Čaute, mám jednu otázku, na ktorú potrebujem odpoveď. Môže evidencia obyvateľstva, alebo iné inštitúcie, ktoré poznajú adresy obyvateľov daného mesta, vydávať na požiadanie tieto údaje tretím osobám aj bez súhlasu danej osoby?
Mňa skôr sere že skadiaľ majú moje číslo mobilu firmy čo ponúkajú rôzne shit produkty keď s operátom uzatváraš zmluvu o neposkytnutí údajov tretej osobe a mne stále niekto vyvoláva. A pritom som odmietol aj reklamu O2 aby mi chodila.
Myslím si, že majú program, ktorý je naprogramovaný na to aby si vedel vytvoriť každú kombináciu čísla s predvoľbami operátorov, ktoré fungujú a vyvolávajú a vyvolávajú, teda aspoň moja domienka
@bibsik Aspoň to tak propagujú ale to je blbosť pretože nie všetky čísla sú funkčné (či už preto že ešte niesu aktivované alebo boli zrušené) a počítač to skade má zistiť? + v niektorých prípadoch vedia aj tvoju adresu a tú ti počítač nevygeneruje. Mne sa zdá že to ten skurvený telecom keď sme od nich odišli rozposlal osobné údaje ako odplatu pretože odvtedy to vyvolávanie začalo.
V dnešnej dobe sú programy tak inteligenté, že si myslím, že dokážu rozpoznať aj to, či to číslo funguje alebo nie. Neviem, to je jedno, viem, len, že kamarátka v takej jednej spoločnosti pracovala. V PC mala milión čísiel, na ktoré musela volať. To je jedno mňa hlavne štve to, či niekto cudzí môže prísť k mojej adrese len tak, že si niekam na evidenciu zavolá... Dammit
@bibsik si myslis ze korporaciam zalezi na dajakej zmluve s tebou - obycajnym smrtelnikom .... jasne ze poskytuju tvoje osobne udaje dalej, ked im za to niekto pekne mastno zaplati .... vedia ze vacsina ludi to aj tak nebude riesit, popripade ak by sa taky nasiel tak si zaplatia takych pravnikov, ktorí ta presvedcia o tom ze nemas pravdu aj ked ju mas .... toto je svet biznisu a komercie .... vies, je mi kus luto ludi, ktorí este nepochopili ze podla pravidiel dneska ziju uz len debili (vo vseobecnosti,... neze ta napadne brat to osobne)
napíš tej osobe,že si na ňu podala trestné oznámenie a niečo si vymysli...prečo by ťa mala strašiť iba ona...čo tam po tom,že ti niekto takto napíše...pokiaľ to nepríde oficiálnou cestou,tak si môže vypisovať prijebané maily koľko chce
nemusí si zavolať na evidenciu...stačí,že si registrovaná na facebooku,kde dobrovoľne píšeš svoje meno a adresu...ak máš na facebooku svoje meno a adresu,tak prečo ti potom vadí,že si to môže niekto zistiť,keď to dobrovoľne píšeš ? to by zase mňa zaujímalo
čo sa týka tých programov na generovanie telefónnych čísiel,to je hlúposť...s tými číslami sa obchoduje a predávajú ich tým firmám,čo ponúkajú rôzne hlúposti po telefóne.
Neberiem to osobne, len mám jeden neviem či problém alebo čo a chcem ho vyriešiť.
Som amatérska fotografka, fotím asi 3 mesiace. Zatiaľ som fotila len rodinu a dobrých kamarátov. Zaregistrovala som sa na jednom serveri, kde som vystavila svoju prácu a že keď bude mať niekto záujem o fotky, nech mi napíše. Samozrejme všetko zadarmo. A pred dvoma dňami mi prišiel e-mail, že podnikám bez oprávnenia a že ma nejaká anonymka udala na živnostenský úrad. Brala som to ako výsmech, že nech sa mi láskavo hlási živnostenský úrad sám poštou. Tá žena mi napísala, že ak sa do týždňa neukážem na živnostenskom úrade u tej a tej, tak že mi príde pokuta. Napísala som jej dosť dlhý e-mail o tom, čo si myslím, že ak pracuje pre živnost. úrad, že prečo chýba aspoň základná štylistická úprava, diakritika, raz písala po česky, raz po slovensky, proste úplny výsmech slovenským úradom, ak pre ne pracuje. Jediné čo mi na asi 100riadkový email napísala bolo, že písomná predvolanka mi príde domov do 7 pracovných dní. Pre to ma zaujíma, či si vie taký úrad zistiť moju adresu, keď v podstate internet je anonym sám o sebe. Písala som aj na živnostenský úrad, ale odtiaľ mi už druhý deň nikto neodpisuje, takže neviem.
Viem, že v dnešnom svete už nikto nehrá férovo, nič som si nebrala osobne-napísal si len pravdu.. Trošku prikrášlenú farbu, lebo o terajšej dobe si myslím a viem oveľa horšie veci...
volavaju na mestske alebo obecne urady....tak vyvolavaju aj urady prace,,aj danove aj zivnostenske ...vsetky ..oni sa poznaju uz ...a sama som to zazivala 4 mesiace ked nebol problem ze uradnicka potrebovala adresu niekoho tak bez problemov cez telefon zistila od mestskeho uradu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
napíš tej osobe,že si na ňu podala trestné oznámenie a niečo si vymysli...prečo by ťa mala strašiť iba ona...čo tam po tom,že ti niekto takto napíše...pokiaľ to nepríde oficiálnou cestou,tak si môže vypisovať prijebané maily koľko chce
nemusí si zavolať na evidenciu...stačí,že si registrovaná na facebooku,kde dobrovoľne píšeš svoje meno a adresu...ak máš na facebooku svoje meno a adresu,tak prečo ti potom vadí,že si to môže niekto zistiť,keď to dobrovoľne píšeš ? to by zase mňa zaujímalo
Neberiem to osobne, len mám jeden neviem či problém alebo čo a chcem ho vyriešiť.
Som amatérska fotografka, fotím asi 3 mesiace. Zatiaľ som fotila len rodinu a dobrých kamarátov. Zaregistrovala som sa na jednom serveri, kde som vystavila svoju prácu a že keď bude mať niekto záujem o fotky, nech mi napíše. Samozrejme všetko zadarmo. A pred dvoma dňami mi prišiel e-mail, že podnikám bez oprávnenia a že ma nejaká anonymka udala na živnostenský úrad. Brala som to ako výsmech, že nech sa mi láskavo hlási živnostenský úrad sám poštou. Tá žena mi napísala, že ak sa do týždňa neukážem na živnostenskom úrade u tej a tej, tak že mi príde pokuta. Napísala som jej dosť dlhý e-mail o tom, čo si myslím, že ak pracuje pre živnost. úrad, že prečo chýba aspoň základná štylistická úprava, diakritika, raz písala po česky, raz po slovensky, proste úplny výsmech slovenským úradom, ak pre ne pracuje. Jediné čo mi na asi 100riadkový email napísala bolo, že písomná predvolanka mi príde domov do 7 pracovných dní. Pre to ma zaujíma, či si vie taký úrad zistiť moju adresu, keď v podstate internet je anonym sám o sebe. Písala som aj na živnostenský úrad, ale odtiaľ mi už druhý deň nikto neodpisuje, takže neviem.
Viem, že v dnešnom svete už nikto nehrá férovo, nič som si nebrala osobne-napísal si len pravdu.. Trošku prikrášlenú farbu, lebo o terajšej dobe si myslím a viem oveľa horšie veci...
Nikde svoju adresu nepíšem, jediné čo napíšem je okres v ktorom bývam, keď je to potrebné pre registráciu a pod.
no a čo vie ona ? tvoje meno a okres...čo máš aj na FB a píšeš to aj pri registračkách
internet je všeličo ale anonymný rozhodne nie...
Ale adresu majú najskôr od operátora rozhodne ak volajú za nejaké produkty tvojho mob. operátora, či rôzne prieskumy, nie je o čom.
Prípadne mohli tieto údaje odkúpiť napr. od FB.
V každom prípade, ja by som sa ich na to opýtal