Mam taky problem mam chalana ktoreho lubim ale on ma strasne obmedzuje.Ked idem von tak jedine s nim a ked nahodov chcem ist v tom case ked som mala byt s nim von s kamaratkami tak sa urazi ze na neho kaslem ze ho nemam uz tak rada..som s nim skoro pol ro
Ja som ich stratila skor, kamoska si nasla chalana a teraz na mna jebe. Boli sme najlepsie kamosky..preto sa uz s babami ani nedavam do reci okrem(tashiry, elizy a spol.)skor chalani.
ľudia vo vzťahu by sa nemali nijak obmedzovať a vzťah by nemal znamenať prekážku - a nemal by byť bariérou do ostatného sveta. Skús sa s ním porozprávať že takto sa ti to nepáči - a že chceš zmenu. Pokiaľ má trochu rozumu tak ťa pochopí a možno ho aj osvieti a prestane byť taký žiarlivý. Ale aj to je dôkaz toho že ťa má moc rád.
on ma moc lubi to viem ale povedala by som ze je až velmi naviazany na mna....a ked nahodov niektory den nemozem ist tak chodi smutny ako bez duse..ale keby som sa s nim o tom chcela o tom rozpravala tak by bol urazeny este velmi dlho..a to nechcem...
Podla mna ta ma len moc rad a nechce ta stratit..ale urcite si s nim o tom pokecaj, ze chces aj viac sukromia a obcas si chces povyrazit aj s kamoskami
Alebo nieco za nieco ked ide on s chalanmi, tak ze pojdes aj ty s babami
marcco: pichovina.. ma moc rad? majetnicke pocity nikdy nevestia nic dobre. a okrem toho kazdy ma pravo na svoje sukromie a vlastny zivot ci uz ste vo vztahu alebo nie... to ze sa uraza prejavuje sovju detinskost. musi pochopit ze vztah je o kompromisoch a nie o tom co chce len on.
ja som mala ten isty problem.. zacalo to nenapadne ale po 3 rokoch som uz myslela ze sa zblaznim... milovala som ho strasne moc ale to obmedzvoanie sa nedalo vydrzat. bud s tym nieco rob uz teraz a prediskutujte to alebo rychlo prec... moja rada. ak sa nechas tak to postupne narastie do obludnych rozmerov.
ak sa bude stale urazat bude pre teba lepsie ak sa na to vykasles... nech sa uraza na ine ty nie si na to odkazana... v 16 aby ti niekto zakazoval rozlet to tak...
Psychologica poradna birdz radi: Po prve hovor o tom s nim
po druhe urci si priority. Ak ho velmivelmi lubis a obetujes za to kamosky, tak pokracuj vo vztahu s nim. Ak Ti kamosky chybaju rozid sa s nim. Idealny je kompromis - nieco medzi tym
Zabeus to vystihol... (najmä s tým "pochop mu panvicou" )
Verím že sa máte radi, ale mal by pochopiť že obmedzovať druhého nie je najlepšie riešenie...
Skús byť chvíľu egoistka, nemyslieť na to že z toho bude nešťastný a povedz mu že ťa nemôže tak obmedzovať ako to robí, že proste občas potrebuješ byť aj s kamarátkami...
Alebo sa urážaj aj ty keď protestuje proti tomu že chceš byť s kamarátkami... možno nakoniec pochopí...
Ale byť na tvojom mieste by som to hlavne čo najskôr vyriešila lebo by som sa bála aby to časom nebolo čoraz horšie
heh no seeci to tu už povedali,že by si sa nemala nechať obmedzovať,ale tak zasa chalan ťa podľa mňa moooc miluje ale je príliš naviazaný na teba...musíš mu to povedať,inak sa to riešiť nedá podľa mňa ;o)
Porozpravajte sa spolu o tom,ak to nepomoye,maj ho pas. Nedokaye ta pochopit a respektovat. Nemoye chciet abz si uplne stratila svojich kamaratov a mala len jeho.
Si mlada,tak naco sa viayat,uyivaj volnosti a mladosti. Na vztahy bude casu dost.
Druhou najobvyklejšou predstavou o láske je tá, že závislosť je láska. Psychiatri sa s ňou stretávajú denne. V najkrikľavejšej pdobe ju vídame u osôb, ktoré sa po rozchode s partnerom pokúsia o samovraždu, prípadne sa tým vyhrážajú, alebo sa ocitnú v ochromujúcej depresii. To, čo popisujete, je parazitizmus, nie láska. Ak potrebujete k svojmu prežitiu inú osobu, potom na tejto osobe parazitujete. Váš vzťah potom nie je otázkou voľby, nie je v ňom žiadna sloboda. Je to skôr nutnosť než láska. K láske patrí možnosť slobodne si vybrať. (M.S.Peck)
laska ma vyhody i nevyhody. Nie vsetko co je dobre je aj usluzne. Ked je dobre tak prihde zasa zle ... Nie je dobre, ze ta obmedzuje. Skor by som povedal, ze ti endoveruje a boji sa o teba, takze ziarli.
Avsak nezabudaj na to, ze vstahy kazia kamarati. Je to tak je to aj overene a kazdy to potvrdi. ... Ale zasa .... podla mna ta obmedzuje pre to, lebo ziarli. Avsak nie si jeho majetok. Take svoj osdu mas v svojich rukach. Ked pojdes tam a tam s kamaratkami, on sa naneva. Prezije to nie?
Popísali ti tu múdre veci. Skúsim zo svojho pohľadu. Ten chlapec môže byť taký citlivejší, možno v detstve nedostal dosť lásky a uznania. Tiež som k takejto žiarlivosti vo vzťahoch inklinoval. A určite to nie je dobré. Ale jednoznačne sa o tom treba otvorene porozprávať. Ak je dobrá vôľa na oboch stranách, možno dosiahnuť kompromis.
Áno láska nemôže byť o tom, že niekto parazituje alebo chce mať niekoho za svoj majetok. Na druhej strane to najkrajšie na vzťahu je vzájomné pochopenie, uznanie, pomoc, empatia, áno aj súcit. Aby sa však z toho nestala závislosť a podobne, to dokážu len zrelí ľudia... Každý vzťah je v neposlednom rade tvrdou prácou na sebe a musíme pravdaže začať od seba
asi sa cíti menejcenný resp. odstavený keď naňho "kašleš" ... mal by sa zamerať trochu aj na svoj vlastný život, tebe radím snažiť sa chápať jeho pocity
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Alebo nieco za nieco ked ide on s chalanmi, tak ze pojdes aj ty s babami
ja som mala ten isty problem.. zacalo to nenapadne ale po 3 rokoch som uz myslela ze sa zblaznim... milovala som ho strasne moc ale to obmedzvoanie sa nedalo vydrzat. bud s tym nieco rob uz teraz a prediskutujte to alebo rychlo prec... moja rada. ak sa nechas tak to postupne narastie do obludnych rozmerov.
ak sa bude stale urazat bude pre teba lepsie ak sa na to vykasles... nech sa uraza na ine ty nie si na to odkazana... v 16 aby ti niekto zakazoval rozlet to tak...
po druhe urci si priority. Ak ho velmivelmi lubis a obetujes za to kamosky, tak pokracuj vo vztahu s nim. Ak Ti kamosky chybaju rozid sa s nim. Idealny je kompromis - nieco medzi tym
Verím že sa máte radi, ale mal by pochopiť že obmedzovať druhého nie je najlepšie riešenie...
Skús byť chvíľu egoistka, nemyslieť na to že z toho bude nešťastný a povedz mu že ťa nemôže tak obmedzovať ako to robí, že proste občas potrebuješ byť aj s kamarátkami...
Alebo sa urážaj aj ty keď protestuje proti tomu že chceš byť s kamarátkami... možno nakoniec pochopí...
Ale byť na tvojom mieste by som to hlavne čo najskôr vyriešila lebo by som sa bála aby to časom nebolo čoraz horšie
Si mlada,tak naco sa viayat,uyivaj volnosti a mladosti. Na vztahy bude casu dost.
Avsak nezabudaj na to, ze vstahy kazia kamarati. Je to tak je to aj overene a kazdy to potvrdi. ... Ale zasa .... podla mna ta obmedzuje pre to, lebo ziarli. Avsak nie si jeho majetok. Take svoj osdu mas v svojich rukach. Ked pojdes tam a tam s kamaratkami, on sa naneva. Prezije to nie?
Áno láska nemôže byť o tom, že niekto parazituje alebo chce mať niekoho za svoj majetok. Na druhej strane to najkrajšie na vzťahu je vzájomné pochopenie, uznanie, pomoc, empatia, áno aj súcit. Aby sa však z toho nestala závislosť a podobne, to dokážu len zrelí ľudia... Každý vzťah je v neposlednom rade tvrdou prácou na sebe a musíme pravdaže začať od seba