@patrixo ja viem ze audiofili su schopni dat za sluchatka aj 3000 euro (ale na to musis mat aj kvalitny zdroj zvuku) a ze za cenu do 100 E nemozem ocakavat zazraky, ale mne zatial staci aj vyssi mainstream. urcite lepsie ako nejake pecky do usi co predavaju v tescu pri pokladni v akcii.
Ak to chceš mať doma, tak Grado (zle izolujú zvuk oboma smermi)
Na Slovenské obchody sa vyser, objednaj si to z Amazonu » www.amazon.de/Grado-SR-60e-Ko...
kvalitne sluchatka nemusia stat hned 3000€, ja som na Vianoce kupovala priatelovi sluchatka do studia profi vykalibrovane, aby pocul zvuk ocisteny od balastu za nejakych 350€. nie je to sice 100€, no ale ani 3000€ ale tak tebe by take daco bolo podla mna zbytocne. ja osobne nedam dopustit na sennheisery, moj chlap tvrdi, ze aj beatsy su dobre, ale ja mam voci nim osobnu averziu
@lordnorton no ale ozaj, ked dakto povie, ze beats su dobre, tak je na supy hluchy a cokolvek nad 15 eur je pre neho mrtva investicia. solo 3 sa uz sice celkom polepsili oproti povodnym, uz nezneju ako trojeurove stuple od cinana, uz by som to dal skor na uroven 10eurovych on-ear od vietnamca, ale aj tak... barbarstvo
@notme no, akoze neviem, ci ich realne skusal niekde alebo to tvrdil iba preto, ze kamos ich ma k iPhonu a on mu to povedal a on celkom uznava jeho nazor ale bezne pouziva ine sluchatka, uz ani neviem ci su to kossy alebo co. a osobne si myslim, ze do studia na mastering potrebuje asi trosku ine sluchadla ako na to, aby si pustil hudbu z telefonu, ked niekam cestujeme. hluchy nie je, praveze sluch ma perfektny a to netvrdim len ja
@kakofonicka no tak ja neviem uz. ja praveze az tak dobry sluch nemam, ale ze beatsy su usustany plechovo znejuci trash s duniacimi, nebasujucimi basami a bez stredov a vysiek, tolko pocujem zhodou okolnosti som solo 3 skusal predvcerom a... ozaj nie. vravim, uz neboli vylozene priserne, pri niektorych songoch sa dokonca blizili mojim sennheisrom, ale vo vacsine pripadov to bolo stale dost zufale. tie sennheisre sice nie su dokonale tiez, ale do sluchadiel uz investovat nejdem, nemam rad sluchadla. najblizsie si kupim repraky a bude :3
@etelnair dvojky som hrat nepocul, tak neviem. ale 3 a 1 mi proporcnym zlozenim zvuku pripadaju ako to iste, len o niekolko urovni rozdielne. cize predpokladam, ze dvojky budu niekde medzi a to by som veru nepovazoval za najlepsie, co sa v tej cene da zohnat.
neviem, toto je tazke sudit, lebo pri tom chyba nejaky referencny bod, od ktoreho sa da odrazit. mne na jednej strane pride zvuk beatsov objektivne priserny, lebo v nom jednoducho nepocut tri stvrte detailov, co pri inych sluchadlach ano, na druhej strane sa najde x ludi, ktori si ho pochvaluju.
@etelnair stale to je vsak take, ze "ty pocujes, ja pocujem". nie je to objektivne, ziadna matematika, kde vezmes dva banany a kazdy vidi, ze jeden banan a jeden banan su dva banany videl som aj recenzie, ktore brutalne zhejtili sennheiser hd 800, coby jedne z najlepsich bezne dostupnych sluchadiel. a hadaj sa s typkom, ze tie sluchadla su vynikajuce, ze on je ten, co zle pocuje. neda sa objektivne stanovit ta hranica, kedy su vysky az prilis ciste a zacinaju rezat usi, kde je idealny pomer medzi basovanim a dunenim, kedy su stredy privelmi vyrazne a prekryvaju zbytok, vhodne mnozstvo detailov...
ja beats nemam rad preto, ze ich zvuk mi fakt pripada ako zvuk kazdych druhych sluchadiel za 20 eur, len s mierne vyraznejsimi basami. ale moj sluch nie je referencne kriterium, ked sa to dakomu paci, tak budis pokial clovek nema nejake spesl preferencie, tak vo vseobecnosti sennheiser nikdy nic nepokazi. vo vsetkych farbach a frekvenciach poskytuju taky zlaty stred. vyhodou je, ze na nich dobre znie uplne vsetko a v nicom vyrazne nezaostavaju za sluchadlami, ktore su stavane na nejaky konkretny zaner. nevyhodou zase, ze na nich nic neznie vynikajuco, lebo v nicom nie su dominantne. take sony mdr-7506 su zase uplne vynikajuce na akusticku instrumentalnu hudbu, lebo maju prekrasne ciste stredy a vysky, no nejaky metal, pop, nedajboze drum and bass, na nich skutocne pocuvat nechces.
podciarknute a zhrnute, nech si kazdy kupi sluchadla, ktorych zvuk sa mu lubi najviac
@notme podla mna sa zvuk do velkej miery da objektivne hodnotit, inac by sa tazko studovala zvukova tvorba, audio inzinierstvo, postprodukcia a ine
hlavne by sa urcite nemal nazor dvoch ludi lisit tak radikalne, z toho sa neda vyvodit nijak ze pravdu maju vlastne obaja, len maju iny vkus
@etelnair je to velmi zlozita tema. uz len kvoli sposobu, akym sa samotna zvukova vlna interpretuje do konecneho vnemu. od ucha po vzruch neuronov je dlha a nepreskumana cesta, ktora je potencialne plna premennych. a nakoniec to cele este vyhodnocujeme na zaklade vkusu. da sa teda zvuk objektivne zhodnotit? ano, why not, urcite sa da. ale je otazne, ci je v konecnom dosledku objektivne hodnotenie relevantne, ked sa niekomu objektivne lepsi zvuk proste nepaci
na tuto, respektive na uzko suvisiace temy som sa bavil s viacerymi vzdelancami a tak nejak ma to priviedlo k zaveru, ze objektivita tu sice do velkej (mozno az absolutnej) miery existuje, no drzat sa jej v beznom zivote je uplne useless, dokonca az kontraproduktivne. toto je topic, kde som tym benevolentnejsi, cim viac o tom viem, lebo si coraz viac uvedomujem, ze objektivita a pevne kriteria tu nie su vobec dolezite. teda su, a velmi, ale not rly chapeme sa dufam. stale sa sice stane, ze zhejtim zvuk sluchadiel/interpreta/zaner/whatever, no potom si uvedomim, ze moj hejt nedokazem nicim relevantnym podlozit, a tak sklapnem.
@lordnorton ehm, no.... zabi ma, ale podla mna vobec nemaju zly zvuk, dokonca by som povedal, ze su v cenovej hladine do 100 eur +- dost vysoko nad priemerom. brat napriklad vraj pocuje strasny rozdiel medzi mojimi sluchadlami a kossmi, zato ja ho nepocujem ozaj skoro vobec.
@lordnorton viem, ze presne toto by som pocut mal...ale...nepocujem tie basy hej, ale vysky sa mi zdaju v pohode. a to vobec nechapem, lebo obvykle som velmi citlivy na vysky. neviem no, kossy ma proste vedia oklamat. ja mam teraz sennheiser momentum, este prvu generaciu, a v porovnani s kossami by som proste mal pocut OBROVSKY rozdiel, ale nejak to nefunguje, no
Ja som presiel zo sluchadiel cez 50 -> 90 -> 150 -> 600e a vzdy to bol posun vpred. Hlavne pocut kazdym posunom viac nastrojov a zretelnejsie.
Ale niekomu mozu stacit aj zadunene prebasovane sajrajty. A hlavne ten bass je zliaty dohromady
@vegas no u mna je podobny postup aj ked ja som zatial len na druhom stupni... viac ako 100 € by som za sluchatka nedal aj ked mozno ma to chyti... btw k comu tie 600 eurove sluchatka pripajas? k nejakemu zosilovacu za par 1000 €? a co si na tom pustas a v akom formate? predpokladam ze asi nie mp3 ale loseless formaty pripadne kvalitne audio cd / dvd alebo vinily
@xxar3s ja mam dt1990 pro teraz sa daju aj za 540e a nie su take narocne na zosilnovac, to uz viac boli dt990
spotify premium je dostacujuce a ma najkrajsi GUI
no porad aj mne nejaky ja som v tomto zaciatocnik ale dneska mi to nedalo a pozeral som v esopoch "tube amplifier" ale vsetky maju len dvojkanalovy vystup a ja by som chcel 5.1 alebo 7.1 na domace kino.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
Ak ich chceš nosiť von, tak asi toto
» sluchadla.heureka.sk/akg-y-50/#...
Ak to chceš mať doma, tak Grado (zle izolujú zvuk oboma smermi)
Na Slovenské obchody sa vyser, objednaj si to z Amazonu
» www.amazon.de/Grado-SR-60e-Ko...
@Notme Presne!
neviem, toto je tazke sudit, lebo pri tom chyba nejaky referencny bod, od ktoreho sa da odrazit. mne na jednej strane pride zvuk beatsov objektivne priserny, lebo v nom jednoducho nepocut tri stvrte detailov, co pri inych sluchadlach ano, na druhej strane sa najde x ludi, ktori si ho pochvaluju.
» www.innerfidelity.com/content/time-re...
ked sa chces odrazat, mas tam aj stranku measurements
ja beats nemam rad preto, ze ich zvuk mi fakt pripada ako zvuk kazdych druhych sluchadiel za 20 eur, len s mierne vyraznejsimi basami. ale moj sluch nie je referencne kriterium, ked sa to dakomu paci, tak budis pokial clovek nema nejake spesl preferencie, tak vo vseobecnosti sennheiser nikdy nic nepokazi. vo vsetkych farbach a frekvenciach poskytuju taky zlaty stred. vyhodou je, ze na nich dobre znie uplne vsetko a v nicom vyrazne nezaostavaju za sluchadlami, ktore su stavane na nejaky konkretny zaner. nevyhodou zase, ze na nich nic neznie vynikajuco, lebo v nicom nie su dominantne. take sony mdr-7506 su zase uplne vynikajuce na akusticku instrumentalnu hudbu, lebo maju prekrasne ciste stredy a vysky, no nejaky metal, pop, nedajboze drum and bass, na nich skutocne pocuvat nechces.
podciarknute a zhrnute, nech si kazdy kupi sluchadla, ktorych zvuk sa mu lubi najviac
hlavne by sa urcite nemal nazor dvoch ludi lisit tak radikalne, z toho sa neda vyvodit nijak ze pravdu maju vlastne obaja, len maju iny vkus
na tuto, respektive na uzko suvisiace temy som sa bavil s viacerymi vzdelancami a tak nejak ma to priviedlo k zaveru, ze objektivita tu sice do velkej (mozno az absolutnej) miery existuje, no drzat sa jej v beznom zivote je uplne useless, dokonca az kontraproduktivne. toto je topic, kde som tym benevolentnejsi, cim viac o tom viem, lebo si coraz viac uvedomujem, ze objektivita a pevne kriteria tu nie su vobec dolezite. teda su, a velmi, ale not rly chapeme sa dufam. stale sa sice stane, ze zhejtim zvuk sluchadiel/interpreta/zaner/whatever, no potom si uvedomim, ze moj hejt nedokazem nicim relevantnym podlozit, a tak sklapnem.
Ale niekomu mozu stacit aj zadunene prebasovane sajrajty. A hlavne ten bass je zliaty dohromady
spotify premium je dostacujuce a ma najkrajsi GUI
teraz tie sluchadla total top