Tak toto je téma presne pre mňa. Mňa Россия fascinuje už od útleho veku a to bez akejkoľvek nadsádzky.Zbožňujem ten jazyk (hoci moja ruština,zvlášť prízvuk je otrasný,zatiaľ),fascinuje ma architektúra,taká majestátna ako Rusko samo ,zbožňujem dejiny vo všeobecnosti,takže aj tie ruské,kultúrne dedičstvo,aj kuchyňa (hoci boršč by som nezjedol ani za 500 eur ) a celkovo ma oslovuje atmosféra tejto krajiny,hoci som ju zatiaľ nenavštívil. . Plus,zbožňujem pagan/folk metal,zvlášť ten slovanský,no a táto krajina produkuje jednu kvalitnú formáciu za druhou.
No a na margo slovanskej vzájomnosti.Istá prirodzená vzájomnosť medzi našimi národmi nepochybne je.Ale v súčastnosti sa mi to javí už len ako historický fenomén.V každom prípade sme si príbuzné národy a našu spoluprácu,odhliadnuc od historicko-politický problémov by sme jednoznačne mali prehlbovať.
Kedze som sa tam narodil tak nemozem mat k Rusku negativny postoj.. a co ruskeho mam rad? Rusku cast mojej rodiny.. ale je toho daleko viac.. treba ist a vyskusat..
rusko mám veľmi rada minule sme v meste stretli malého, asi 5 ročného ruského chlapca " to je mója kolobiéžka" a to je všetko rpe zaujimavosť jazyk je to krásny, rada dívam staré ruské rozprávky v ruštine na tom sa človek fakť že zasmeje
a čo mám ruské rada? vodku ale nie isto by sa čosi ešte aj našlo ale tko si tak narychlo spomenie
keď si odmyslím 20. storočie,kde dejiny ovládala hŕstka ľudí, tak sa mi Rusko veľmi páči...raz by som určite chcela ísť do Moskvy...ich architektúra je fakt zaujímavá...jazyk strašne vtipný....a potom milujem Mrázika
neviem aky mam k Rusku postoj...taky neutral...jazyk sa mi nepaci..a milujem, ked som kedysi hrala na ICQ hry, tak mi tam v kuse vypisovali Rusi azbukou....nikdy som tam nebola..hoci taka Moskva by mozno stala za to....
Nemam rad rusov a urcite ich nepokladam za bratov. Bratia by nas 40 rokov neozebracovali. Toto je pre mna vacsia kryvda minulosti nez madari a ich Uhorsko. Skoda, ze sa sem cez vojnu zapad nedostal skor nez rusi.
@ krampus nie žeby si mu vysvetlil že Leningrad sa už dnes volá Petrohrad ale si z neho robíš dobrý deň.
@ littlephoenix pekné konštatovanie, @ zajko30 ešte zistí že má doma vzácne historické mapy.
No k Rusku a Rusom mám veľmi blízko a nedám na nich dopustiť, presne ako @ krampus niet čo k tomu dodať. Raz sa tam chcem určite vybrať a možno po vyštudovaní aj s nimi spolupracovať.
@ mm47 @ 10 Čože Rusi sú namyslení???????????? A Američania sú potom čo ak Rusi sú podľa teba namyslený???
Rusi su v pohode, teda aspon ti co su v mojom okoli a co mam od nich rada? Pirohy, cokoladu a ic taku specificku sladkost, sladka biela penova masa poliata cokoladou
@pa3cek Ja nehovorim ze americanie niesu , oni su este viac ale ich ludia aspon nehladuju tak maju ako tak o trosicku vacsie pravo na namyslenost ako rusi.
Aj ked mne osobne su americania smiesny s tym ich patriotizmom a vsetkym.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
A nechce sa mi dalej pisat o mojom postoji k Rusku, ale nieco take, ze slovanska vzajomnost, je pre mna iracionalny pojem
No a na margo slovanskej vzájomnosti.Istá prirodzená vzájomnosť medzi našimi národmi nepochybne je.Ale v súčastnosti sa mi to javí už len ako historický fenomén.V každom prípade sme si príbuzné národy a našu spoluprácu,odhliadnuc od historicko-politický problémov by sme jednoznačne mali prehlbovať.
» www.birdz.sk/grupa/176/...
a čo mám ruské rada? vodku ale nie isto by sa čosi ešte aj našlo ale tko si tak narychlo spomenie
@sven FAIL
bol som v Moskve, Leningrade, Talline...
neviem aky mam k Rusku postoj...taky neutral...jazyk sa mi nepaci..a milujem, ked som kedysi hrala na ICQ hry, tak mi tam v kuse vypisovali Rusi azbukou....nikdy som tam nebola..hoci taka Moskva by mozno stala za to....
a Slovanska vzajomnost ?myslim ,ze uz nie sme v 19 storoci
Ešte dosť môžem Mussorgského a Rimsky-Korsakova.
@ littlephoenix pekné konštatovanie, @ zajko30 ešte zistí že má doma vzácne historické mapy.
No k Rusku a Rusom mám veľmi blízko a nedám na nich dopustiť, presne ako @ krampus niet čo k tomu dodať. Raz sa tam chcem určite vybrať a možno po vyštudovaní aj s nimi spolupracovať.
@ mm47 @ 10 Čože Rusi sú namyslení???????????? A Američania sú potom čo ak Rusi sú podľa teba namyslený???
Aj ked mne osobne su americania smiesny s tym ich patriotizmom a vsetkym.
Tak v tom sme zajedno, oni sú smiešny vo veľa veciach až sa človeku nad ich praktikami rozum zastavuje.