už pár mesiacov sme celá rodina bez lepku .. A inak sa snažím používať zdravé potraviny, veľa zeleniny, vyrábam si doma rastlinné mlieka atď. Ale inak žiadne špeciálne smery.
Ale strašne sa mi páči raw vegan, no zatiaľ som sa k tomu ešte nejak dostala, asi by mi varená strava a pečivo chýbali
ja nad tym velmi nepremyslam, jem vela dobrych veci, ale aj vela peciva, vela solim a v poslednom case mi strasne zachutili raw sladkosti myslim, ze by som bola prilis leniva menit jedalnicek len lebo je nezdravy aj ked z etickej stranky ok, mam asi radsej hranolky a burgre ako seba
@sabnacke Dobrá pripomienka, toto je rastlinožrútska anketa.
@Staphylococcus
Nie, to nie je žiadny smer, je to slovné spojenie kt. zhruba znamená "jebnite mi hocičo, ja to zvládnem". Bežne sa používa napr. v počítačových hrách alebo pri náročných životných rozhodnutiach
@thrwtchr Keď už sa takto pýtaš, tak ovocinár zväčša; avšak čím viac beriem na vedomie reťazec príčin a následkov, ktoré pravidelná veľkokonzumácia ovocia v sebe nesie, tým viac sa vo mne trávi niečo lokálnejšie a zemskejšie, niečo ako zemiaky.
Vela tovaru v hypermarket sietach- počnuc hydroponicky pestovanym salatom v robotickych velkokapacitnych halach az po sytene napoje s mega obsahom cukru či glukozy ,nekvalitne mlieko,mrkva s nadlimitom dusicnanov az po polske lacne potravinove zazraky - to vsetko ohrozuje zdravie cloveka, Ak aj nie priamo tak nepriamo. a myslim si ze to je zamer
@dutkopavlas Možno nerobia, možno robia. Súhlasím, že si na niektoré potraviny treba dávať pozor, a preferovať biopotraviny (aj keď niektorí tvrdia, že je to zväčša len biznis, ja tam ten rozdiel cítim, nie je to pre mňa len vec certifikátu/nálepky).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Ale strašne sa mi páči raw vegan, no zatiaľ som sa k tomu ešte nejak dostala, asi by mi varená strava a pečivo chýbali
representative enuff
@Narazuvzdornaa Yea .D representative enuff
@Staphylococcus
Nie, to nie je žiadny smer, je to slovné spojenie kt. zhruba znamená "jebnite mi hocičo, ja to zvládnem". Bežne sa používa napr. v počítačových hrách alebo pri náročných životných rozhodnutiach
inak mne už úplne prestalo chutiť mäso. niežeby som ho nechcela jesť, ale fakt mi nechutí
ovocie a zeleninu vsetku v kazdom stave
kokosove mlieko, ryzovu kasu, ryzu, zemiaky, tofu
rozne semiacka a koreniny a sirupy
no a to je asi vsetko, co jem... snazim sa vyhybat smazenym a mastnym jedlam
podvedome si totiz veganstvo spajam len s cerstvymi a zdravymi vecami
Hlavne to kakao/čokoláda. Stačí aby bola nie surová a hneď to cítim. Ugh. Všetci si zaslúžia pocítiť ten rozdiel!
A na čo mal reagovať tento Tvoj príspevok? : ) Či len také zauvažovanie si?
V pohode. : )