Stava sa Vam, ze napr. mne aj na byte, ked si rozostrem zaluzie zbadam taky typek co je oproti vlavo bytovka furt stoji v okne a mam pocit ze kuka smerom na mna...
A na ulici nehovoriac, je to viac menej asi skor uchylka starsich ludoch, ale priznam sa, z
V minulom bydlisku som mala presne oproti v činžiaku takého dedka čo mal v lete na parapete normálne podušku , o ktorú sa denno denne pri šmírovaní opieral a ja som ešte ten typ, čo sa prezlieka aj pri odostrenom, nevnímala som to dlhú dobu ale potom som si už dávala pozor. Je to divné, nechápem to. A môj priateľ keď počuje že vonku niekto kričí hneď ide do okna a šmíruje jak starý dzedo
každý má podľa mňa na to iný dôvod, prečo to robí...
- časť sa nudí a nevie čo so svojim životom za zavretými dverami králikárne,
- časť potrebuje vedieť o všetkom, čo sa okolo nej deje, aby bola v obraze a mala sa o čom s druhými rozprávať,
- časť sa v danej chvíli potrebuje nadýchať len čerstvého vzduchu,
- a pri tom zvyšku radšej ani nechcieť vedieť, prečo to robia :ble:
Aj ja som to vnímala tak, že tí ľudia (väčšinou starý) majú nejakú poruchu. Lenže po poslednej návšteve môjho starého otca (niečo po 75) som prišla na to, že je to pre nich normálne. Pretože väčšina z nich, už nejako nevládze žiť ten normálny život, ako ľudia na ulici a je to pre nich pravdepodobne zaujímaju..
...a ktovie čo všetko sa im pritom premieta v hlave, spomienky...
nahodou to robim aj ja. aky mam na to dovod?no je ich niekolko:
1. ked napr. pijem kakao a chcem sa niekam posadit, je omnoho lepsie si sadnut na chvilu k oknu a pozerat na rusnu ulicu, ako si sadnut do kresla a zizat 10 minut na bielu stenu. jednoducho je to ovela zaujimavejsie
2. niekedy sa len jednoducho nudim, nemam ziadnu knihu na citanie, v TV nedavaju ziadny film, na par minut sa posadit k oknu a sledovat co sa deje na ulici nie je na skodu, opat je to lepsie ako hladiet do steny
3. chcem len tak premyslat nad niecim, mam rada zive pozadie, takze hladim na ulicu ale ludi ani nevnimam
4. navazujem na @3 pretoze to je prirodzene ze ked pocujes hluk tak hladas jeho zdroj.clovek je tvor zvedavy, a niekedy sa ti moze naskytnut celkom zaujimavy pohlad.
nechci mi povedat ze ked vidis ze sa na ulici deje nieco nezvycaje ze sa proste len tak otocis a odides bez toho,aby si sa aspon pozrela
5. napr. mam rada burky a snehove vichrice. rada pozeram z okna ako snezi na ulicu, alebo sledujem tvary bleskov. a ked nahodou ide po ulici chodec, preco by som mala hladiet inym smerom? ked je to vonku jediny sa pohybujuci objekt samozrejme ze to pritiahne pozornost...
@tasha5 nemyslela som to vazne práve naopak si myslím, že je normálne ked sa niekto pozerá z okna na ulicu, ja napr. kukám že čo maju ludia obelčene aby som si vedela predstaviť ako teplo cca je von a na ulici je ešte normálnejšie nsa na ludi pozerať
...ja som si nato zvykol keď som fajčil... ...a som prestal s fajčením ale na pár sekund každý deň trávim pri otvorenom okne a len tak pozerám čo sa deje
V bytovkách sa starí ľudia nudia tak robia toto, ja som si taz jednej čo bola nonstop v okne robil haluz že jej kúpim ďalekohľad aby ma dobre videla :happy:
robím to bežne, pozorujem čo sa deje, pri melancholických náladách, keď spomínam, premýšľam a pri búrkach, snežení, daždi... navyše mám pred oknom naozaj peknú krajinku.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
aj vsetci ti, co sa kukaju na ludi z okna, na ulici uz ani nehovorim
každý má podľa mňa na to iný dôvod, prečo to robí...
- časť sa nudí a nevie čo so svojim životom za zavretými dverami králikárne,
- časť potrebuje vedieť o všetkom, čo sa okolo nej deje, aby bola v obraze a mala sa o čom s druhými rozprávať,
- časť sa v danej chvíli potrebuje nadýchať len čerstvého vzduchu,
- a pri tom zvyšku radšej ani nechcieť vedieť, prečo to robia :ble:
...a ktovie čo všetko sa im pritom premieta v hlave, spomienky...
1. ked napr. pijem kakao a chcem sa niekam posadit, je omnoho lepsie si sadnut na chvilu k oknu a pozerat na rusnu ulicu, ako si sadnut do kresla a zizat 10 minut na bielu stenu. jednoducho je to ovela zaujimavejsie
2. niekedy sa len jednoducho nudim, nemam ziadnu knihu na citanie, v TV nedavaju ziadny film, na par minut sa posadit k oknu a sledovat co sa deje na ulici nie je na skodu, opat je to lepsie ako hladiet do steny
3. chcem len tak premyslat nad niecim, mam rada zive pozadie, takze hladim na ulicu ale ludi ani nevnimam
4. navazujem na @3 pretoze to je prirodzene ze ked pocujes hluk tak hladas jeho zdroj.clovek je tvor zvedavy, a niekedy sa ti moze naskytnut celkom zaujimavy pohlad.
nechci mi povedat ze ked vidis ze sa na ulici deje nieco nezvycaje ze sa proste len tak otocis a odides bez toho,aby si sa aspon pozrela
5. napr. mam rada burky a snehove vichrice. rada pozeram z okna ako snezi na ulicu, alebo sledujem tvary bleskov. a ked nahodou ide po ulici chodec, preco by som mala hladiet inym smerom? ked je to vonku jediny sa pohybujuci objekt samozrejme ze to pritiahne pozornost...
a nemyslim si ze som postihnuta
je vela pozorovatelov aj ja ocumujem ludi v meste, lepsie nez cumet do fonu ci?
ok
nechápem prečo to príde niekomu nenormálne