Mám taký problém s gitarou, hmatník je vykrivený a nehrajú mi vrchné struny. Akoby tak "drnčia". Neviete niekto čo s tým a koľko by ma to asi vyšlo? Ďakujem za radu
mala by tam byť na hlave, alebo na opačnej strane krku španovacia skrutka, ktorou sa dá krk nastaviť... ale niekedy su tie krky tak v hroznom stave, ze ani to nepomoze...
a.) do luku (up bow) - to znamena, ze ked sa na gitaru pozries zboku tak krk spolu so strunami vyzera ako luk (krk je ohnuty do tvaru C)
b.) o luku (back bow) - to znamena skoro to iste, ale krk je ohnuty naopak - medzera nad 12.tym prazcom je mensia ako na lubovolnom nizsom prazci
c.) "do vrtule" - to znamena, ze krk je skriveny tak, akoby si ho "vytocila", skratka ma tvar spiraly
takto sa na to mas pozerat, ked kontrolujes a,b:
(je to na basu, ale je to to iste aj pre gitaru)
a teraz zavery z toho:
A a B sa daju napravit spravnym nastavenim vystuhy krku (ide to na akustike, elektrike a base, na klasike vystuha nieje), ak to nevies spravit skus sa spytat u vas v hudobninach, pripadne si najdi nejakeho kamosa, co hrava a nech ti to spravi.
Ked mas C tak gitaru mozes v skratke drbnut z okna (ono sa s tym da nieco robit, ale je to ufo..)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
3 komenty
ako je vykriveny ?
moze byt:
a.) do luku (up bow) - to znamena, ze ked sa na gitaru pozries zboku tak krk spolu so strunami vyzera ako luk (krk je ohnuty do tvaru C)
b.) o luku (back bow) - to znamena skoro to iste, ale krk je ohnuty naopak - medzera nad 12.tym prazcom je mensia ako na lubovolnom nizsom prazci
c.) "do vrtule" - to znamena, ze krk je skriveny tak, akoby si ho "vytocila", skratka ma tvar spiraly
takto sa na to mas pozerat, ked kontrolujes a,b:
(je to na basu, ale je to to iste aj pre gitaru)
a teraz zavery z toho:
A a B sa daju napravit spravnym nastavenim vystuhy krku (ide to na akustike, elektrike a base, na klasike vystuha nieje), ak to nevies spravit skus sa spytat u vas v hudobninach, pripadne si najdi nejakeho kamosa, co hrava a nech ti to spravi.
Ked mas C tak gitaru mozes v skratke drbnut z okna (ono sa s tym da nieco robit, ale je to ufo..)