Poznáte nejaké na území SR - prevažne na východnom Slovensku? Poprípade internetový obchod? Poznáte nejaké dobré stránky s radami pre modelárov? Z čoho staviate budovy - ak majú byť detailne vypracované a nechcem použiť papier? Ďakujem
Keď som kedysi robil TT modely, budovy som robil z tých plastových tabuliek, ktoré sa sú vo všetkých starších barákoch, je na nich "nepovolaným vstup zakázaný" alebo "sklad horľavín" a podobne. Dajú sa nájsť prakticky hocikde a je to výborný plast, dobre sa reže a opracováva. Raz som z toho robil aj karosériu na 1/18 auto a podlahu na vznášadlo. Kontaktuj depropex-a, alebo tak nejak sa volá, to je modelár. A modelárske stránky pogoogluj, je ich kopa.
@hetfield@finrod No ja by som chcel postaviť historické budovy (dnes už žiaľ neexistujúce) v mojom rodnom meste v pomere 1:100 (pomerne veľké) Celé je to moja práca... Od nákresu až po stavbu. Rozmýšľal som už i nad vlastnou metódou, ale obávam sa, že by nevyšla a preto sa pýtam skúsenejších modelárov na vhodný materiál ( nechcem použiť papier ) Počul som už o prešpane, ale ešte som s tým nič nerobil...
Moja metóda bola: kostra z tenkej drevotriesky a drôtu, na ktorú by som naniesol biely samotvrdnúci modurit, ktorý by som jemne upravoval a prakticky do neho kreslil a ryl. Potom by som to prešiel bielym latexom a nakoniec modelárskymi farbami... no neviem, či to bude dobré... Chcem to urobiť čo možno najdetailnejšie...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
ale keby niečo, tak: » elkom-nz.com/...
dobré stránky tak: » www.modelforum.cz/...
BTW budovy aj z papiera vedia byt paradne vypracovane
Moja metóda bola: kostra z tenkej drevotriesky a drôtu, na ktorú by som naniesol biely samotvrdnúci modurit, ktorý by som jemne upravoval a prakticky do neho kreslil a ryl. Potom by som to prešiel bielym latexom a nakoniec modelárskymi farbami... no neviem, či to bude dobré... Chcem to urobiť čo možno najdetailnejšie...