Myslíte, že do štátov ako Chorvátsko, Macedónsko, Srbsko a podobne stačí OP alebo musím mať pas? Kdesi som čítala, že do Chorvátska stáčí aj OP ale tie ostatné..tnx
Niekto mi tiež vravel, že keď idem do Grécka, stačí mi občianka, ale nakoniec som si aj tak musela vybaviť pas, keďže tam nejdeme letecky, ale autom cez nejaký zapadákov, ktorý nie je v EU
Keď idem do zahraničia tak si beriem aj PAS a OB4IANSKY PREUKAZ - pre istotu navyše aj kópiu z každého ktoré mám uložené na inom mieste ako doklady pretože v prípade straty ti to ušetrí veľmi veľmi veľmi veľa času na ambasáde
takze ak idem do grecka tak musim mat ten pas??? lebo ja ho nemam a neviem ci sa mi oplati ho vybavovat lebo ja inak cestujem len do anglicka a tam staci ten obciansky
do chorvatska staci mat obciansky pokial nejde cez krajiny ktore nie su tusim v sengenskom priestore ci ako sa to vola....tam nadol chorvatska uz musis mat aj pas pretoze ides cez bosnu a hercegovinu...
je to velmi jednoduche: ak cestujes cez staty ktore su v EUROPSKEJ UNII, tak ti netreba NIČ, ale musis mat pri sebe aspoň OBČIANSKY PREUKAZ, alebo iný preukaz, kde je dokázateľné, že si občan EÚ, pre pripadne kontroly. Pokiaľ cestuješ cez krajiny, ktoré v EÚ NIE SÚ, tak MUSÍŠ mať aj PAS.
Ja pas nemam uz niekolko vela rokov a ani mi ho netreba. Je uplne zbytocne si vybavovat pas, pokial nejdete mimo EU. Pravdupovediac som novy europsky pas ani nevidel...
presne tak ak stat nie je v EU musis mat pas ak je staci OP a nemusis na colniciach ani zastavovat ja som siel do ceska pred dlhsou dobou tak ze sme vystupili z busu presli cez colnicu ukazali tete OP ktora ich len zrakom prebehla ani sme nezastavovali... len sme presli cez budku peso a nastupili zas do busu a sli dalej... a teraz ked idem do ceska ci rakuska ani nezastavime autom/autobusom
inak, toto by zaujímalo aj mňa, my ideme do Bulharska letecky, v cestovke nám povedali, že stačí OP...ale neviem....pas ani nemám, tak by bolo načase začať ho vybavovať, ak je tam naozaj potrebný
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Ja pas nemam uz niekolko vela rokov a ani mi ho netreba. Je uplne zbytocne si vybavovat pas, pokial nejdete mimo EU. Pravdupovediac som novy europsky pas ani nevidel...