jedine za nejakého človeka, keď už... ale je to tažká otázka, inak človek rozmýšla keď je v takej situácií a inak ak nie je. Ale ak má človek ten správny dôvod prečo ho obetovať až na smrť, teda ak to tak myslíš, tak by to asi dokázal a teda vtedy aj ja.
neviem, fakt to záleži od danej situácie, od daného človeka, ale myslím že áno.. ale ako poznám veľa ľudí ma sklamalo, takže neviem.. ale keby som bola skutočne presvedcena o spravnosti tej veci asi ano
Jedna vec je napísať áno, ale tá druhá je niečo také naozaj vykonať. Každopádne ja by som sa obetoval za moju bývalu. Aj keď viem že svet sa tým nezmení a že ona si bude ďalej žiť svoj život bez ohľadu na môj skutok, láska je proste k...a silná vec...
Čo to vlastne znamená obetovať život? podľa mňa je to len nečakaná smrť pri pokuse o záchranu, ak ide niekomu o život a ty ho ideš zachrániť nemyslíš na to že čo ak pritom zomrieš, proste to urobíš a budeš sa spoliehať na to že to prežiješ aj ty.
nechcem polemizovat, pretoze taka situacia sa mi este nestala. a mozno dnes by som sa obetoval za niekoho, no zajtra to moze byt pre mna clovek, ktory za to nestoji.
Dala by som ho tomu kto by ho chcel prvý, ak by ale mali moji blízky nejaký problém tak samozrejme sú oni prví. Nemuseli by ma ani prehovarat lebo neplanujem zit dlho a riesit nekonecne zivotne problemy.
no neviem či je taká osoba, ale možno aj hej, akurát mám takú zvláštnu teóriu o tomto, nikdy by som sa neobetovala kvôli osobe, ktorej na mne moc záleží, teda aj mne na nej, lebo viem, žeby tá soba bola potom smutná, keby tu nie som, ale ak by to bolo pre niekoho, na kom mne veľmi ale veľmi záleží a jemu na mne až tak nie, tak vtedy asi hej, ak by to bola samozrejme krajná situácia a pomohlo by to tej osobe nejako, a prečo? keď jej/jemu na mne až tak nezáleží? ak by to malo niekomu pomôcť a spraviť šťastným, tak prečo nie, keď viem, že by sa netrápil/a pre mňa
obetovať sa? Neviem také tie veci kôli ktorým niekto zomrie mi prídu ako "pokus o záchranu"
"Obetovanie sa" vnímam ako položiť svoj život za niečo väčšie ako si ty sám. Nechcem teraz obhajovať samovražedné atentáty ale odpáliť sa medzi okupačnými vojskami a dať im tým tak najavo že ich tam nikto nechce mi príde ako obetovanie v pravom slova zmysle.... tak isto aj hrob na "Václaváku", alebo ak občania bojujú za svoju krajinu a sú ochotný preto aj umrieť aby ju získali späť
Akosi je tu veľa hrdinov ! Podľa mňa nikto si život nedal sám tak ani ho nemá čo obetovať!!!! Ale má v ňom stále niečo dobré konať! v prospech celej spoločnosti tak aby sa nikto druhý nemusel obetovať a bol poriadny človek !
Toto ale neplatí vo vojnách živelných katastrófach kedy naozaj ľudia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
sú to dve osoby
a možno 4, aj keď tie dve....dali mi život a snažili sa ale posrali to
Kto chce aby som ho spasila?
teda za moju rodinu možno - ale zase takí ľudia, za ktorých by som položila život, by mi to i tak nedovolili
Zn.: Spravidla vždy, pretože som zábudlivá, či čo.
"Obetovanie sa" vnímam ako položiť svoj život za niečo väčšie ako si ty sám. Nechcem teraz obhajovať samovražedné atentáty ale odpáliť sa medzi okupačnými vojskami a dať im tým tak najavo že ich tam nikto nechce mi príde ako obetovanie v pravom slova zmysle.... tak isto aj hrob na "Václaváku", alebo ak občania bojujú za svoju krajinu a sú ochotný preto aj umrieť aby ju získali späť
" nejdem sa hrať na Winnetoua ."
........asi hej.......
Toto ale neplatí vo vojnách živelných katastrófach kedy naozaj ľudia
obetujú aj svoj život aby zachránili druhých!