o životy.
Myslím že každý ak chce byť v živote šťastný by mal brať svoje zamestnanie ako poslanie. Obzvlášť také profesie ako lekári. Ktorých by sme si mali hlboko vážiť. Teraz klesli ale zase poriadne hlboko. Tí ktorí ustúpili zo svojich požiadaviek alebo neštrajkovali si ale zaslúžia obdiv, úctu a aj ten zvýšený plat.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
59 komentov
@pimkiee keď to začne raz dva ťa to prejde
Btw, čo iné sa dá robiť? Lekárska komora sa dohodnúť nechce, ultimáta vypršali..buď núdzovka alebo začnú reálne zomierať ľudia pre nedostatok zdravotnej starostlivosti.
@sandy114 Vitaj na slovensku
@stenatko ja tam tiež trávim väčšinu života a bol som na niekoľkých operáciach a väčšinu z nich dojebali tak za čo chcú ešte zvýšiť platy ? Oni pomoc bez úplatku poskytnú ale nie takú akú by poskytli s ním A samozrejme nie sú takí všetci ale hallelujah keď najdeš nejakého čo taký nie je...
@stenatko on nás si neváhal zobrať úplatok aj ked vedel že starký do pár hodín umrie, nebolo to málo a to sme len chceli aby ho, ak sa bude dať, preložili do doliečováku =/
@piter09 ale tých neplatí štát ale súkromník...
@stodvacinkar dal som si tú námahu naštudovať si to
V podstate hej ja som sa len pýtal či vy nemáte nejaký alternatívny návrh
Len problém je v tom, že tí lekári to vytiahli v tom najhoršom čase, v akom sa dá - každý si teraz uťahuje opasky a šetrí ako len vládze a im vláda ponúkne toľko, koľko je niekde aj mesačná výplata a im to nie je dosť... byť na ich mieste, tak som mega vďačná, že aj toľko zvýšili, keď na učiteľov šlo chabých 90 euro... To skade chcú, aby sme si tie peniaze vycucli?
Sa tu bijú do hrude, že akí sú chudáci a že to robia pre pacientov, ale hovno pre pacientov... Kebyže im šlo o pacientov a nie o vlastné blaho, tak si tie výpovede vezmú naspäť, lebo pochopia, že to čo žiadajú je momentálne nereálne.
Aj ja som si prvotne myslel, že nás zachránia odborníci z východu..nuž, slovensko nie je zasľúbenou krajinou ani keď si riadne pokrivíš ružovú optiku
Proste nasi politici su skorumpovani s nasimi nenazratymi lekarmi, preto proti nim ani nic nerobia. Len si to nemozu dovolit dat navonok najavo.
Generálny riaditeľ - nejaký aziat
Riaditeľ managementu - Poliak
a medzi najlepších zamestnancov sa radia slováci, rusi a podobní týpkovci z východu
vravim ze vacsina nasich dostudovanych medikov su po vedomostnej stranke na tom omnoho lepsie, nez vystudovani nemci, a uplne v opacnom pomere su ich platy..tak sa prosim drz kontextu
@tryptaminedream niekedy je to len kvoli tomu. tu tube drivers strajkuju kvoli tomu ze chcu z platu £45 000 rocne ist na £51 a viac.
ad @50 co je na tom kravina prosim ta? ja moje tvrdenia odovodnujem na zaklade vypovede a skusenosti cloveka, ktory tam posobi a neskor to referoval svojej matke, ta nam..ty nemas ani sajnu ako to je na danom mieste, no napriek tomu sa tu vehementne ohradzas generalizovanim urciteho faktu..tak prosim ta, nie ja, ale ty by si mala byt ta, ktora si povie psst^^
tak si tu dalej vytahuj profesorku, o co mi absolutne neslo, a kludne si dalej reaguj na nieco, co je totalne nepodstatne a na 100 honov daleko od toho, v com bola podstata mojho respondu
Hovoríte, že 300 eur je veľa a že pýtajú prachy v nesprávnej chvíli, v čase krízi, ktorá otriasa celým svetom, v čase, keď európska únia sa otriasa v základoch a stráca stabilitu.
A ja sa vás spýtam... kedy inokedy majú akože protestovať? Bude len horšie. A to čo si pýtajú je podľa mňa celkom ok cena, i keď hej, mohli sa s tými 300 eurami uskromniť. Lenže ak by sa uskromnili, tak by to bolo, ako keby sa vzdali...
(ľudská hlúposť nemá hraníc. a šak. veď vy ešte zaplačete.)
Myslím že každý ak chce byť v živote šťastný by mal brať svoje zamestnanie ako poslanie. Obzvlášť také profesie ako lekári. Ktorých by sme si mali hlboko vážiť. Teraz klesli ale zase poriadne hlboko. Tí ktorí ustúpili zo svojich požiadaviek alebo neštrajkovali si ale zaslúžia obdiv, úctu a aj ten zvýšený plat.