ahojte...chcela by som sa opýtať či sa oplatí študovať na tejto škole, som tu prváčka a rozmýšľam že pôjdem na medicínu alebo na ošetrovateľstvo, každý hovorí že cele je to o rodinkárstve a ťažko sa uplatniť, a či mi to teda stoji za to že po 6 rokoch sko
Neviem, veterinarov je uz dost, ked sa zamestnas na nejakej vacsej klinike, tak to moze byt este asi fajn, ale vacsina tu u nas napriklad ma len take male sukromne ambulancie a neviem si predstavit ako ich to moze uzivit. Celkovo si ale myslim, ze na Slovensku su veterinari dost nedoceneni, staci sa pozriet ako 80% ludi berie zvierata a to sa tak lahko nezmeni.
Ja som chodil na veterinu do ke a ked ta to bavi uc sa veterinar bude mat robotu vzdy ja som ju nedokoncil tu skolu neucil som sa a rozmyslam ze sa vratim ale zatial asi nie
@emmms Hej hej, na veterinu je sa ľahšie dostať Kamoška chcela tiež medinu a je na veterine.. ale ona mi tiež hovorí, že sa tam z toho teší a nie je to tak hrozné ako hovoria, tak možno tebe to nejako nezapasovalo Veď skús medinu, možno ťa to bude baviť keď o tomto pochybuješ
@emmms To nemôžeš porovnať keď si neštudovala na oboch... už som stretla aj takých ľudí čo hovorili, že ťažšia je medicína, aj takých, že ťažšia je veterina. Pozri si len v prváku a už o tom pochybuješ, či to má vôbec uplatnenie a zmysel...Ja študujem zubné lekárstvo už len z toho dôvodu, že prácu mám po škole takmer istú a neskončím niekde na úrade alebo za pásom s buzerujúcim šéfom. Inak som tiež chcela veterinu, asi v treťom ročníku na gympli, naši ma od toho odkecali. Ale to musíš ty vedieť kam ťa to ťahá Držím ti palce, nech sa dobre rozhodneš
inak ja som povodne chcela medicínu len som počuvala inych o tom že na tu školu sa dostaneš iba...ak niečo "položíš na stol" ....neviem čo je natom pravdy...
@emmms never tymto reciam, aj ja som im verila jeden cas a skoro som sa zblaznila. vezmi si to tak, ze iba na UK v BA beru na fakultu okolo 300 ziakov. potom je tu este UPJS a Martin, takze okolo 500 novych studentov urcite. a nehovor mi, ze kazdy rok ma 500 roznych rodin na podplatenie studia..
mám pocit, že prívlastok " absolventi bez uplatnenia" má dnes na Slovensku už každá druhá škola...ak ťa tá škola ozaj baví , tak to študuj a nenechaj sa odradiť, viem z okolia, že veterinári sa uplatnia aj vo farmácii a v laboratóriach..
rob hlavne to čo ta naozaj bavi,nechod na medicinu len kvoli uplatneniu.... ak je tvojou dilemou len to, tak ja by som na tvojom mieste ostala... ako veterinarka maš vela možnosti, ako už bolo spominane možeš sa uplatnit aj vo farmacii, v roznych firmach, laboratoriach a podobne
Podľa mňa ak takto už premýšľaš v prváku (a to ešte ani nie po konci prvého semestra) tak je niečo zle...buď ťa to nebaví alebo nenapĺňa, lebo ak by ťa to bavilo alebo by to bolo to čo chceš, nezaujíma ťa uplatnenie na prvom mieste... ak ťa to ťahá na medinu, tak si podaj prihlášku a začni sa učiť...na veterinu do KE je primitívne sa dostať, horšie je to tam vydržať do konca...Ja veterinu študujem hlavne, pretože ma baví...zaujíma ma medicína ale zas paradoxne na humánnej by som nevydržala ani minútu
Podľa mňa neexistuje niečo ako Absolvent bez uplatnenia ani školy nie sú také, že by sa po nich nedalo uplatniť. Je to celé o ľuďoch a je to individuálne, lebo ak je niekto šikovný a má jasný cieľ tak aj s filozofickou alebo hocičím sa dá uplatniť. Lebo nezáleží na tom kto má aký titul ale kto sa dokáže ako uplatniť. Treba vynikať a makať na sebe. Keď sme pri veterine a baví ťa tak ju študuj, uč sa pri tom jazyky, snaž sa maximálne zdokonaliť a potom choď do zahraničia a je o teba postarané. Len treba makať a nie vzlykať nad tým, že " s touto a touto školou to nemá budúcnosť". Dám príklad z mojej rodiny: Môj strýko bol na gympli, učil sa, ako samouk sa učil aj nemčinu, dokonca sa cez leto vybral brigádovať do Nemecka aby sa zdokonalil v nemčine. Jeho cieľom bolo byť lekár a operovať. Keď skončil gympel mal na výber zubár alebo patológ tak šiel na patológiu s tým, že sa aspoň naučí na mŕtvych operovať, aby dokonale poznal anatómiu. Odvtedy má 4 atestácie ( traumatológia, chirurgia, ortopèdia a neviem), rôzne kurzy, certifikáty, Môže dokonca aj miechu, hlavu, ďalej transplantácie a všetko vlastne operovať čo sú náročné zákroky. Už 8 rokov je v Nemecku kde pracuje ako funktionoberartz čiže senior doktor a robí čo ho baví a má perfekt plat. Teraz má 40 rokov robí v Nemecku,má rodinu a je spokojný. Chcel som tým celým povedať, že ak má človek jasnú predstavu a cieľ treba ísť naplno za ním lebo nič nie je nemožné. Príjemný večer
@emmms ja mam z nejakeho starsieho roku, asi 2008 a mozem ti poslat za cenu postovneho ak mi napises do spravy adresu.btw, neodporucila by som ti ani jednu z tychto skol ale uz keby si bola fakt rozhodnuta,tak radsej medicinu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
@feklus baviť ma to baví...len je lepšie robiť niečo čo má buducnosť...podla mňa
Inak nemám pocit, že by som išla končiť v blázninci z medicíny, zas až také tragické to nie je ako si všetci predstavujú