@zajko30 ako bez urážky ale minimálne 90% ľudí ktorých by si sa spýtal čo si o tebe myslia tak by ti napísali to co @peter_piper a 85% nie preto že si gay ale preto, že si prijebaný .. správaš sa detinsky, píšeš ako puberťáčka a máš komunistické názory reznuté poriadnou dávkou naivitiy a úplnej disfunkcie tvojho mozgu písať akékoľvek rozumné, či aspoň logické argumenty...
Ináč s tebou súhlasím, lebo ľudské práva má mať každý, píšem si s babou ktorá je bi a je úplne normálna
ne... este sa aj navzajom fajcia a honia do kriza .... nemiestna poznamka... ja proti nim nemam nic... a ten zasah nackov povazujem za demenciu kretenov, ktorych v detstve zneuzival otec a teraz z toho maju komplexy a musia si to kompenzovat nasilim....
ide v podstate len o to ze zvazok muz muz alebo zena a zena...co potom to dieta ked si ho adoptuju?? odkal ma brat vzor?? Ked su teply tak sa mozu priznat ale nech sa s tym nevychvaluju ako keby to bola nejaka super vyhra..ked si tak pripadaju normalny tak preco oslavovat nieco co je normalne?? ja tiez neoslavujem ze nie som gay.... sorry ale toto do ulic a telky vobec nepatri...
tému som otvoril, len aby som sa utvrdil, že si ju založil ty... komentovať to nemienim, musel by som to porovnávať individuálne, proti homosexuálnym vzťahom nemám nič.
@petika . . . pripady nasilia v rodine su osetrene zakonom a neznalost zakona neospravedlnuje, ci uz na strane agresivneho jedinca, alebo na strane obete.
Cela chyba je len v tom, ze provokuju . . . a pritom by stacilo aby na seba neupozornovali a ludia by si na to zvykli.
To je ako keby do ulic vysli fetaci, ozrani a p . . . majte nas radi . . . niekto sa rad preziera, niekto rad sex . . . zivot a priroda je rozmanita a pestra . . . mi radi fukame pupavu
Vieš, tu sa táto téma pretriasa už len s nadávkami, takže neviem či sa oplatí niečo písať a v podstate sú mi reakcie iných ukradnuté, takže môj názor? Je mi jedno kto má koho v posteli, je mi jedno či mi život zachráni lesba, gay alebo invalid či čo, hlavne nech ho zachráni. Je mi jedno či majú gayovia tenké hlásky a ako sa o seba starajú, kým mi nikto ničím neublížil, nemám prečo ubližovať ja. To je heslo: Ži a nechaj žiť!
@fox100 Nad tými deťmi som aj ja dlho uvažovala, ale sú deti z rodín, kde je iba jeden rodič a tiež nemajú odkiaľ zobrať vzor? A keď vezmem koľko detí sedí v sirotincoch, decákoch atď. Presúvajú ich do Talianska a iných krajín, kde im bude lepšie? Plus, ak si heterosexuál, tak ani dvaja bozkávajúci sa muži či ženy to nezmenia, nie?
proti normalnym gayom nic nemam...vadia mi taki co robia tie prijebane pochody...Ak by ten pochod nieco zmenil tak by mi to nevadilo ale je to len zbytocna provokacia...
proti gayom nemám nič, pripadá mi to trochu divné a nechutné, keď sa dvaja chlapi už len bozkávajú, ale im môže pripadať divné a nechutné bozkávať sa so ženou, takže...
O tých deťoch som tiež už párkrát rozmýšľala...keď si ich adoptujú, je to...neviem, diskutabilné. Určite tým deťom bude lepšie v takejto rodine, ako v detskom domove, ale na druhej strane...predsa len budú vyrastať inak, než ostatné deti.
No ale keď robia takéto pochody, sami sú si na vine, veľmi dobre vedia, že nie každý ich považuje za normálnych, tak načo provokujú.
A okrem toho úplne súhlasím s @fox100 , dobrý postreh.
To decko ked je este male nevie co je, vnima vtedy uplne ine veci, a neskor si zacne vsimat svoju sexualnu orientaciu a az neskor zacne skatulkovat svet okolo seba. A na koniec to mas ako s Mauglim, ktory vyrastal v divocine . . . medzi zvieratami sa citil normalne, vychovali ho . . . spraval sa inak ako ludia zijuci v spolocenstve, vo vlastnom civilizovanom svete.
. . . a vo vyslednom obraze to dorazia decka v skolko, ci v skole . . . ked sa mu budu posmievat, pre rodicov . . . tom moze na to decko dost zle - negativne zaposobit.
@aguri500 tak tej druhej polke os mcelko mneporozumnela ale ze je najzriedkavejsia viem.. sak ju sama mam a moze mi to byt v riti pretoze mne moze darovat ako A tak B aj 0 a to je ja nemozem mi az tak neprekaza
@fox100@21 ale ty si povedal, ze "odkial ma to dieta zobrat vzor??" a ja ti hovorim priklad a ked uz sme pri tom, kolko existuje pripadov, kedy matka trpi a necha sa tyrat.. ja uvadzam iba priklad...
a ked sme uz pri tom, ako je mozne ze sa dvom heterosexualnym ludom narodi homosexualne orientovane dieta, ktore ma surodencov hetero??
@matheusko prečo prirovnávaš homosexuálov k ožranom a feťákom? Nevidím žiadnu spätosť ani dôvod, prečo to píšeš. Homosexualita nie je status, ale orientácia.
A čo sa adopcie týka - deti sa im v škole nebudú posmievať, ak ich ich budúci rodičia naučia tolerancii. Ale ak decku vštepíš názor, že homosexualita je zlá, jasné, že bude ubližovať deťom z rodín, v ktorých sú rodičia rovnakého pohlavia.
A ešte..akým zlým spôsobom môžu dvaja homosexuáli ovplyvniť dieťa? Nebodaj z neho vychovajú ďalšieho homosexuála? Lebo samozrejme, to je voľba tá orientácia, to nemá človek v sebe..kdeže..
Ešte by mu mohli dať domov, lásku..len to nie..
Ak nebude spoločnosť odsudzovať homosexualitu, nebude nikto odsudzovať deti v takýchto rodinách. Akurát im bude lepšie ako v domove.
proti normálnym nemám nič aj keď som proti tomu čo požadujú a nepáčia sa mi ani tie pochody, nie kvôli tým obyčajným ale kvôli takýmto expertom:
Sa čuduješ že vás potom ľudia považujú za úchylov? Pretože toto už poľa mňa je čistý exhibicionizmus a úchylnosť. Normálny človek sa takto predvádzať nepotrebuje.
@fireweed Spolocnost by si na homosexualnych jedincov casom zvykla. Ale tym ze provokuju ludi, si na nich ludia nezvyknu . . . akurat sa budu mnozit utoky na nich.
K prirovnavaniu . . . okrem toho ze v mojich ociach su rovnaky odpad ako spomenuti fetaci . . . to beriem len ako skupinu . . . jednoducho aj taka kopa napr. vyznavacov marihuany by sa mohla zobrat a spravit si konopny pride, ako by ludia reagovali ? Verim, ze v takomto pripade by to zalo uspech . . . ale ide o to ze kazda skupina ked ide von do ulic musi ratat z reakciou. A v tomto pripade museli ocakavat negativne ohlasy a teda to bola z ich strany provokacia. A dost draha, nakolko nad akciou mala dozor policia a to nieco stat stoji, a stat, je cely narod, stat su vseci.
@matheusko Polícia v tomto prípade strážila ľudí, ktorí sa hlásili o svoje práva a boli v potenciálnom ohrození. A vlastne aj v ohrození. Či je lepšie, ak by tam polícia nebola? Alebo sa majú strážiť len akcie, s ktorými väčšina ľudí sympatizuje?
Veď prečo nie radšej poslať kopec policajtov na nejaký futbalový zápas. Aj to ide z našich daní. A mnoho iných vecí, pri ktorých nejde o ľudské osudy.
Vysvetli mi, čím provokovali? Že upozornili, že sú? Ok, možno tam bolo pár exotov, ako na obrázku vyššie, ale tí to skôr berú ako show, lebo také sú tieto pochody v iných mestách. Takým môže byť jedno, kto si o nich čo myslí..ale určite tam bolo veľa normálnych mužov a žien, ktorí by sa radi zaradili do spoločnosti, ktorej sú súčasťou (a narozdiel od tebou spomínaných feťákov a opilcov a iným odpadom, čím si samozrejme dokonale vyjadril stupeň tvojej inteligencie) platia dane a sú produktívnymi občanmi.
K výchove..pýtala som sa teba, nie na link na článok, gúgliť viem aj ja.
Policia v tomto pripade vysla stat draho, ak by sa spominana akcia konala v pracovny den vyslo by to lacnejsie. Ak by sa spominany pochod nekonal, bolo by to nanajvys vhodne.
Ak mam v umysle konat nejaku cinnost . . . a plne si uvedomujem ze to moze vyvolat negativne reakcie, pohorsenie ci nasilie a utoky p. (co dokazuje pritomnost tazkoodencov / policie) . . . a napriek tomu tuto cinnost vykonavam . . . jedna sa jednoducho o provokaciu.
Pokial ma niekto pocit ze sa takto do spolocnosti zaradi, je to dost smutne. Zaradeny svojim sposobom uz je, takze to nikam nespeje.
To ze je niekto fetak, alebo opilec nie je zarukou toho ze dane neplati a ze nie je produktivny jedinec, rovnako homosexualita nie je zarukou ze ide o produktivneho cloveka, ci platcu dani.
Ja som ozranov a fetakov spomenul len ako skupinu zo spolocnym cielom, ci zaujmom, ktora by sa tiez mohla vybrat do ulic ako skupina a ziadat si svoje "miesto v spolocnosti" a rovnopravnost.
K vychove . . . vyguglit si clanky vies, to je pekne . . . ak ich budes aj citat bez ohladu na to ci su pre, alebo proti . . . najdes spravnu odpoved. Len sa treba prekonat a precitat si aj to co zrovna nie je rovnakeho nazoru.
A moj nazor: skus sa spytat decak v domovoch a opatrovatelskych rodinach . . . ci by chceli za rodicov homosexualov. Dalej co by branilo homosexualom vychovat dieta od mala na svoj obraz?
Si krstena, prve sv. prijmanie, birmovka? Si veriaca? Ak nie, nevadi, citala si pozorne ten clanok?
"Ľudia s homosexuálnou alebo bisexuálnou identitou v dôsledku diskriminácie a nepriateľských postojov okolia častejšie zakúšajú psychické ťažkosti, depresie, úzkosti a podobne. V komunite mladých gayov, lesieb, bisexuálov a bisexuáliek je tiež zaznamenaná zvýšená miera konzumácie alkoholu alebo zneužívania omamných látok, ako následok snahy zmierňovať obrovské psychické napätia, ktorým často títo ľudia trpia. Homofóbia a diskriminácia je žiaľ zdokumentovaným a nevyvrátiteľným faktom, rovnako ako myšlienkové stereotypy, predsudky a prejavy nenávisti u mnohých príslušníkov heterosexuálnej majority voči menšine."
. . . mno " . . . ktorí by sa radi zaradili do spoločnosti, ktorej sú súčasťou (a narozdiel od tebou spomínaných feťákov a opilcov a iným odpadom, čím si samozrejme dokonale vyjadril stupeň tvojej inteligencie) platia dane a sú produktívnymi občanmi."
asi si zabudol kvôli komu polícia zasahovala. Nie kvôli účastníkom pochodu, ale tým, ktorí ho narúšali alebo mohli potenciálne narušiť. Ak by boli ľudia tolerantní, žiadna polícia tam nemusela byť.
A nespomínaj znova, že provokovali. Provokoval teba niekto? Mal si potrebu ísť tam a hádzať kamene? Alebo provokuje už len fakt, že existujú? Potom je problém niekde inde, nie v homosexuáloch, lebo ako si spomínal, sú súčasťou spoločnosti a to je nemenné. ..ale v tých, ktorý to nevedia akceptovať.
"K vychove . . . vyguglit si clanky vies, to je pekne . . . ak ich budes aj citat bez ohladu na to ci su pre, alebo proti . . . najdes spravnu odpoved. Len sa treba prekonat a precitat si aj to co zrovna nie je rovnakeho nazoru."
Písala som, že som nečítala? Rýchlo súdiš Len som napísala, že som sa pýtala na TVOJ názor, to je cieľ diskusie..nie hádzať linky, to vie každý. Ty si sa tých deciek pýtal, že vieš? Alebo koľko mladých homosexuálov s depresiami poznáš? Viac ako iných hetero deciek? Je úžasné písať všeobecné neoverené pravdy.. Skôr je na zamyslenie prečo tie depresie majú..môžeme len tušiť, či v tom nebude práve fakt, že ich niektorí ľudia považujú za, citujem: odpad.
To ci si clanky citala, alebo necitala sudim podla tvojich reakcii
Rovnako vidim, ze obracias smer mojich otazok na moju adresu . . . v jednom radiu s krestanskou tematikou sa pytali deti v deckych domovoch, ako si predstavuju rodinu, ako to cele podla nich funguje a ci by vymenili to co maju za nieco ine lepsie nieco co by im dokazala dat rodina, avsak ta rodina by bola zlozena z dvoch oteckov, ci dvoch mamiciek. . . . teda k veci nepytal som sa, len som pocul a dovolil som si z toho utvorit akysi poznatok o tom ako to vnimaju deti v decaku.
To z coho maju depresie mi je zname, a nezaujima ma to, aj ini jedinci mozu mat depresie a prepady z mnohych inych faktorov. Ale urcite si ich nevyriesia pochodom.
Na svoj obraz, presne a doslovne, bez blizsej specifikacie.
Zastancovia ukazuju palec hore, kde beru tu istotu? Odporcovia ukazuju palec nadol, kde beru tu istotu? Istota nie je, ale v zaujme vychovy buducich generacii sa prihliada vzdy na tu negativnu kartu. Je prirodzene hladiet na mozne nasledky . . . aj ked tie organizatori akoze prehliadli.
@tunidlo . . . ak by boli vsetci ucastnici spokojni, tak ziadny. Ale z pohladu cirkvi by bola takato "rodina" pravdepodobne taktiez nepripustna, . . . a ci by sa k tomu pridali aj zdielatelia "Kotleboveho ucenia"? Napriek tomu bigamisti nepochoduju, mohli by . . . mohli by? Preco . . . asi si losovali olamane zapalky s homosexualmi a vytiahli si najdlhsiu, tak musia cakat
@matheusko mas velke medzery vo vedomostiach......napr. blud ze civilizacie kde bola homosexualita bezna uz neexistuju....neexistuje cina?! neexistuje japonsko?! v japonsku bolo dokonca sucastov kulturi ze hostovy ponukli na vyber partnera,alebo partnerku...takze ta poprosim, nevyjadruj sa k veciem o ktorich nic nevies. dakujem za pochopenie.
ps. ked mi chces tvrdit ze napr. v starom japonsku nebola moralka, tak si uplne mimo.
@tunidlo nemusia, ale ked homosexuali sa rozhodli na pochod, bisexuali nemaju zaujem o svoje miesto a rovnost v spolocnosti, o pozmenenie zakonov . . .
@swen Rimska risa, staroveke Grecko, Korintania, . . .
@matheusko .....to su ovela starsie civilizacie ako som myslel. vobec homosexualita nemala z tym nic spolocne ze uz neexistuju tie rise. to ti tu dam dalsich 100, ktore nemaly z homosexualitov nic, a predsa zanikli. (aj ked to nieje uplne pravda).
. . . prihliadam na to ze homosexualita nemusi byt povodcom zaniku civilizacii aj ked v nich bola homosexualita rozsirena a rovnako aj na to, ze mnohe civilizacie ktore sa s vyskytom homosexuality podla historie nespajaju, zanikli.
Ja som si vravela ze sa to tu rozbehne ...Mimo to ludia? Viete vy(teda ty co vkuse nadavaju na homosexualov a zdaju sa im nechutny,urazaju ich a tak dalej) co sa dialov Staroveku? Napr. take staroveke Grecko ci Rimska risa.viete v tedy bola homosexuality normalna(teda skor u mocnych vladcov a vysokopostavenych ludich)Viete, kazdy mal rad krasny,stihlych,vysportovanych chlapcov.K zaniku to teda nepovedie. A pripisala by som aj to ze homosexualita sa vyskytuje aj v prirode aj este nejake statistiky ale som rozospata a uprimne sa mi nechce o niecom takomto (aj tak viem ze sa mi to nepodari) presvedcat ludi ktory by sa mali spravat dospelo a mali by byt vyspelejsi ako ja. Divny to svet ked je trinastrocna sopla inteligentnejsia a vyspelejsia nez ludia 15-XY...Dakujem za pozornost
@fox100 Momentálne mám v hlave zmätok, sa priznám neviem ti dostatočne múdro na toto odpovedať ale dám len tolko že tým protestom by sa to mohlo trocha zlepšiť..
@matheusko deti v škôlke sa smejú už aj pre to, že nemáš značkové tričko, že nosíš strojček na zuboch, že nemáš otca, že ti odstávajú uši, že sa nevieš bicyklovať, že nemáš hento a zase máš tamto. Smejú sa všetkému, takže predpoklad, že kvôli rehotu z dvoch otcov alebo matiek by decko v dospelosti alebo teda puberte zmenilo orientáciu je trochu potrhlé, z môjho hľadiska.
P.S. Maugli? Hovoríš o možnej budúcnosti detí homosexuálnych párov a príklad berieš z detskej knižky plnej fantastiky? To dieťa predsa má vyrastať s ľuďmi inej orientácie, nie medzi zvieratami. A mimochodom, Maugli je niečo ako Tarzan, iné správanie je samozrejmé, nerada to vyťahujem, ale hovorí sa tomu sociálna deprivácia. Nemá podnety zo spoločnosti ľudí, takže sa nemôže správať ako ľudia a je samozrejmé, že je doma v prostredí, kde dovtedy žil. Aj keď ťahať toto do reality...nechajme rozprávky rozprávkam
@syriana deti v skolke sa smeju naozaj vselicomu . . . neprestava to ani na zakladnej skole . . . a predstav si ze to potom na to dieta vplyva, skolkar place cestou do skolky, prvacik sa cestou do skoly hadze o zem . . . neskor teenage . . . mozno sikanovanie . . . zaskolactvo, alkohol, drogy, polepsovna . . . su vseliake pribehy vacsinou heterosexualov, ktory rozpravaju ako prezivali skolske obdobie . . . zeby sa to homosexualovi nikdy nestalo . . . je plno ludi co sa z toho nikdy doteraz nedostalo. Niektori sa z toho zblaznili su z nich bezdomovci, dokonca bezdomovci majuci este rodicov. Poznam takych . . . sice sa stali legendou sidliska, ci celej mestskej casti . . . ale to je vsetko.
P.S. Maugli . . . nadradovat homosexuala (teda cloveka, aj ked trochu divneho) nad zviera je tak trochu blbost. Inak bol Maugli obrazkovy priklad pre lepsie pochopenie pohladu na vec, nakolko ine bolo zrejme prehliadnute.
--
A na zaver . . .
Argumentovat tym, ze aj homosexuali maju mat pravo na vlastnu rodinu a ze nevyhoviet im, znamena obmedzovat ich ludske prava je vysledkom uplatnovania idey nadradenosti osobnej slobody na ukor tych, ktorych sa to vlastne najviac tyka. Teda deti. ti, co obhajuju taketo "prava" su ti isti,
co obhajuju aj "pravo" na potrat, ci podporuju "vyrobu" deti pomocou umeleho oplodnenia. (Zdoraznit by som rad to, ze sa pri manipulacii so zivymi embryami pocita aj s tym, a je to v podstate ravidlom, ze z tychto zivych zarodkov ludi sa v maternici niektore proste neusadia a zahynu. Tentokrat link nebude.) Mat na nieco pravo znamena, ze toto pravo vyplyva z mojho postavenia, ze ho mam prirodzene a neodnatelne. Za svoju homosexualnu orientciu tito ludia nemozu dostavat akesi "odskodne". Ich neplodnost ma uplne ine dovody ako neplodnost vyplyvajuca z choroby potencionalnych rodicov. Pokial homosexualom vyhovuje zit v pare s rovnakym pohlavim, nesie to so sebou aj iste uplne objektivne, prirodou dane predpoklady, t.j. nevychovat potomka. A ich partnerstva ma viac-menej netrhaju to, nech
@matheusko Pochopila som väčšinu z toho monológu pri ktorom som pri každej vete čoraz viac vyvaľovala oči, ale tomuto som neporozumela. Nechcem to zobrať v tom prvom zmysle, ktorý mi napadol, môžeš mi to ozrejmiť? ........nadradovat homosexuala (teda cloveka, aj ked trochu divneho) nad zviera je tak trochu blbost..........ľudia sú beštie, to je známe, ale vždy sa nadraďovali nad zvieratá kvôli schopnosti sebauvedomenia, rozšírenej psychike a schopnosti tvoriť a chápať abstraktné pojmy. Tak mi to prosím rozpíš.
@matheusko chceš povedať, že neplodná žena nemá právo na adopciu? Lebo jej príroda nedovolí mať potomka?
A je jasné, že si deti nevedia predstaviť život s dvoma ženami - mamami, keď im nikto nikdy nepovedal, že to môže byť dobré. Veď prečo nevychovávať deti dvoma vychovávateľkami v domove, ak môžu mať vlastné mamy, ktoré by boli len ich. V čom je rozdiel?
K tým zaniknutým civilizáciam je škoda sa vôbec vyjadrovať. Chýba ti zdravý úsudok.
Aj keď píšeš, že áno, stále si nevysvetlil, ako ťa pochod provokoval. Čo urobili tí ľudia také, že ťa to provokuje. Provokovali ťa aj kamióny na cestách keď protestovali - za svoje práva?
"A nakoniec co pedofili a zoofili a bigamisti kedy bude pochod? (smajlík)" Ty teda perlíš...
"chceš povedať, že neplodná žena nemá právo na adopciu? Lebo jej príroda nedovolí mať potomka?" . . . to som nepovedal, treba citat pozornejsie @62 zaver.
Ano pochod bol provokaciou" Ak mam v umysle konat nejaku cinnost . . . a plne si uvedomujem ze to moze vyvolat negativne reakcie, pohorsenie ci nasilie a utoky p. (co dokazuje pritomnost tazkoodencov / policie) . . . a napriek tomu tuto cinnost vykonavam . . . jedna sa jednoducho o provokaciu." Ci provokoval mna, alebo nie . . . vyzera tak.
A kamionisti nebojovali za svoje prava, kamionisti bojovali za svoje penazenky. A ano bol som aj proti ich strajkom.
A na zaver: bigamisti by azda nemohli mat svoj pochod? Je v tom podla teba nieco zle?
@syriana . . . ako si zavrhla moj priklad s Mauglim, bolo jednoducho zaujimave.
Ale co ma pre zivot na zemi a prirodu vacsiu cenu homosexual, alebo zviera, teda heterosexualnej orientacie, pokial majorita urcuje sexualnu orientaciu druhu ako celku?
@matheusko čítam pozorne, o to sa neboj, len ako si dospel k záveru, že neplodná heterosexuálna žena má PRÍRODOU dané právo na adopciu a plodná/neplodná homosexuálna žena nie? Totiž uvádzaš argumenty, ktorým chýba logika. Preto sa pýtam na dovysvetlenie. To nie príroda im neumožňuje vychovávať potomka, ale právny systém. A ten nemá nič s plodnosťou.
Nechcem sa opakovať - ale problém pochodu a prítomnosti polície bol v tom, že tam boli náckovia a tí vyvolali konflikt. Prípadne iní ľudia, čo by mohli porušovať zákon. Vidíš problém na zlej strane. Pochodujúci nerobili nič protiprávne, už neviem ako to vysvetliť..lebo očividne preferuješ násilie pred toleranciou..inak nerozumiem tej tvojej provokácii.
A na záver: mohli. Je to ich vec. V niektorých štátoch ja takéto spolužitie normálne. Poukazovala som skôr na zoofilov a pedofilov, čo si spomínal. To si samozrejme teraz vynechal.
je zaujímavé ako ľudia dokážu netolerovať niečo, čo sa ich v podstate netýka, ani im to nijako neubližuje, akurát by trocha rešpektu mohlo uľahčiť život, dajme tomu, len 4% populácie.. Aj čo sa detí týka..sú to deti nikoho. Domov si ich nikto nevezme, ale právo na rodinu im brať bude.
V deckych domovoch je napriklad znacne viac romskych deti . . . budu mat homosexualne pary zaujem aj o tie? Kto chce o tom urobit anonymny prieskum medzi homosexualmi? :p
v @62 nejde o "plodnú/neplodnú homosexuálnu ženu" ale o pár. Ide o páry. Pravny system s plodnostou nic nema, ale treba citat od: Mat na nieco pravo znamena, ze toto pravo vyplyva z mojho postavenia, ze ho mam prirodzene a neodnatelne. . . . Pokial homosexualom vyhovuje zit v pare s rovnakym pohlavim, nesie to so sebou aj iste uplne objektivne, prirodou dane predpoklady, t.j. nevychovat potomka.
Provokacia je umyselne vyzyvave podnecovanie k cinnosti; vyzyvavy cin alebo chovanie; poburujuci cin.
Jazykovedny ustav L. Stura SAV
Teda aj taky zoofili, pedofili by azda nemoholi mat svoj pochod?
Ako uz niektory argumentovali na obhajobu homosexualov, . . . ak sa maju radi . . . ved aj v prirode sa vyskytuje jav ze si zviera pomyli svoj druh, pripadne neberie ohlad na vek partnera/partnerky
A "deti nikoho" teda odbornejsie "deti statu" (deti ktore ich vlastny rodicia nechcu) dalej nejake 1-2% sirot, potom deti ktore maju rodicov ci uz na lieceniach, v blazincoch, vazniciach . . . a nakoniec deti socialne slabsich rodicov, rodicov, ktori sa nedokazu postarat castokrat ani sami o seba.
. . . teda je dost smutne, ze spolocnost chce vlastne svoje zlyhanie, zahladit tak ze homosexualom umozni tvorit rodiny a adoptovat si deti.
Ak by sa spolocnost naucila zodpovednosti, ak by sa naucila napr. aj neskodit prirode . . . v domovoch by ostalo len to jedno ci dve percenta sirot.
A tu istu chybu robi spolocnost pri romskej otazke.
Pozera sa na problem a neriesi ho predchadzanim, ale len riesi nasledky, a tak stale do nekonecna.
Prirodzené práve bolo neplodným rodičom odobraté/odňaté prírodou tým, že nemôžu počať nezávisle na ich postavení či čo to tu píšeš. Alebo podľa tvojho zmýšľania - pár tvorí muž a žena - podľa teba, má právo vychovávať dieťa len pár. Rozdelme teda pár. Muž. Žena. Žena má podľa teba neodňateľné právo vychovávať dieťa. Muž má bla bla vychovávať dieťa. Rovnako aj slobodná matka a slobodný otec.
A teraz. Mám jednu matku s právom vychovávať dieťa a ešte jednu matku. Vytvorme si teda pár matka a matka. Obe majú prirodzené právo vychovávať dieťa. Krásna rodinka s prirodzeným právom.
Problém tvojho vnímania sveta je v tom, že vidíš pred sebou detskú bibliu s obrázkami mamky, ocka a detičiek. Keby ťa učili inak, vnímaš svet inak. A ono ten svet aj je trocha iný.
Adopcia totiž nemá nič s prirodzenosťou..je totiž samo o sebe neprirodzené vychovávať cudzie dieťa. No nie je nezvyčajné, ani u ľudí a ani v prírode, že sa o mláďatá stará nie ich biologický rodič. A ani pár rodičov. Nejde o počatie, ale o VÝCHOVU. Svet podľa tabuliek neexistuje. A aj keby si veľmi chcel, aby existoval, nebude.
PROVOKÁCIA. Ďakujem za definíciu zo slovníka. Ak sa ti prechod ulicami zdá poburujúci, alebo ťa vyzýva k násiliu..ojoj, je mi ľúto chodcov na ceste, ak pôjdeš autom ..alebo peši, ešte ich zmlátiš. Ale ak správne chápem, samotná existencia homosexuálov je poburujúca, áno? Tak? Skús porozmýšľať, čí práve to, že sa na niečo poukazuje nevedie k tomu, aby si človek uvedomil, že to existuje, je to tu, že je to normálne.
Ak takto vnímaš zoofiliu a pedofíliu, trestné oznámenie na teba..viac k tomu nie je treba.
Na jednej strane píšeš, že ti homosexuáli nevadia a pritom sa správaš ako extrémny homofób. Sú to ľudia ako každý iný človek, preto by mali mať rovnaké práva. Adopcia nie je odkladanie detí. Na svoj vek máš veľmi čudné zmýšľanie.
Jedna vec je vyjadriť protichodný názor, ale druhá písať nelogické výroky len so snahou oponovať.
Obe maju pravo vychovat dieta . . . no nemozu si ho v ramci zakonov prirody zaobstarat a teda aj prirodzene pravo na vychovu dietata nemaju . . .
Ano svet je tak trochu iny, preto homosexualov vnima tak trochu inak
Pochod splnal, definiciu provokacie. Kazdeho provokuje nieco ine . . . ked teba provokuju chodci na ceste . . .
Co ako ja vnimam, je uplne iny pohlad na vec, nez vykreslujes . . . ine narody v ramci svojej kultury . . . pedofiliu uplatnuju v praxi. Zas len otacam to cim uz argumentovali zastancovia homosexualov . . . nemozem? . . . trestne oznamenie na nich :p
Adopcia nie je odkladanie deti . . . ja som nikdy netvrdil opak.
Mat na nieco pravo znamena, ze toto pravo vyplyva z mojho postavenia, ze ho mam prirodzene a neodnatelne.
matheusko Tak teraz si ma ale fakt dorazil. Hocičo čo má heterosexuálnu orientáciu je pre prírodu cennejšie ako hocičo homosexuálne? A čo sú, podradná skupina? Všetko sú to predsa živé tvory! Mysliace a cítiace! Snáď si nemyslíš, že keď kopnem teba a kopnem homosexuála, tak ho to bude menej bolieť?
A nemyslím si, že sexuálna orientácia je to, na základe čoho, sa ráta cena a hodnota života.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
76 komentov
budem rátať si 1. v poradí debilov............
filip
Ináč s tebou súhlasím, lebo ľudské práva má mať každý, píšem si s babou ktorá je bi a je úplne normálna
ale na druhej strane...ked vidim takeho rochnyaka..hned by som mu jednu jebol
on podla mna proste filtruje emocie na birdzi a v normalnom zivote je to obycajny clovek.
To je ako keby do ulic vysli fetaci, ozrani a p . . . majte nas radi . . . niekto sa rad preziera, niekto rad sex . . . zivot a priroda je rozmanita a pestra . . . mi radi fukame pupavu
O tých deťoch som tiež už párkrát rozmýšľala...keď si ich adoptujú, je to...neviem, diskutabilné. Určite tým deťom bude lepšie v takejto rodine, ako v detskom domove, ale na druhej strane...predsa len budú vyrastať inak, než ostatné deti.
No ale keď robia takéto pochody, sami sú si na vine, veľmi dobre vedia, že nie každý ich považuje za normálnych, tak načo provokujú.
A okrem toho úplne súhlasím s @fox100 , dobrý postreh.
a vies o tom ze uplne najzriedkavejsia a najnevyhodnejsia krvna skupina z hladiska transfuzii je tvz 0hh cize bombay fenotyp???
To decko ked je este male nevie co je, vnima vtedy uplne ine veci, a neskor si zacne vsimat svoju sexualnu orientaciu a az neskor zacne skatulkovat svet okolo seba. A na koniec to mas ako s Mauglim, ktory vyrastal v divocine . . . medzi zvieratami sa citil normalne, vychovali ho . . . spraval sa inak ako ludia zijuci v spolocenstve, vo vlastnom civilizovanom svete.
. . . a vo vyslednom obraze to dorazia decka v skolko, ci v skole . . . ked sa mu budu posmievat, pre rodicov . . . tom moze na to decko dost zle - negativne zaposobit.
kks..ale dost ma dostalo to pravo na adopciu..ved je to chore..
a ked sme uz pri tom, ako je mozne ze sa dvom heterosexualnym ludom narodi homosexualne orientovane dieta, ktore ma surodencov hetero??
no asi nanho vplyvalo to homo prostredie
A čo sa adopcie týka - deti sa im v škole nebudú posmievať, ak ich ich budúci rodičia naučia tolerancii. Ale ak decku vštepíš názor, že homosexualita je zlá, jasné, že bude ubližovať deťom z rodín, v ktorých sú rodičia rovnakého pohlavia.
A ešte..akým zlým spôsobom môžu dvaja homosexuáli ovplyvniť dieťa? Nebodaj z neho vychovajú ďalšieho homosexuála? Lebo samozrejme, to je voľba tá orientácia, to nemá človek v sebe..kdeže..
Ešte by mu mohli dať domov, lásku..len to nie..
Ak nebude spoločnosť odsudzovať homosexualitu, nebude nikto odsudzovať deti v takýchto rodinách. Akurát im bude lepšie ako v domove.
Sa čuduješ že vás potom ľudia považujú za úchylov? Pretože toto už poľa mňa je čistý exhibicionizmus a úchylnosť. Normálny človek sa takto predvádzať nepotrebuje.
» www.forumzivota.sk/index.php?art=1...
Veď prečo nie radšej poslať kopec policajtov na nejaký futbalový zápas. Aj to ide z našich daní. A mnoho iných vecí, pri ktorých nejde o ľudské osudy.
Vysvetli mi, čím provokovali? Že upozornili, že sú? Ok, možno tam bolo pár exotov, ako na obrázku vyššie, ale tí to skôr berú ako show, lebo také sú tieto pochody v iných mestách. Takým môže byť jedno, kto si o nich čo myslí..ale určite tam bolo veľa normálnych mužov a žien, ktorí by sa radi zaradili do spoločnosti, ktorej sú súčasťou (a narozdiel od tebou spomínaných feťákov a opilcov a iným odpadom, čím si samozrejme dokonale vyjadril stupeň tvojej inteligencie) platia dane a sú produktívnymi občanmi.
K výchove..pýtala som sa teba, nie na link na článok, gúgliť viem aj ja.
Ak mam v umysle konat nejaku cinnost . . . a plne si uvedomujem ze to moze vyvolat negativne reakcie, pohorsenie ci nasilie a utoky p. (co dokazuje pritomnost tazkoodencov / policie) . . . a napriek tomu tuto cinnost vykonavam . . . jedna sa jednoducho o provokaciu.
Pokial ma niekto pocit ze sa takto do spolocnosti zaradi, je to dost smutne. Zaradeny svojim sposobom uz je, takze to nikam nespeje.
To ze je niekto fetak, alebo opilec nie je zarukou toho ze dane neplati a ze nie je produktivny jedinec, rovnako homosexualita nie je zarukou ze ide o produktivneho cloveka, ci platcu dani.
Ja som ozranov a fetakov spomenul len ako skupinu zo spolocnym cielom, ci zaujmom, ktora by sa tiez mohla vybrat do ulic ako skupina a ziadat si svoje "miesto v spolocnosti" a rovnopravnost.
K vychove . . . vyguglit si clanky vies, to je pekne . . . ak ich budes aj citat bez ohladu na to ci su pre, alebo proti . . . najdes spravnu odpoved. Len sa treba prekonat a precitat si aj to co zrovna nie je rovnakeho nazoru.
A moj nazor: skus sa spytat decak v domovoch a opatrovatelskych rodinach . . . ci by chceli za rodicov homosexualov. Dalej co by branilo homosexualom vychovat dieta od mala na svoj obraz?
Si krstena, prve sv. prijmanie, birmovka? Si veriaca? Ak nie, nevadi, citala si pozorne ten clanok?
. . . mno " . . . ktorí by sa radi zaradili do spoločnosti, ktorej sú súčasťou (a narozdiel od tebou spomínaných feťákov a opilcov a iným odpadom, čím si samozrejme dokonale vyjadril stupeň tvojej inteligencie) platia dane a sú produktívnymi občanmi."
A nespomínaj znova, že provokovali. Provokoval teba niekto? Mal si potrebu ísť tam a hádzať kamene? Alebo provokuje už len fakt, že existujú? Potom je problém niekde inde, nie v homosexuáloch, lebo ako si spomínal, sú súčasťou spoločnosti a to je nemenné. ..ale v tých, ktorý to nevedia akceptovať.
Písala som, že som nečítala? Rýchlo súdiš Len som napísala, že som sa pýtala na TVOJ názor, to je cieľ diskusie..nie hádzať linky, to vie každý. Ty si sa tých deciek pýtal, že vieš? Alebo koľko mladých homosexuálov s depresiami poznáš? Viac ako iných hetero deciek? Je úžasné písať všeobecné neoverené pravdy.. Skôr je na zamyslenie prečo tie depresie majú..môžeme len tušiť, či v tom nebude práve fakt, že ich niektorí ľudia považujú za, citujem: odpad.
Aký obraz? Milujúcich rodičov? Psychopatov? Deviantov?
Rozosmial si ma
reprodukovat "postihnuty" jedinec. Mne osobne nevadi nic na homosexualite
v ramci slusnosti, ale naco ten pochod ? Jednoducho mi to pripada ako provokacia, (preco uz bolo vysvetlene).
Kazdy sudny clovek vie ako to dopadne, mozno je to plan organizatorov. V historii
boli uz viac krat rozvinute civilizacie, kde postupne upadala moralka a aj
homosexualita tam prerastla do niecoho normalneho, ale vzdy to dopadlo zle a
relativne zakratko tie civilizacie zanikli. Naviac sa mi nepaci umele
navadzanie na homosexualitu u deti "Do britských škôl prichádzajú
modifikované rozprávkové knižky s gay tematikou."
K tolerancii si zas prihodim link, nechce sa mi pisat
» www.aktuality.sk/clanok/163992/k...
To ci si clanky citala, alebo necitala sudim podla tvojich reakcii
Rovnako vidim, ze obracias smer mojich otazok na moju adresu . . . v jednom radiu s krestanskou tematikou sa pytali deti v deckych domovoch, ako si predstavuju rodinu, ako to cele podla nich funguje a ci by vymenili to co maju za nieco ine lepsie nieco co by im dokazala dat rodina, avsak ta rodina by bola zlozena z dvoch oteckov, ci dvoch mamiciek. . . . teda k veci nepytal som sa, len som pocul a dovolil som si z toho utvorit akysi poznatok o tom ako to vnimaju deti v decaku.
To z coho maju depresie mi je zname, a nezaujima ma to, aj ini jedinci mozu mat depresie a prepady z mnohych inych faktorov. Ale urcite si ich nevyriesia pochodom.
Na svoj obraz, presne a doslovne, bez blizsej specifikacie.
Zastancovia ukazuju palec hore, kde beru tu istotu? Odporcovia ukazuju palec nadol, kde beru tu istotu? Istota nie je, ale v zaujme vychovy buducich generacii sa prihliada vzdy na tu negativnu kartu. Je prirodzene hladiet na mozne nasledky . . . aj ked tie organizatori akoze prehliadli.
» www.magnificat.sk/nd/pdf/vyzv0510...
A nakoniec co pedofili a zoofili a bigamisti kedy bude pochod?
. . . dajte koniec vasim depresiam, apelujte na spolocnost, nemate snad aj vy svoje ludske prava? Ved ked sa napr. 10ti miluju . . .
A aký by bol problém v bigamistickej "rodine", v ktorej by boli všetci účastníci spokojní?
Neviem, ale nezdá sa mi, že by tým nejak ovplyvňovali pochod homosexuálov ...
Či keď pochodujú jedni, musia aj druhí?
ps. ked mi chces tvrdit ze napr. v starom japonsku nebola moralka, tak si uplne mimo.
@swen Rimska risa, staroveke Grecko, Korintania, . . .
P.S. Maugli? Hovoríš o možnej budúcnosti detí homosexuálnych párov a príklad berieš z detskej knižky plnej fantastiky? To dieťa predsa má vyrastať s ľuďmi inej orientácie, nie medzi zvieratami. A mimochodom, Maugli je niečo ako Tarzan, iné správanie je samozrejmé, nerada to vyťahujem, ale hovorí sa tomu sociálna deprivácia. Nemá podnety zo spoločnosti ľudí, takže sa nemôže správať ako ľudia a je samozrejmé, že je doma v prostredí, kde dovtedy žil. Aj keď ťahať toto do reality...nechajme rozprávky rozprávkam
P.S. Maugli . . . nadradovat homosexuala (teda cloveka, aj ked trochu divneho) nad zviera je tak trochu blbost. Inak bol Maugli obrazkovy priklad pre lepsie pochopenie pohladu na vec, nakolko ine bolo zrejme prehliadnute.
--
A na zaver . . .
Argumentovat tym, ze aj homosexuali maju mat pravo na vlastnu rodinu a ze nevyhoviet im, znamena obmedzovat ich ludske prava je vysledkom uplatnovania idey nadradenosti osobnej slobody na ukor tych, ktorych sa to vlastne najviac tyka. Teda deti. ti, co obhajuju taketo "prava" su ti isti,
co obhajuju aj "pravo" na potrat, ci podporuju "vyrobu" deti pomocou umeleho oplodnenia. (Zdoraznit by som rad to, ze sa pri manipulacii so zivymi embryami pocita aj s tym, a je to v podstate ravidlom, ze z tychto zivych zarodkov ludi sa v maternici niektore proste neusadia a zahynu. Tentokrat link nebude.) Mat na nieco pravo znamena, ze toto pravo vyplyva z mojho postavenia, ze ho mam prirodzene a neodnatelne. Za svoju homosexualnu orientciu tito ludia nemozu dostavat akesi "odskodne". Ich neplodnost ma uplne ine dovody ako neplodnost vyplyvajuca z choroby potencionalnych rodicov. Pokial homosexualom vyhovuje zit v pare s rovnakym pohlavim, nesie to so sebou aj iste uplne objektivne, prirodou dane predpoklady, t.j. nevychovat potomka. A ich partnerstva ma viac-menej netrhaju to, nech
kritizuje cirkev a veriaci, ved ich tu mame dost.
A je jasné, že si deti nevedia predstaviť život s dvoma ženami - mamami, keď im nikto nikdy nepovedal, že to môže byť dobré. Veď prečo nevychovávať deti dvoma vychovávateľkami v domove, ak môžu mať vlastné mamy, ktoré by boli len ich. V čom je rozdiel?
K tým zaniknutým civilizáciam je škoda sa vôbec vyjadrovať. Chýba ti zdravý úsudok.
Aj keď píšeš, že áno, stále si nevysvetlil, ako ťa pochod provokoval. Čo urobili tí ľudia také, že ťa to provokuje. Provokovali ťa aj kamióny na cestách keď protestovali - za svoje práva?
"A nakoniec co pedofili a zoofili a bigamisti kedy bude pochod? (smajlík)" Ty teda perlíš...
"chceš povedať, že neplodná žena nemá právo na adopciu? Lebo jej príroda nedovolí mať potomka?" . . . to som nepovedal, treba citat pozornejsie @62 zaver.
Ano pochod bol provokaciou" Ak mam v umysle konat nejaku cinnost . . . a plne si uvedomujem ze to moze vyvolat negativne reakcie, pohorsenie ci nasilie a utoky p. (co dokazuje pritomnost tazkoodencov / policie) . . . a napriek tomu tuto cinnost vykonavam . . . jedna sa jednoducho o provokaciu." Ci provokoval mna, alebo nie . . . vyzera tak.
A kamionisti nebojovali za svoje prava, kamionisti bojovali za svoje penazenky. A ano bol som aj proti ich strajkom.
A na zaver: bigamisti by azda nemohli mat svoj pochod? Je v tom podla teba nieco zle?
Ale co ma pre zivot na zemi a prirodu vacsiu cenu homosexual, alebo zviera, teda heterosexualnej orientacie, pokial majorita urcuje sexualnu orientaciu druhu ako celku?
Nechcem sa opakovať - ale problém pochodu a prítomnosti polície bol v tom, že tam boli náckovia a tí vyvolali konflikt. Prípadne iní ľudia, čo by mohli porušovať zákon. Vidíš problém na zlej strane. Pochodujúci nerobili nič protiprávne, už neviem ako to vysvetliť..lebo očividne preferuješ násilie pred toleranciou..inak nerozumiem tej tvojej provokácii.
A na záver: mohli. Je to ich vec. V niektorých štátoch ja takéto spolužitie normálne. Poukazovala som skôr na zoofilov a pedofilov, čo si spomínal. To si samozrejme teraz vynechal.
v @62 nejde o "plodnú/neplodnú homosexuálnu ženu" ale o pár. Ide o páry. Pravny system s plodnostou nic nema, ale treba citat od: Mat na nieco pravo znamena, ze toto pravo vyplyva z mojho postavenia, ze ho mam prirodzene a neodnatelne. . . . Pokial homosexualom vyhovuje zit v pare s rovnakym pohlavim, nesie to so sebou aj iste uplne objektivne, prirodou dane predpoklady, t.j. nevychovat potomka.
Provokacia je umyselne vyzyvave podnecovanie k cinnosti; vyzyvavy cin alebo chovanie; poburujuci cin.
Jazykovedny ustav L. Stura SAV
Teda aj taky zoofili, pedofili by azda nemoholi mat svoj pochod?
Ako uz niektory argumentovali na obhajobu homosexualov, . . . ak sa maju radi . . . ved aj v prirode sa vyskytuje jav ze si zviera pomyli svoj druh, pripadne neberie ohlad na vek partnera/partnerky
A "deti nikoho" teda odbornejsie "deti statu" (deti ktore ich vlastny rodicia nechcu) dalej nejake 1-2% sirot, potom deti ktore maju rodicov ci uz na lieceniach, v blazincoch, vazniciach . . . a nakoniec deti socialne slabsich rodicov, rodicov, ktori sa nedokazu postarat castokrat ani sami o seba.
. . . teda je dost smutne, ze spolocnost chce vlastne svoje zlyhanie, zahladit tak ze homosexualom umozni tvorit rodiny a adoptovat si deti.
Ak by sa spolocnost naucila zodpovednosti, ak by sa naucila napr. aj neskodit prirode . . . v domovoch by ostalo len to jedno ci dve percenta sirot.
A tu istu chybu robi spolocnost pri romskej otazke.
Pozera sa na problem a neriesi ho predchadzanim, ale len riesi nasledky, a tak stale do nekonecna.
A teraz. Mám jednu matku s právom vychovávať dieťa a ešte jednu matku. Vytvorme si teda pár matka a matka. Obe majú prirodzené právo vychovávať dieťa. Krásna rodinka s prirodzeným právom.
Problém tvojho vnímania sveta je v tom, že vidíš pred sebou detskú bibliu s obrázkami mamky, ocka a detičiek. Keby ťa učili inak, vnímaš svet inak. A ono ten svet aj je trocha iný.
Adopcia totiž nemá nič s prirodzenosťou..je totiž samo o sebe neprirodzené vychovávať cudzie dieťa. No nie je nezvyčajné, ani u ľudí a ani v prírode, že sa o mláďatá stará nie ich biologický rodič. A ani pár rodičov. Nejde o počatie, ale o VÝCHOVU. Svet podľa tabuliek neexistuje. A aj keby si veľmi chcel, aby existoval, nebude.
PROVOKÁCIA. Ďakujem za definíciu zo slovníka. Ak sa ti prechod ulicami zdá poburujúci, alebo ťa vyzýva k násiliu..ojoj, je mi ľúto chodcov na ceste, ak pôjdeš autom ..alebo peši, ešte ich zmlátiš. Ale ak správne chápem, samotná existencia homosexuálov je poburujúca, áno? Tak? Skús porozmýšľať, čí práve to, že sa na niečo poukazuje nevedie k tomu, aby si človek uvedomil, že to existuje, je to tu, že je to normálne.
Ak takto vnímaš zoofiliu a pedofíliu, trestné oznámenie na teba..viac k tomu nie je treba.
Na jednej strane píšeš, že ti homosexuáli nevadia a pritom sa správaš ako extrémny homofób. Sú to ľudia ako každý iný človek, preto by mali mať rovnaké práva. Adopcia nie je odkladanie detí. Na svoj vek máš veľmi čudné zmýšľanie.
Jedna vec je vyjadriť protichodný názor, ale druhá písať nelogické výroky len so snahou oponovať.
Ano svet je tak trochu iny, preto homosexualov vnima tak trochu inak
Pochod splnal, definiciu provokacie. Kazdeho provokuje nieco ine . . . ked teba provokuju chodci na ceste . . .
Co ako ja vnimam, je uplne iny pohlad na vec, nez vykreslujes . . . ine narody v ramci svojej kultury . . . pedofiliu uplatnuju v praxi. Zas len otacam to cim uz argumentovali zastancovia homosexualov . . . nemozem? . . . trestne oznamenie na nich :p
Adopcia nie je odkladanie deti . . . ja som nikdy netvrdil opak.
Mat na nieco pravo znamena, ze toto pravo vyplyva z mojho postavenia, ze ho mam prirodzene a neodnatelne.
A nemyslím si, že sexuálna orientácia je to, na základe čoho, sa ráta cena a hodnota života.