nemam oblubenu .. ziadnu nemozem precitat viac jak raz .. to je potom dost o nicom .. ale momentalne citam adelu a seci sa na tom smeju lebo to nemam povinne
Jedna z naj kníh,ktoré som čítala je Rebeka od nejakej Daphne deMurier či čo...ale,dobrá kniha bola aj Príbeh našej lásky..od Erica nejakého Seagela tuším...
citam velmi casto, knihy mam rada, vacsinou mam nieco rozcitane. Najoblubenejsiu knihu sice nemam, ale najde sa par knih, ku ktorym sa velmi rada vraciam Maly princ je klasika, ktora mi nikdy neomrzi, Traja patraci a Slavna patka zase knihy z mojho utleho detstva, ktore som dokazala drtit aj uprostred noci. Cela rodina spala a ja som zavislacila pod perinou, s baterkou v ruke :p Vzkriesenie od Tolsteho som zase objavila na strednej, knihu som precitala viac-menej z nudy a teraz som tomu len rada :p Harry Potter, toho komentovat podrobnejsie nejdem, trojku som mala sfuknutu za jeden den Laska je len slovo od Simmela je tiez uzasna kniha a nikdy neolotujem, kolkokrat som ju precitala. Desiree od Selinkovej je pre mna ina kapitola, pravdepodobne najlepsia historicka kniha, ktoru som doteraz citala. A ked nad tym uvazujem, v poslednom case citam vacsinou knihy s historickou tematikou :p Posledna zena Henricha VIII. od Ericksonovej, Milenka Henricha VIII. (Druhe dievca Boleynovcov) - Philippa Gregory; Octavia, krasna Rimanka, Gladiator ( nechce sa mi hladat autorov, tieto knihy som citala uz davno) Tych knih bude viac, len sa mi nechce velmi rozmyslat :p
bolo to tu už tristomiliárd krát, aj paródiu som na to napísala, ale dnes sa mi hcce odpovedať na všetko a pre všetko a za všetko... najčastejšie som prečítala Autobus veľký ako svet, Harryho Pottera, a Hamleta s tým, že som si ho aj prepísala, čiže som ho tiež čítala, platí teda... a ostatok vždy len raz, keby som čítala Idiota trinásťkrát ako mama, asi by mi šiblo, ale vždy by to bol lepší výber, než Zločin a trest, už len po prvom prečítaní som mala chuť spáchať "dobrú vec" na niekoľkých obetiach
zas sa budem opakovať... Matkin ( POlnočný denník, Miluj ma ironicky... chcem teraz Mexickú vlnu a mám rozčítané Mužské Interiéry ) ... Hiraxova knižka - Raz aj v pekle výjde slnko... odporúčam..
zboznujem knihy od Coelha, Kinga, Gordona, Waltariho, Clavella, Segala, Matkin tiez ujde a potom jednotliviny, kt. ma proste len chytili za srdce - Odviate vetrom, Vtaky v trni, cela saga Horiace pobrezie, Maly princ, Jonathan Liwingston atd
No ako twilight sagfa jednoznacne ale ja moc take knihy nemusim... ked som bola mladsia tak som ditala o prvej laske a take o zalubeny teenagerov ale teraz
Maxim E. Matkin, ju, teda pardon, jeho si precitam aj viac krat, hlavne Laska je chyba v programe, Polnocny dennik a Muzske interiery. Potom nepohrdnem ani Coelhom, napriklad Veronika sa rozhodla zomriet, 11 minut, Alchymista a ine....Doporucujem Vam perfektneho autara menom Roald Dahl, pise skvele veci, napriklad Moj stryko Osvald, Switch Bitch (tusim orelozene ako Milostne rosady), Charlie and Chocolate factory (jedna z jeho detskych kniziek) a mnohe ine.
Z ceskych je to urcite Michal Viewegh - Povidky o manzelstvi a sexu (btw, podla nich je nakruteny Nestyda), Roman pro zeny, Pripad neverne Klary, Napady laskaveho ctenare, Vybijena, a kludne aj jeho fejtony Svedske stoly aneb jaci jsme.
Ak sa chceme rozpravat o klasike, tak urcite Honore de Balzac, jeho milujem - Lesk a bieda kurtizan, Eugenia Grandetova, Rozmarne poviedky, Otec Goriot, Beatrice, a mnohe mnohe ine.
J.R.R. Tolkien - Silmarillion ... fakt dokonala kniha
Terry Praratchett - vsetky knihy zo Zemeplochy... milujem sposob akym tie knihy pise .. tolen tak nieco neprekona.. a navyse ich napisal dost na to abysa clovek dlho nenudil
Minulý rok (8. ročník) som si urobil preukaz do knižnice. Vždy som si vzal len jednu knihu, ktorú som prečítal za pár dní, potom som bežal do knižnice a vzal som si ďalšiu. Keď bola na pokračovanie, bral som si ich viacej. pri jednom diele mi dovolili z knižnice si vziať až 5-7 diel naraz (I´m V.I.P. ! slight_smile:, čo je takmer nemožné ... A bol som zamilovaný do kníh. Samozrejme, čítal som aj predtým rôzne knihy, ale toto je moje "najsčítanejšie" obdobie. Venujem sa knihám skor fantasy (sci-fi). a Všetkých, čo som doteraz prečítal bolo.. v celku dosť
Harry Potter - milujem ho od začiatku. 1,2,3,4 - prečítal som viac ako 7 krát. 5 som prečítal asi 4-6 krát (skleróza) 6-ku asi 3-4 a 7-ku 2-3 krát. Pokým nevyšla sedmička, ľubíla sa mi najviac päťka. Toľko napätia. Keď som knihu začal čítať, čítal som stále. Neučil som sa do školy.. ale to bolo väčšinou keď som bol chorý a ležal v posteli (vtedy to ide najlepšie.. dve muchy jednou ranou .. len som čítal. Dokázal som pri knihe preležať od poobedia, do tretej v noci!
Odkaz dračích jazdcov - Eragon - toho som prečítal v češtine. Veľmi sa mi to páčilo a preto som si to požičal znovu (v slovenčine).. eldest - pokračovanie Eragona.. taktiež dobrá kniha, ktorá ma upútala.. A brisingr.. toho som ešte nečítal.. ale keď bude v knižnici, určite budem mať prečítaného Eragona a Eldesta znovu (skleróza slight_smile:
Kráľovstvo Deltora - jedna obrovská sága - má tri (alebo viac?) častí. Prvá časť má 7 diel.. Ktoré som prečítal. je to celkovo skôr taká.. možno detská knižka.. dobrodružná, všeto je tam vymyslené.. ale páčilo sa mi to niekedy som si vzal domov aj viac diel z knižnice .. a za jeden deň som prečítal 3 časti + urobil som z nich čitateľský denník Celkovo prvú časť (7 diel) zo ságy som prečítal asi dvakrát, skoro celú. Možno raz ešte prečítam
Čarodej zememorí, Hrobky Atuanu, Najvzdialenejšie pobrežie, tehanu - knihy, ktoré sa mi v celku páčia (och tá mágia a fantasy slight_smile: .. čítam ich už tretí raz
Sága Súmrak - mám doma tri knihy - Súmrak, Nov, zatmenie.. úsvit je predobjednaný.. ešte vďaka knihám, čo mám doma som sa k nim nedostal, ale keď budem mať čas, istotne si ich prečítam..
.. a samozrejme iné knihy.. daktoré aj v angličtine (Dracula, Frankenstein, Pes Baskervilsky, Robin Hood, Stratený svet ...) len tieto hore ma najviac oslovili .. ale tak.. som dosť mladý, knihám som sa nevenoval od môjho počiatku.. a ešte mám toho veľa pred sebou.. a určite sa ku knihám budem vracať.. nielen z povinnosti, ale aj z potešenia, ktoré mi prinášajú
Čítam minimálne štyri kapitoly každý deň, doterajší rekord 900 strán za deň
Autori, od ktorých môžem všetko:
E.M.Remarque
Douglas Adams
Isaac Asimov
Momentálne mám rozčítané:
William Scott - Guy Mannering
John Galsworthy - Ostrov pokrytcov -
V meste kráľov (o Pizzarovi)
Charles Bukowski - Hollywood
Čechov - výber poviedok
Austenová - Northanger Abbey (po včerajšom filme som si to musela zohnať v origináli)
Ešte odporúčam Cay Rademacher - In Nomine Mortis, Susana Clarková - Jonathan Strange a pán Norrel, J.M.Simmel - Snívaj nesplniteľný sen a W. Saroyan - Ešte neumieram.
(Ospravedlňujem sa nešťatníkovi, ktorý tento post prečíta celý, ale nemohla som si pomôcť.Knihy FTW!)
Tolkiena Twilight sa mi taktiež páči aj Stokeroov Draculaa a Anne Rice :p ju a taktiež nedam dopustiť na Annu zo zeleneho domu to je taka krasna kniha :p a baudelaira a Apollinaira (dúfam, že osm to dobre napsíala, nemôžem si ich zapamätať doslovne
shakespeare ma dobre a vela dalsich teraz citam sumrak ale nesom zavisla ale celkom dobre to je a este vela len som trocha skleroticka takze dalej si asi nebudem spominat
Nemám nejoblíbenější knížku, čtu jen to dobré xD Například Asprinovu sérii Mýtus můžu vždycky, nějaká díly znam i zpaměti. Ale to se nedá zařadit mezi oblíbené - protože skutečně dobrou knížku můžete přečíst jen jednou, jak již podotýká @indifferentgirl a při dobré knize musím i brečet. a nejen ze smutku, že zase nemám co číst xD Mezi ty oblíbené by možná šel dát Zelazneho Tajemný Amber. Zaklínač.. Ne, tedy už opravdu nevím.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
alebo napriklad labuti boh lasky...teraz ma viac ani nenapada, lebo ma priserne boli hlava :/
velmi rada citam,zboznujem knihy ^_^
Dumas - Kralovna Margit
Dan Brown - vsetky knihy boli super,ale Anjeli a dmeoni sa mi pacila najviac
J.K.Rowling - Harry Potter (najviac 6,7,3)
J.R.R.Tolkien - Pan Prstenov
S.Meyerova - Twilight sága
teraz citam Cerveny a cierny...a je to dobre
a demoni
...a ináč moje-Raz ťa uvidím
-Pocahontass
-Dotyk anjela
-Penderwickovci
Maxim E. Matkin, ju, teda pardon, jeho si precitam aj viac krat, hlavne Laska je chyba v programe, Polnocny dennik a Muzske interiery. Potom nepohrdnem ani Coelhom, napriklad Veronika sa rozhodla zomriet, 11 minut, Alchymista a ine....Doporucujem Vam perfektneho autara menom Roald Dahl, pise skvele veci, napriklad Moj stryko Osvald, Switch Bitch (tusim orelozene ako Milostne rosady), Charlie and Chocolate factory (jedna z jeho detskych kniziek) a mnohe ine.
Z ceskych je to urcite Michal Viewegh - Povidky o manzelstvi a sexu (btw, podla nich je nakruteny Nestyda), Roman pro zeny, Pripad neverne Klary, Napady laskaveho ctenare, Vybijena, a kludne aj jeho fejtony Svedske stoly aneb jaci jsme.
Ak sa chceme rozpravat o klasike, tak urcite Honore de Balzac, jeho milujem - Lesk a bieda kurtizan, Eugenia Grandetova, Rozmarne poviedky, Otec Goriot, Beatrice, a mnohe mnohe ine.
Terry Praratchett - vsetky knihy zo Zemeplochy... milujem sposob akym tie knihy pise .. tolen tak nieco neprekona.. a navyse ich napisal dost na to abysa clovek dlho nenudil
Terrence McKenna - Navrat archaizmu
C.G.Jung - Dvere samanov
Aldous Huxley - Brany vnimania
a strasna kopa dalsich
Minulý rok (8. ročník) som si urobil preukaz do knižnice. Vždy som si vzal len jednu knihu, ktorú som prečítal za pár dní, potom som bežal do knižnice a vzal som si ďalšiu. Keď bola na pokračovanie, bral som si ich viacej. pri jednom diele mi dovolili z knižnice si vziať až 5-7 diel naraz (I´m V.I.P. ! slight_smile:, čo je takmer nemožné ... A bol som zamilovaný do kníh. Samozrejme, čítal som aj predtým rôzne knihy, ale toto je moje "najsčítanejšie" obdobie. Venujem sa knihám skor fantasy (sci-fi). a Všetkých, čo som doteraz prečítal bolo.. v celku dosť
Harry Potter - milujem ho od začiatku. 1,2,3,4 - prečítal som viac ako 7 krát. 5 som prečítal asi 4-6 krát (skleróza) 6-ku asi 3-4 a 7-ku 2-3 krát. Pokým nevyšla sedmička, ľubíla sa mi najviac päťka. Toľko napätia. Keď som knihu začal čítať, čítal som stále. Neučil som sa do školy.. ale to bolo väčšinou keď som bol chorý a ležal v posteli (vtedy to ide najlepšie.. dve muchy jednou ranou .. len som čítal. Dokázal som pri knihe preležať od poobedia, do tretej v noci!
Odkaz dračích jazdcov - Eragon - toho som prečítal v češtine. Veľmi sa mi to páčilo a preto som si to požičal znovu (v slovenčine).. eldest - pokračovanie Eragona.. taktiež dobrá kniha, ktorá ma upútala.. A brisingr.. toho som ešte nečítal.. ale keď bude v knižnici, určite budem mať prečítaného Eragona a Eldesta znovu (skleróza slight_smile:
Kráľovstvo Deltora - jedna obrovská sága - má tri (alebo viac?) častí. Prvá časť má 7 diel.. Ktoré som prečítal. je to celkovo skôr taká.. možno detská knižka.. dobrodružná, všeto je tam vymyslené.. ale páčilo sa mi to niekedy som si vzal domov aj viac diel z knižnice .. a za jeden deň som prečítal 3 časti + urobil som z nich čitateľský denník Celkovo prvú časť (7 diel) zo ságy som prečítal asi dvakrát, skoro celú. Možno raz ešte prečítam
Čarodej zememorí, Hrobky Atuanu, Najvzdialenejšie pobrežie, tehanu - knihy, ktoré sa mi v celku páčia (och tá mágia a fantasy slight_smile: .. čítam ich už tretí raz
Sága Súmrak - mám doma tri knihy - Súmrak, Nov, zatmenie.. úsvit je predobjednaný.. ešte vďaka knihám, čo mám doma som sa k nim nedostal, ale keď budem mať čas, istotne si ich prečítam..
.. a samozrejme iné knihy.. daktoré aj v angličtine (Dracula, Frankenstein, Pes Baskervilsky, Robin Hood, Stratený svet ...) len tieto hore ma najviac oslovili .. ale tak.. som dosť mladý, knihám som sa nevenoval od môjho počiatku.. a ešte mám toho veľa pred sebou.. a určite sa ku knihám budem vracať.. nielen z povinnosti, ale aj z potešenia, ktoré mi prinášajú
a ešte, že Trilógia Bartimaeus .. tiež dobré
Autori, od ktorých môžem všetko:
E.M.Remarque
Douglas Adams
Isaac Asimov
Momentálne mám rozčítané:
William Scott - Guy Mannering
John Galsworthy - Ostrov pokrytcov -
V meste kráľov (o Pizzarovi)
Charles Bukowski - Hollywood
Čechov - výber poviedok
Austenová - Northanger Abbey (po včerajšom filme som si to musela zohnať v origináli)
Ešte odporúčam Cay Rademacher - In Nomine Mortis, Susana Clarková - Jonathan Strange a pán Norrel, J.M.Simmel - Snívaj nesplniteľný sen a W. Saroyan - Ešte neumieram.
(Ospravedlňujem sa nešťatníkovi, ktorý tento post prečíta celý, ale nemohla som si pomôcť.Knihy FTW!)
Antoine de Saint-Exupéry - Malý princ...
E.M.Remarque - Na západe nič nové...
Dennik Anny Frankovej
E.Kostovova-Historicka
P.Coelho
Zafon Carlos Ruiz- Tien vetra
R.Dalh
....a dalsie ine...proste maniac ...len nie vsetky si pametam ktore som citala
shakespeare ma dobre a vela dalsich teraz citam sumrak ale nesom zavisla ale celkom dobre to je a este vela len som trocha skleroticka takze dalej si asi nebudem spominat