Prosim Vas, ak poskodim skla v dioptrickych okuliaroch (su to stencene skla), do povodneho ramu sa nedaju dat nove dioptrie? Musim kupit novy ram a dat tam tie nove dioptrie?
Toto mi tvrdi kolega, ktoremu som nechtiac poskodil sklo v okuliar
Mozu stat dioptrie 139eur(1ks) skor mohli ist ceny za 3 roky so 70 eur za sklo na 139eur prv mi tvrdil ze okuliare ho stali 150 eur(tie stare) teraz vsak doniesol fakturu na 345 eur za nove okuliare. Bud si uz dal vyrobit lepsie a je vyje....any alebo no neviem...
a aj keby tak ked uz tak dam LEN! tolko penazi kolko stali stare okuliare a v ziadnom pripade ani fuka za nove urcite ovela ovela drahsie krajsie a ja neviem co este...
Zalezi ake ma skla a silne dioptrie, ja som tolko neplatil, ale napr. dedko co ma multifokalne ci jak sa tomu nadava, proste plusky aj minusky ale nie s tou vecou co vyzera jak nalepena tam, tak tam je taka cena realna.. ale aj tak je to chuj co ta chce okaslat s tym ramom minimalne.. pripadne si dal hocijake filtre na skla aby to este viacej predrazil..
ale inac fakt, ty si mu ich preplatit chcel len ked on je takyto kolosalny kokot tak mu nedaj ani cent teraz, on zisti ze sa preratal lebo bez vidiny ze bude mat nove okuliare zadara by za ne nikdy nevysolil 345 eur tipujem
ja som mu ich poskodil, musim to zaplatit nemam mu ako dokazat ze si tam dal ine dioptrie, ale asi to spravim tak ze mu dam peniaze zoberiem stare poskodene okuliare zajdem do najblizsej optiky a opytam sa co by stali presne take iste nove dioptrie...
lol tak to mal z coho te brile zo zlata? ja som si posledne menil skla lebo uz boli slabe a platil som neakych 10€ za 1 aj s filtrom na pc a s antireflexom aj ked mam sice len jednotky dioptrie do dialky... No stejne sa mi to zda MOC a tak ci tak ta urcite ojebal o ten ram
@quatro neviem čo ti tu všetko už poradili, nechce sa mi to čítať, ale napíšem ti rovno, že ťa chce dobre ojebať ten kolega/známy.
Po prvé ak si mu poškodil len sklá(nie komplet okuliare) tak do starých rámov sa dajú vyrezať sklá opäť, nakoľko sklá sa nakupujú tak, že keď sa objednajú, tak skla prídu do očnej optiky také veľké cca. ako je priemer klasickej šálky(hrnčeka) a až v očnej optike sa vyrežú podľa rámu.
Ďalej áno okuliare môžu stáť 150€. Ja som pred týždňom kupoval nové rámy a stáli 90€(keď si k tomu pripočítaš nové sklá tak to činí cca. 150€ - 170€). Za lacnejšie kúpiš jedine vtedy ak pôjdeš za svojou očnou lekárkou a ona ti dá potvrdenie na zľavu, ale pacient má nároku po novom požiadať o zľavu iba každý 3 roky. Čiže na zľavu sa netreba spoliehať.
Čo sa týka tých za 350€, tak také ceny sa pohybujú u bezrámových okuliarov, lenže čosi také si hoci kto nedovolí, skôr málo kto.
Čiže ťa pekne ojebal.
Vieš čo ti poradím, nič mu nedávaj, žiadne €. Dohodni sa s nim a choďte spolu do očnej optiky že mu dáš opraviť staré(či sa to bude dať opraviť) a cenu mu vykompenzuješ za opravu. To že on si kúpil nové okuliare za 350€ to už ťa nemusí trápiť, keď je takí kokot tak nech nosí okuliare dvoje. Hlavne mu žiadne peniaze nedávaj, lebo urobíš chybu a 350€ to už sú aj peniaze(ak sklá podľa veľkosti môžu stáť od 35€ - 70€(myslím obe sklá)
@pa3cek Presne,zober ho aj so starým rámom do optiky a daj mu tam spraviť to jedno sklo a kúp mu jednu čokoládu,že Ťa to mrzí Ak Ťa chcel oklamať tak som zvedavý ako sa zatvári (potom sem napíš )
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
proste ti do nich vlozia nove skla, nekupuju sa cele okuliare menia sa len sklá. : I
Sklíčka som si už asi dvakrát znefunkčnil, vyrobili mi nové a bez problémov nasadili do starého rámu.
lebo fakt staci tak urobit ako napisal @lofi27
a aj keby tak ked uz tak dam LEN! tolko penazi kolko stali stare okuliare a v ziadnom pripade ani fuka za nove urcite ovela ovela drahsie krajsie a ja neviem co este...
Po prvé ak si mu poškodil len sklá(nie komplet okuliare) tak do starých rámov sa dajú vyrezať sklá opäť, nakoľko sklá sa nakupujú tak, že keď sa objednajú, tak skla prídu do očnej optiky také veľké cca. ako je priemer klasickej šálky(hrnčeka) a až v očnej optike sa vyrežú podľa rámu.
Ďalej áno okuliare môžu stáť 150€. Ja som pred týždňom kupoval nové rámy a stáli 90€(keď si k tomu pripočítaš nové sklá tak to činí cca. 150€ - 170€). Za lacnejšie kúpiš jedine vtedy ak pôjdeš za svojou očnou lekárkou a ona ti dá potvrdenie na zľavu, ale pacient má nároku po novom požiadať o zľavu iba každý 3 roky. Čiže na zľavu sa netreba spoliehať.
Čo sa týka tých za 350€, tak také ceny sa pohybujú u bezrámových okuliarov, lenže čosi také si hoci kto nedovolí, skôr málo kto.
Čiže ťa pekne ojebal.
Vieš čo ti poradím, nič mu nedávaj, žiadne €. Dohodni sa s nim a choďte spolu do očnej optiky že mu dáš opraviť staré(či sa to bude dať opraviť) a cenu mu vykompenzuješ za opravu. To že on si kúpil nové okuliare za 350€ to už ťa nemusí trápiť, keď je takí kokot tak nech nosí okuliare dvoje. Hlavne mu žiadne peniaze nedávaj, lebo urobíš chybu a 350€ to už sú aj peniaze(ak sklá podľa veľkosti môžu stáť od 35€ - 70€(myslím obe sklá)