Mám titul pred menom aj za menom a nikdy by som si to nikam (kam netreba) nenapísal. Je to zbytočné, ale nech si každý robí ako myslí keď sa akože potrebuje "pochváliť".
najlepsi su ludia co si daju na fb bc. veronika kociskova to je o egu. potreba sa prezentovat. pritom si myslim skromne ze vacsinou to robia ludia ktori nevedia takmer nic
@semhamforas napríklad u nás na univerzite skôr podporovali, že ak píšeme zo študenského mailu vyučujúcemu, máme sa podpísať aj s Bc. pred menom, nech vedia, že sme na druhom stupni teraz vždy ked píšem mail niekomu, tak automaticky sa podpíšem celým menom aj s titulom a potom mi príde - je to divné? nie je to divné? - radšej to vymažem, nech si nemyslia že mam ego takže myslím si, že aj celková etiketa danej univerzity ťa to vie akoby "naučiť"
@torpedo08 no myslím si, že mnoho ľudí príde na univerzitu s takýmto zámerom avšak na každej normálnej univerzite sa takíto ľudia dlho neudržia lebo zistia, že za tými písmenkami pred menom aj stojí niečo viac. Alebo tiež si všimam že ak je celkove človek z rodiny, kde nikto nemá VŠ vzdelanie iba oni, tak to pociťujú ako také zadosťučinenie a majú potrebu si napísať, napríklad na FB že sú Bc. Nie je ich veľa
Mne pride ok mat titul na zvonceku (asi preto, ze som to vzdy brala ako ze sa to tak robi) a v skole sa snazim zapamatat si tituly ludi a oslovovat ich nimi, asi preto, ze sa bojim tych, co si na tom zakladaju.
Potom je take ze, napriklad moja sefova ma csc a nie phd a to uz je out tak ju niektori ludia na na ustave oslovuju "pani", takze ja si davam vzdy zalezat na tom, aby som o nej hovorila ako o "doktorke", nech aj puknu
Nepíšem si titul nikde, kde to nie je nevyhnutne... Obdivujem ludi, ktorí život zvládajú milion krát lepšie, nez ja... A trebárs žiaden titul nemajú, nechceli a pod.
@25 omg. Toto oni radi a ked si este drbnu pred meno aj tituly ako Vdp, Vsdp a Mons tak to uz som uplne v prdeli, lebo neviem kolko maju hviezdiciek na vylozke...
A im sa aj bez 500 titulov netrafit vylozku nevyplati, raz ma jeden zdrbal ze on nie je pan farar on je diakon a kaplana vie tiez vyzut, ked ho oslovis"pan Farar".
@waagbistritz69 pff, ale to predsa nie je len tak niekto, to je sam velky doc. ThLic. Mgr. Pavol Zemko, Th. D., Ph.D. h.c., EMBA, LL. M., O.C.H.- assoc. prof. z univerzity sv. alzbety! je to obrovska kapacita. urcite poznas jeho pracu, napriklad...eh...no, nepochybne ma vela zasluh.
srsly tho, nikdy nepochopim, ako to, ze ma ta skola akreditaciu. ono by to bolo skvelou parodiou slovenskeho vysokeho skolstva, lenze ono to je naozaj.
Je mi to jedno, keby totul mam asi si ho tam nedam, preco maju co cudzi ludia vediet jake mam tituly asi sa pohybujem s spolocnosti kde sa to vobec neriesi, ani praxovne ani sukromne, takze asi preto to neriesim ale viem ze sa to riesi, kamoska jedna nema vs a robi niekde kde vsetci maju a napriek tomu ze je tam vyssie ako ludia s vs jej to sefova dava pocitit, co je pre mna ze wtf? Tak si daj za asistenku niekoho kto je ing teda nikdy som to nechapala ako sa to riesi. Asi som vo vekovej skupine kde sa davno neriesia skoly a tituly ale skor schopnosti ked mate 35+ a deti tak je vam to uplne u pici
Minule som videla, ako ma niekto na LinkedIn pred menon Bc.
Inac je mi to jedno asi, ked je to titul 2. stupna a viac
Ja pouzivam titul len vo formularoch, kde je na to kolonka, a v pracovnom mailovom podpise, ak to ma aj zvysok firmy
Ale jezia sa mi vsetky chlpy, ked ma niekto oslovi pani inzinierka
@saddath ufff... Moja sesternica zase mala iný problém, kde ju "šikanovala" šéfka, ktorá si akurát robila dialkovo Bc., sesternica mala Ing. Sesternica nakoniec dava výpoveď lebo sa to nedalo vydržať.
@tasara no ludia su selijaky.... Ja som rada ze kde robim to vobec nikto neriesi. Vsetci maju vs a ja asi jedina nemam, vsetci si asi myslia ze mam? Nvm ale vsetci to maju davno za sebou, takze sa riesia ine veci ako vs
Osobne ho nemam ani na obcianke, Bc. mi bolo trapne tam davat a pred Ing, som stratil obciansky a cerstvo novy som uz nechcel menit.... co mi pripomina ze uz asi mam neplatny obciansky sakra XD musim skontrolovat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
Ale topka, dat si na fb k svojmu menu.
Asi najviac hrdých nositeľov titulu som videl z vysokej školy Sv. Alžbety neviem či je to náhoda alebo čo
» pavolzemko.com
Potom je take ze, napriklad moja sefova ma csc a nie phd a to uz je out tak ju niektori ludia na na ustave oslovuju "pani", takze ja si davam vzdy zalezat na tom, aby som o nej hovorila ako o "doktorke", nech aj puknu
Ale sám to nikde nepouzivam....
A im sa aj bez 500 titulov netrafit vylozku nevyplati, raz ma jeden zdrbal ze on nie je pan farar on je diakon a kaplana vie tiez vyzut, ked ho oslovis"pan Farar".
» cs.wikipedia.org/wiki/Internetov...
nevnimam to ako chvastanie. Ale ja by som si ho na dvere nepisala.
srsly tho, nikdy nepochopim, ako to, ze ma ta skola akreditaciu. ono by to bolo skvelou parodiou slovenskeho vysokeho skolstva, lenze ono to je naozaj.
Inac je mi to jedno asi, ked je to titul 2. stupna a viac
Ja pouzivam titul len vo formularoch, kde je na to kolonka, a v pracovnom mailovom podpise, ak to ma aj zvysok firmy
Ale jezia sa mi vsetky chlpy, ked ma niekto oslovi pani inzinierka
ale tak farár/kaplán/diakon nie sú tituly
keď oslovíš diakona/kaplána "pán farár" - to je ako keby si poslanca MZ oslovila "pán starosta"
ale ludia nech si davaju ked chcu