Otázka ohľadom štátnic, fakt len váš názor, nič viac....
Takže, zajtra začínam štátnice. Mám trojo štátnic, každý deň iné. Ale proste ak jedny nespravím, tak som proste nespravila, to logicky dáva zmysel, že?
No a vec sa má tak, že som sa rozhodla ( z istých nemenovaných dôvodov), že nebudem pokračovať v štúdi
keď si si takto stanovila pravidlá, tak ti po prvej pokazenej časti bude asi nanič robiť tie ďalšie.
ale neviem prečo sa tým zaoberáš, sprav tie zajtrajšie a ak by to nevyšlo, tak až potom budeš vedieť lepšie, čo ďalej. lepšie ako teraz. aspoň si myslím.
@tikalok že? bude to na nič? myslela som si..a môže sa to? neprísť na štátnice?
no zaoberám lebo možnosť že ich nespravím je takmer istá....a potrebujem vedieť čo a ako, tie štátnice mám tesne za sebou, nebudem sa predsa rozhodovať pod tlakom
@unwritten nie, nemôže sa to, trestá sa to nútenými prácami na Sibíri však ak s tým chceš praštiť, tak ti je to jedno, neprídeš, nedáš o sebe vedieť (alebo lepšie keď to niekomu oznámiš, aby ťa nezháňali) a basta, koniec.
ale aj tak si myslím, že keď si teraz vytvoríš plán, tak po zajtrajšku to môžeš vidieť nejako inak.
No keď si sa už tak rozhodla tak to sprav, ale zajtra sprav všetko preto, aby si to spravila! Ale myslím, že 3 roky sa trápiť zbytočne a nič z toho, podľa mňa by si to už mala nejako dotiahnuť.
ale očividne máš strach z toho, že nespravíš, inak by si to neriešila,
to čo riešiš je hlúposť, trápiť sa 3 roky a potom to nechať tak je na hlavu
už keď sa tam raz človek dostane, tak ide ich spraviť a nie opačne
samozrejme nemusíš tam chodiť, oni potom budú skúmať prečo, v prípade ak sa potom rozhodneš predsa ich spraviť
ale nehovor, že to nie je o strachu a podceňovaní sa, nechceš si to priznať
@opi55 to plánujem samozrejme, len chcem záložný plán ...lebo študujem kombinované odbory, to je jedno
@bcmuro srsly? ty si sa nikdy nepripravoval na to čo urobíš ak veci nevyjdú tak akoby si chcel? ja sa nebojím, ani sa nepodceňujem, poznám sa, mám svoje dôvody prečo to asi neuorbím ale to neznamená že tam idem s tým že to nespravím, snažím sa, len sa pýtam čo ak nie...ale ak si tak super presvedčený že ma poznáš a totálne vieš čo sa vo mne deje tak sa ja ti gratulujem, fakt
si si istá, že budeš vedieť, či si danú časť spravila/nespravila hneď ten deň? lebo zatiaľ som sa stretla s tým, že ak mali štátnice takto viac oddelených častí, tak sa výsledky všetkých zverejnili naraz.
v tom prípade by som sa tým proste nezaoberala a na štátnice šla všetky (bez ohľadu na svoje pocity typu "dnes som to isto nedala, všetko pokazila, ďalej to nemá zmysel")
ak by som sa výsledok dozvedela ten istý deň... ja neviem, ja by som na ďalšie asi išla aj za predpokladu, že som to nedala a za predpokladu, že mám taký istý plán ako ty.
čisto z dôvodu, že by som nemala v sebe toľko nervov a tie ďalšie možno dala viac v pohode.
a najmä preto, že nikdy neviem, či si o rok nebudem trieskať hlavu, že som krava, že som na tie ďalšie nešla.
@unwritten Určite by som šiel opakovať, čo len tak zahodíš tie roky štúdia ? To je nezmysel. A neboj sa spravíš to, štátnice nie sú nič strašné, to len ľudia z toho robia vedu hlavne rozprávaj a zamýšľaj sa nad tým, čo rozprávaš a oni ti to uveria želám Ti veľa úspechov a žiaden strach !
podla mna ak prvu nespravis, na dalsie chod, nebudes v strese, spravis dalsie dve. a potom, ked sa o tyzden zobudis s inym zivotnym planom, v ktorom budu figurovat spravene statnice, dorobis si len tu jednu, co je lepsie, nez dorabat vsetky tri (ak je to tak mozne, pochopitelne)
@luc.ka nemyslím, že sa zobudím s iným životným plánom, ak niekedy (o čom pochybujem) budem chcieť VŠ, už nie túto...nenávidím to, nejde mi to a nechcem to už v živote vidieť...čiže tak...
ja ta uplne chapem, ale fakt, ze uplne bola som v podobnej situacii, a vysrala som sa na to. ale urcita cast vo mne vie, ze to casom budem lutovat, tak preto ti neodporucam vopred to vzdat, lebo chyba ti k akemu-takemu cielu uz len velmi malicko, a spravit 3 skusky je uz podla mna nic, hlavne, ked nemas co stratit. mozes byt uplne v pokoji proste.
@luc.ka veď ja som v pokoji, ja akože nemám nejaký neviemaký stres, asi jedine z toho že sa strápnim, ale proste...chcem len počuť že nie je bláznivé nechcieť ísť na ostatné štátnice, ak jedny nedám, či už prvé alebo druhé...proste mi to nedáva zmysel
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
ale neviem prečo sa tým zaoberáš, sprav tie zajtrajšie a ak by to nevyšlo, tak až potom budeš vedieť lepšie, čo ďalej. lepšie ako teraz. aspoň si myslím.
no zaoberám lebo možnosť že ich nespravím je takmer istá....a potrebujem vedieť čo a ako, tie štátnice mám tesne za sebou, nebudem sa predsa rozhodovať pod tlakom
ale aj tak si myslím, že keď si teraz vytvoríš plán, tak po zajtrajšku to môžeš vidieť nejako inak.
@tikalok ok ok dám niekomu vedieť, dík
To prečo máte štátnice na tri dni?
to čo riešiš je hlúposť, trápiť sa 3 roky a potom to nechať tak je na hlavu
už keď sa tam raz človek dostane, tak ide ich spraviť a nie opačne
samozrejme nemusíš tam chodiť, oni potom budú skúmať prečo, v prípade ak sa potom rozhodneš predsa ich spraviť
ale nehovor, že to nie je o strachu a podceňovaní sa, nechceš si to priznať
@bcmuro srsly? ty si sa nikdy nepripravoval na to čo urobíš ak veci nevyjdú tak akoby si chcel? ja sa nebojím, ani sa nepodceňujem, poznám sa, mám svoje dôvody prečo to asi neuorbím ale to neznamená že tam idem s tým že to nespravím, snažím sa, len sa pýtam čo ak nie...ale ak si tak super presvedčený že ma poznáš a totálne vieš čo sa vo mne deje tak sa ja ti gratulujem, fakt
nemaj stres a všetko to pekne porobíš!
@opi55 dík
v tom prípade by som sa tým proste nezaoberala a na štátnice šla všetky (bez ohľadu na svoje pocity typu "dnes som to isto nedala, všetko pokazila, ďalej to nemá zmysel")
ak by som sa výsledok dozvedela ten istý deň... ja neviem, ja by som na ďalšie asi išla aj za predpokladu, že som to nedala a za predpokladu, že mám taký istý plán ako ty.
čisto z dôvodu, že by som nemala v sebe toľko nervov a tie ďalšie možno dala viac v pohode.
a najmä preto, že nikdy neviem, či si o rok nebudem trieskať hlavu, že som krava, že som na tie ďalšie nešla.
Ak tam pôjdeš, asi sa ti nestane, že si to budeš vyčítať, ak sa na to vykašleš, tak už sú šance, že si to budeš neskôr vyčítať, trochu vyššie.
ja ta uplne chapem, ale fakt, ze uplne bola som v podobnej situacii, a vysrala som sa na to. ale urcita cast vo mne vie, ze to casom budem lutovat, tak preto ti neodporucam vopred to vzdat, lebo chyba ti k akemu-takemu cielu uz len velmi malicko, a spravit 3 skusky je uz podla mna nic, hlavne, ked nemas co stratit. mozes byt uplne v pokoji proste.
nie je to blaznive... teda vraj ano, ale podla mna nie
neviem, ci je vo vseobecnosti cenny. len chapem, ak nieco neznasas tak, ze kazda dalsia sekunda tomu venovana je nenavratne a zbytocne premrhana