aj keď som narodky mala u v apríli, iba teraz riešim občianku - jednak preto, lebo som nemala cez školu čas (študujem preč z domu v malej dedine ) a jednak preto, lebo som čakala na tie medzinárodné. Nedajú mi nejakú pokutu, že ta
nie neboooj nedaju ti pokutu ja som mala narodky v januari a obciansky som si vybavila asi o 4 mesiace neskor...nic v pohodee...nestratis to ani nic..nestresuj zbytocne..
No, presne toho som sa bala aj ja, ze stratim.. Ale ja ho ajtak nikam so sebou nenosim (i ked sa ma, ale kaslat na to), akurat ked musim.. Takze vybavis a zalozis do policky, no..
@4 ta sak to je dobre ze ziaden usmev tak ma vyzerat uradna fotka a ne ze sa tam skeris jak zhulena sice ciernobiela uz byt nemusela ale tak co uz .....
ako odfot to ale v neakom programe zacierni vsetky osobne udaje cisla atd.....mna napadlo ze si sfotim ocovu vojensku ID ale tak to by som tam musel tak ci tak vsetko zamazat a to by uz nebolo pekne takze ju budem len pekne nosit na krku .......
kamos mal narodky v maji a chcel mat tu europsku obcanku tak cakal do jula...taka zenska z policie tam zacala nadavat jeho mame ze co idu tak neskoro..ale niektori to maju na haku kedy kto ide...
ja mam obcanku uz tyzden sice mam narodky az za mesiac...a je strasna radsej by som veru chcela tu staru...ja mam pas este klasicky kde som sa nemusela podpisovat, tak som este nevedela ako to je...a teraz ked som sa podpisovala na obcanku, moj podpis vyzeral normalne dobre, ale aj po tom ako mi dovolili sa podpisat 10 krat ten podpis po zvacseni vyzera akoby som sa prave ucila pisat alebo ho pisala lavou rukou a uz ho nikdy nenapodobnim
si spravila blbooost ze si cakala..europske su hrozne ja ho mam a
-ta ciernobiela fotka ma sere neskutocne
-nemozes nic, ne ze sa skeris ale ani kus sa usmiat aby si nevyzerala jak keby ta niekto mal zmlatit..
a este okrem toho, kedze je ciernobiela, a ak sa nahodou budes fotit rovno na policii, je dost mozne ze budes mat tu fotku otrasnu kvoli fotaku- spinavy objektiv..ja mam takto nieco biele v strede cela (na ofine a DOST TO VIDNO a nie nieje to lupina, nemam lupiny..), pri oku mam malu musku a na krku tiez nieco divne..jasne vo svetle vidno kvalitu tej fotky...co z toho vyplyva? na farebnych fotkach to nevidno viac...a este..cakas nanho zhruba MESIAC..ja som cakala priblizne tri tyzdne..a to je rozdiel podla mna mat na pockanie a cakat mesiac..
no kamoska studuje za poliacjtku a hovorila ze obcianky si musis vybavit do 14 dni od dovrsenia 15 ale kamos ten mal narodky v decembry a robil si ho v aprili a nic z toho nemal ale tak moze sa stat ze ti ju daju podla toho na koho natrafis
tu si na Slovensku tu je to inac ....tu neexistuje cas ....ako preco vam tak zalezi ze jak vyzerate na obcanke ??? ... to je iba identifikacna karta a ne neaka vizitka pre kamaratov ...alebo co ....
@17 pravda my sme sa to mozno ucili ale tak ked sedis zasity v zadu pri okne a ste tam dvaja psycho spoluziaci a este v deviatke to nejde zeby si sa ucil
Nedostanes 100%ne ziadnu pokutu iba pri jeho strate za novy obciansky uz si platis tusim 500sk to je mne sa to uz 2krat stalo ale co uz no Neviem kto to sem uz napisal ale videla som ze nieto tu dal zevraj OP skoro nikam ajtak nenosi so sebou a nehava doma! akoze najvacsia picovina,obciansky je tvoj jediny identifikacny doklad (samozrejme aj pas cestovny) ktory vsade kam ides mas mat pri sebe,uz nie si male decko a zodpovednost beres za seba ty!
Aľe, komu sa tá kravina chce nosiť, občas keď idem niekam preč mesta napr., tak si ho zoberiem, mám ho po novom v peňaženke. (ktorú skoro nikam nenosím ) - predtým bol asi rok na stole, že sa ani nepohol.
Ale to ma fakt ani nenapadne brať so sebou občiansky keď idem do obchodu alebo čo ...
Aj keď raz sa mi zasa podarilo ísť bez neho do banky, no
@22 alebo vodičaak ....no isto zeby som v kuse tahal sebou totu šifkartu ...idem na bike ta obcanku do vrecka ne ...a ked skoncim po krk vo vode obcanka tez tam ostava ... dokym nevyhlasia neaky 3 stupen neakeho ohrozenie ze budu stat policajti na kazdom rohu a kontrolovat tak dovtedy ju mat nebudem pripadne pokial nebudem bytvat do 10km od hranic ukrajinskych ....
No, dnes som tam bola. Tak nečakala som až takýto ingore XD Akože, tá baba, čo mi vypisovala na mňa úúplne dlabala Zlatá naša slovenská polícia Keby so mnou nebol otec, čo pozná kapitána, neboli by sme tam trafili
A ináč, povedala mi, že to bude vybavené za najskôr týžden, lebo *ako mi to so sladkastým úsmevom zabila* sú dva voľné dni
ja som si ho vybavoval az 2 roky po mojej 15-ke dostal som sice pokutu ale oni si to uctuju tusim nejak 10sk/mesiac...cize mne dali pokutu cca 200sk...takze aj keby ti tu pokutu dali tak to niesu ziadne hrozne sumy...horsie by to bolo keby ta pri niecom prichytili a ty by si ho nemala...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
po 1.ciernobiela foto
po 2.ziadny usmev:/
a po 3.maly format....(to nieje negativum,ale musela som dat aj po tretie ...)
ja mam obcanku uz tyzden sice mam narodky az za mesiac...a je strasna radsej by som veru chcela tu staru...ja mam pas este klasicky kde som sa nemusela podpisovat, tak som este nevedela ako to je...a teraz ked som sa podpisovala na obcanku, moj podpis vyzeral normalne dobre, ale aj po tom ako mi dovolili sa podpisat 10 krat ten podpis po zvacseni vyzera akoby som sa prave ucila pisat alebo ho pisala lavou rukou a uz ho nikdy nenapodobnim
-ta ciernobiela fotka ma sere neskutocne
-nemozes nic, ne ze sa skeris ale ani kus sa usmiat aby si nevyzerala jak keby ta niekto mal zmlatit..
a este okrem toho, kedze je ciernobiela, a ak sa nahodou budes fotit rovno na policii, je dost mozne ze budes mat tu fotku otrasnu kvoli fotaku- spinavy objektiv..ja mam takto nieco biele v strede cela (na ofine a DOST TO VIDNO a nie nieje to lupina, nemam lupiny..), pri oku mam malu musku a na krku tiez nieco divne..jasne vo svetle vidno kvalitu tej fotky...co z toho vyplyva? na farebnych fotkach to nevidno viac...a este..cakas nanho zhruba MESIAC..ja som cakala priblizne tri tyzdne..a to je rozdiel podla mna mat na pockanie a cakat mesiac..
inac, to o tej fotke, prave ma napadlo..mozno to len u nas v PO ale myslim ze sa to moze stat viacerym ludom..
ale nechapem ja tych ludi, co si ho tak neskoro vybavia...ja som ho mala hned na druhy den
max 30 dní pred dovŕšením 15 roku života
a max 60 dní po dovršení 15 roku života
A toto sme sa všetci učili tuším v deviatom ročníku
a inak ja som to mala vybavene za 5 dni
Ale to ma fakt ani nenapadne brať so sebou občiansky keď idem do obchodu alebo čo ...
Aj keď raz sa mi zasa podarilo ísť bez neho do banky, no
ale nechcem ťa na nič navádzať
Maximálne ťa môžu zadržať na 24 hodín a zobrať odtlačky keď nepovieš svoje meno a adresu.
Ale nemusia ťa pustiť, ak im to meno nepovieš
A ináč, povedala mi, že to bude vybavené za najskôr týžden, lebo *ako mi to so sladkastým úsmevom zabila* sú dva voľné dni
Hrúúúza