Ahojte. Mám problémy s očami. Som krátkozraký /to znamená, že nevidím dobre do diaľky ale len na blízko/. Dá sa to však vyliečiť. Stačí ísť na operáciu očí laserom. Samozrejme na ňu môžem ísť, až keď budem mať viac ako 18 rokov..a 20 000 v kešeni Tak a
ja som kratkozraky a s okuliarami nemam najmensi problem.. ked tak pri sporte, ale to je detail.. nevidim dovod na nejake operacie, ked sa to da riesit aj inak.. poznam vela ludi co nosi okuliare tiez a taktiez s tym nemaju najmensi problem..
rozhodne na to pojdem, alebo si dam vyoperovat tu blbu pigmentovu skvrnu a budem nosit sosovky isty cas som mala okuliare, ale furt som ich zabudala a prekazali mi, takze tie nechcem, radsej ta operacia
Ja mám astigmatizmus.. dedičná choroba.. Po matke som schytala.. Na operáciu sa vraj dá ísť, aj môj fotrík keď som bola malá a on sa dozvedel že budem musieť nosiť okuliare, hovoril že jednoducho určite pôjdem v 18tich na operáciu.. Lenže čo ja viem, ja sa na to necítim a ísť tam len kvôli tomu, že si to otec vymyslí sa mi tiež nezdá (inak aj on má okuliare, neviem, čo mu teda vadí).. Síce okuliare sú v mojom prípade dosť nákladná vec, takmer každý polrok mám nové, vždy s viac dioptriami (teraz mám fakt dosť dioptrií - nepoviem presne ale je to viac než 5 čo je myslím si dosť), kvôli tomu si ich tiež vždy dávam stenšovať, čo tiež trocha zvýši sumu.. No ale neviem..
Ak sa na to cítiš a máš money tak kľudne choď.. Ušetrí ti to náklady na brýle, príp. šošovky, ak používaš aj tie..
ked som bola mala bola som operovana na oci a vtedy take nieco ako laser nebolo. a dobre je..
ak sa na to citis tak chod preco nie...
a vobec by som sa toho zakroku nebala : bezbolestny a tri dni odpocivat atd. je podla mna uplna pohodicka ja som mala tyzden dva prelepene obe oci a som tu a kukam na svet
takzee...ako ste niektori pisali, ze okuliare su pohoda..mozno pre vas. Mne absolutne nepasuju a vyzeram v nich hrozne..to vyzeram aj bez nich.ale s nimi je to maxi extra hrozne..ja ich nechcem..prekazaju mi vseobecne..ako pisala Melanche - ze to nie je 100% no to je pravda..stale je riziko..aj toho sa trocha bojim.. a s tym ze sa zrak zhorsi..no to ano..ale ja som cital, ze az s vela rokmi a ja mam zatial malo..a na tych par rokov chcem vidiet perfektne
Ja osobne by som do toho nešiel. Dozvedel som sa o mnoho prípadoch, kedy to dopadlo dosť desivo... A ešte jedna vec. Samotný princíp operácie je dosť zvláštny. Vlastne vám narežú malú vrstvičku rohovky, ktorú odklopia, potom sa prevedie operácia laserom a vrstvička sa priloží späť na oko. Tá by sa mala s okom zrásť, a zahojiť sa... ale NEHOJÍ SA! Proste sa môže kedykoľvek stať, že sa odtrhne a potom nastanú problémy... Takže... ja by som nešiel.
Ja už nosím okuliare 14 rokov(za chvíľku 15 ) mám možnosť ísť na operáciu(ale ja to mám horšie lebo jedno oko mi zabieha do strany)....ale operáciu sa ti to môže ešte zhoršiť ja na operáciu kašlem..dlhodobé nosenie okuliarov mi pomáha viac a mať okuliare alebo šošovky nieje dnes žiadný problém podľa mňa operácia je zbytočne vyhodené prachy okuliare su náhodou sexi
Ja nosim okuliare od svojich troch rokov a mam relativne vysoke dioptrie. Navyse nemozem ani nosit sosovky. Kazdopade na okuliare som si uz zvykol, cize sa na ziadnu operaciu nachystam. Navyse oko je velmi citlivy organ a poznam par ludi, ktorym operacie oci dost pokazili (jedna od vtedy nevidi na jedno oko, ale to nebola operacia kvoli okuliarom).
Mikesk: ze vyzeras s okuliarami blbo? to je blbost.. mozno si to myslis sam, tiez som si to povodne myslel.. mimochodom je milion ramov, takze si mozes vybrat podla toho, ktory sa ti paci a ktory ti najviac pasuje.. ze to moze byt drahe? ale ved ty chces ist na operaciu za 20 000..
Mikesk: Ja som tiež slepá ako puk, keď zrovna nemám šošovky Mám celkom vysoké dioptrie, a tiež chcem ísť na operáciu. To, že ťa môžu operovať už po osemnástke neni tak celkom pravda, tam je dôležité to, aby sa ti nemenila dioptria minimálne rok, lebo inak by to bolo zbytočné. V decembri som bola v Blave na predoperačnom v Centre mikrochirurgie oka, ale operáciu mi práve kvôli tomu odporučili neskôr Tak v lete idem znova, a uvidíme, či sa niečo zlepší Ty chceš ísť kam na operáciu? Či ešte je to ďaleko? Ale určite nechoď do Banskej k Dr. Izákovi, ten už spackal veľa ľudí
Ori: Mne tiež okuliare nejdú, keď som ich dva týždne kvôli predoperačnému vyšetreniu musela nosiť, neskákala som veru od radosti A odvtedy som ich ani nevidela Len doma ich nosím, keď ma nikto nevidí
Urcite pojdem, ked sa mi ustalia dioptrie. Okuliare sa mi nepacia a zavadzaju mi pri aktivitach. Sosovky mam teraz, je to fajn, ale ten pocit, ked mi nieco spadne do oka neznasam a vrazdil by som niekedy... Nehovoriac o tom, ze clvoek si nemoze plne uzivat v lete vo vode, lebo sa musi stale bat aby mu sosovku neodplavilo z oka.
ja by som sla.. len niekde som pocula, ze operovat laserom sa daju len oci ludi, kt. maju okuliare miinusky..a ja mam plusky.. ale to neviem isto.. keby sa to daa aj moj pripad.. tak istotne na tor az pojdem..
Chavez: V pohode si užívaj leto a vodu aj so šošovkami, moje už prežili chlórovanú vodu v bazéne, a aj vlny v Grécku Nevyplavilo mi ich, chlór ich nezožral, sú ako Lenin, večne živé Vlastne, ten už sa začína rozpadať
Ja tiez chcem ist,ale zda sa mi,ze 20000 je len na jedno oko...to mi pisala jedna bratislavska doktorka ktora to robi...aj ked sa trosku bojim,ze sa to nemusi podarit,ale co ak ano?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Ak sa na to cítiš a máš money tak kľudne choď.. Ušetrí ti to náklady na brýle, príp. šošovky, ak používaš aj tie..
ak sa na to citis tak chod preco nie...
a vobec by som sa toho zakroku nebala : bezbolestny a tri dni odpocivat atd. je podla mna uplna pohodicka ja som mala tyzden dva prelepene obe oci a som tu a kukam na svet
1, nikdy nemas 100% istotu, ze sa to podari
2, vraj to bude par dni po zakroku velmi boliet
3, takmer kazdemu sa po urcitom case zrak znovu zhorsi
Tak neviem, no...
Cize ja by som na nu rozhodne nesiel