Myslite ze sa da prestahvat niekam do ineho mesta respektive statu a zacat uplne od nuly ? Myslim bez penazi prace byvania a prepracovat sa aby sa zilo dobre ?
A tak ak sa to niekomu stalo ake ma zazitky s toho a tak celkovo ?
kamarátkynej mamy sestre sa to podarilo.. bez znalosti jazyka sa zbalila a len tak odišla do anglicka... teraz má byť, priatela, stabilnú prácu a ovládu min. 4 jazyky + slovečnina... a ešte pocestovala európu medzi tým.
„Pokiaľ nezarobím aspoň 200 dolárov, nejdem domov,“ tvrdí žobrák z newyorského Manhattanu, Harry Gaston Hollman. Je talizmanom pre svojich zákazníkov, ktorému nevadí ani mráz. Nahovára im: „Ak mi nedáte aspoň 5 babiek, nebudete mať celý deň šťastie. Mesačne takýmto spôsobom zarobí asi € (160 tisíc korún). Harry chodí výhradne pešo. Avšak potrpí si na luxus a na „skromný“ letný byt na Floride cestuje výhradne lietadlom.
Izmahír Vásadí, jeden z najbohatších príslušníkov žobroty, žije v Indickej Dillí. Takýto žobráci sú nazývaní „nedotknuteľní“. Majú toľko šikovnosti, ale aj drzosti! Žijú na okrají miest a žiadny iný hinduista sa ich nesmie dotknúť alebo ich zamestnať. Kastovný systém je indickou ústavou už dávno zrušený, ale v praxi sa stále dodržuje. Deti “nedotknuteľných“ sú zase “nedotknuteľní“.
A ako si žije najbohatší žobrák z Indie? Skvelá pozícia domu na západnej vilovej časti veľkomesta. Má približne 1 milión €. Rád medituje, žobrať chodí každý deň. A jeho oblečenie pri práci? Nosí jednoduché dreváky a háv.
ako radi @4 az tak narocny na peniaze ten zaciatok nie je, ale vyrazit s nicim je hlupost. ked uz si nieco vybav tajne, a potom sa tvar, ze si nic dohodnute nemala . aj ked to by stratilo pointu asi
@ork92 ok, bola som tak iba dva mesiace. ale mala som so sebou len asi 250 libier (pre dvoch ľudí), žiadne ubytko ani prácu a nikto zo známych, čo som poznala predtým, tam nebol. a ide to. teda, ja som asi nejaký šťastný človek, čo sa tak nejak vyhrabe zo všetkého a napriek svojej sociálnej retardácii sa pozoznamujem a nestratím sa. nemôžem povedať, že by som sa "prepracovala", keďže mi šlo iba o to, aby som si akurát zarobila prachy na to, aby som tam mohla tie dva mesiace byť, baviť sa a mať fajn skúsenosti.
ale tie skúsenosti stoja za to. nikdy som necítila takú slobodu, ako vtedy.
ešte si pamätám, ako mi tuto jeden Brit z Manchestru stále hovoril, že sa vrátim totálne deprimovaná a broken a budem si lepiť lístočky jak poľské kurvy do telefónnych búdiek a radšej, nech idem do Manchestru, že mi tam všetko vybaví. prácu, ubytko a pod. a ja, že proste nie, ja to chcem takto.
@ork92 no ako sa to vezme, treba brať do úvahy veľa vecí, musel by si mať šťastie, že ti niekto posyktne ubytovanie zadarmo, stravu tiež, prácu, že nejako nájdeš a budeš sa tam ako mať dopraviť. Ako dnes je možné všetko, ale toto mi príde fakt o šťastí, ak by si šiel fakt bez ničoho, ani bez koruny.
Tak musíš mať peniaze na cestu, plus nejaký ten základ by sa teda šikol Ale dá sa to, určite Dajme tomu, že okrem cesty máš peniaze len na zaplatenie prvého nájmu v nejakom priváte alebo motely alebo bohvie kde by si býval... pri troške šťastia sa ti podarí zohnať si prácu, alebo aspoň nejaké brigády no a potom už len pokračuješ, zarábaš, nájdeš si prácu, začneš si šetriť, aj keď málo, možno ťa povýšia a tak... Ale osobne by som chcela skúsiť ísť niekedy niekde do Anglicka alebo kde, len tak, s málo peniazmi a vecami, aby som si zarobila len na život... Ale nie na dlho, myslím to ako takú pár mesačnú dovolenku Ale napríklad poznám chlapa, čo aj so synom šiel niekde do Nórska alebo bohvie kde, boli tam tri mesiace, nemali peniaze, chodili stopom po celom Nórsku a hľadali prácu ale nič nemohli nájsť, čo mali dohodnuté sa zrušilo, bývali na stanici, umyvali s ana verejných hajzloch a nemali ani ćo jesť... tak ti poviem
@cmuka12311 tak podla bukowskeho treba navstevovat mesta len s minimom penazi nech ho spoznas pekne ako je a pekne zo spodu nie niekde v drahych hoteloch byyvat a zit si luxusne, tak to idem niekde skusit
urcite ano .. pretoze kebyze tam nemas nic , tak by si sa musel prinutit pracovat aj v nejakej podradnej praci a potom by to uz slo .. ajj ja chceeem haha D
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
finančný základ nemala skoro žiadny...
a je moja inšpirácia
Vek: 81
Pôvodné povolanie: žobrák
Stav: slobodný
Kde: Dilí, India
Príjem: približne 40 000 € ročne
Izmahír Vásadí, jeden z najbohatších príslušníkov žobroty, žije v Indickej Dillí. Takýto žobráci sú nazývaní „nedotknuteľní“. Majú toľko šikovnosti, ale aj drzosti! Žijú na okrají miest a žiadny iný hinduista sa ich nesmie dotknúť alebo ich zamestnať. Kastovný systém je indickou ústavou už dávno zrušený, ale v praxi sa stále dodržuje. Deti “nedotknuteľných“ sú zase “nedotknuteľní“.
A ako si žije najbohatší žobrák z Indie? Skvelá pozícia domu na západnej vilovej časti veľkomesta. Má približne 1 milión €. Rád medituje, žobrať chodí každý deň. A jeho oblečenie pri práci? Nosí jednoduché dreváky a háv.
ale tie skúsenosti stoja za to. nikdy som necítila takú slobodu, ako vtedy.
on doteraz nechápe, ako som to dala