osobne už dáke 2 roky využívam iba flash pamate a externé disky na úschovu dát, šetrí to miesto, a mám všetko nakope, nemusím sa prehrabovať v krabiciach a hľadať na DvD resp blu ray čo potrebujem
oplati sa investovat do poriadneho cloudu, prinajhorsom poriadneho niekolko TB disku.. usb, cd, dvd, bluray a podobne mechanicke zalezitosti su prezitok a v case stale dostupnejsich SSD je aj HDD pomaly ale isto za zenitom
Akoze ked dnes nosis (mas) nieco hmotne, tak by to malo byt nieco, co v digitalnej forme neexistuje alebo bez toho by si sa k digitalnej veci nedostal. Cize...je to zbytocnost.
V porovnaní s diskom, čo má najlepší pomer cena/mb, teda 3TB disk sú aj najlacnejšie BR média aj bez ceny napaľovačky asi o 1/4 nevýhodnejšie.
Riešením je aj cloud, ale ja neverím niečomu, čo nemám fyzicky doma.
Okrem toho mám pocit, že už ani internet nieje to, čo býval a v dobe, kedy z neho miznú veci, čo sa bežne dali zohnať a nikoho dáta pripojené na sieť nie sú v bezpečí mi príde investícia do zopár veľkých diskov a postupného zálohovania všetkého dôležitého ako dobré riešenie.
JA MAM v pc interny 3TB disk ale zrejme budem musiet spravit istu zalohu ,do buducna. Na 25GB medium sa zmesti podstatne viacej ako na 8GB dual DVD alebo 4.7GB single DVD.
Ide mi o zalohu dat,HDD dlho nevydrzia mozna 5rokov. Po 2-3rokoch stracaju zaruku. Dost iste ,ze by po zaruke lahko odisli .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Riešením je aj cloud, ale ja neverím niečomu, čo nemám fyzicky doma.
Okrem toho mám pocit, že už ani internet nieje to, čo býval a v dobe, kedy z neho miznú veci, čo sa bežne dali zohnať a nikoho dáta pripojené na sieť nie sú v bezpečí mi príde investícia do zopár veľkých diskov a postupného zálohovania všetkého dôležitého ako dobré riešenie.
Ide mi o zalohu dat,HDD dlho nevydrzia mozna 5rokov. Po 2-3rokoch stracaju zaruku. Dost iste ,ze by po zaruke lahko odisli .
Mam » www.alza.sk/western-digital...