Chcel by som Vás veľmi pekne poprosiť......čo Vám štúdium na týchto dvoch odboroch dáva??? Aké pozitíva by ste vedeli na týchto dvoch odboroch nájisť???
No......mojim snom bolo študovať politológiu, a keďže právo je tom
V prvom rade sa vykašli na reči, že sa neuplatníš. Ak kvôli rečiam o tom, že to, čo ťa baví, nemá budúcnosť, prejdeš na odbor, ktorý ťa nebaví, budeš to po veľmi krátkom čase veľmi ľutovať.
Tak buď rád, že aspoň vieš, čo ťa baví, niektorí ľudia ani to nevedia. A ak budeš v tom dobrý, tak uplatnenie nájdeš. A na to, aby si bol dobrý, musíš na sebe makať, nech už študuješ čokoľvek Tak veľa šťastia a ideeeš
Pravo nema s politologiou skoro vobec nic spolocne a vacsinou ten, koho bavia pravne predmety, nebavia ho tie politicke a naopak. A sice je pravo dobry zaklad, ale aj tak sa neuplatnis, ked nebudes dost dobry, alebo nebudes mat niekoho kto by ta v zaciatkoch potiahol. Sikovny clovek moze vystudovat aj socialnu pracu, alebo estetiku. Ak popri skole bude robit, spoznavat ludi, mat kontakty, tak sa moze mat po skole kludne lepsie ako doktor, pravnik. Kazdy vie, ze su bohati pravnici, co sa dokazali vysvihnut, ale to su fest inteligentni ludia, z inej generacie. Niekedy boli naroky na VS vyssie. Teraz sme v dobe IT a myslim, ze dopyt po IT vzdelani bude v najblizsich rokoch rast.
@fluptak Kámo, je to riadne vidieť, že ťa to baví. Aj keď ľudí zvyknem od práva odhovárať, ty sa na to hodíš, len snaž sa už počas školy uchytiť v nejakej advokátskej kancelárii ako koncipient aby si získaval skúsenosti.
súhlas, rozhodne kašli na tie reči o tom kde sa lepšie uplatniš a študuj čo ťa baví....ja osobne študujem politologiu, a neskutočne ma tiež baví ....ale skor záleži od toho čo od toho odboru čakaš....a na ktorej škole si....Pretože študium ako také je jedna vec....(to by som ti teraz mohol dať zoznam literatury ktorú sa nauč ) a v tom ako dokažeš sam rozmyšlať a orientovať sa v danom odbore je druhá....A tretia k čomu by ťa to malo posunúť....(teda či k titulu, či k odbornikovi na to na to...či ako zaklad k inému odboru neskor....či k vedeckej činnosti...a pod. ) Ale rozhodne to bež študovať, možno ťa konečne prejde ten marxizmus....
to je kktina ze si dojebeš život, to by si dojebam lym že by si nemal skončenu ani zakladku. kebyze je to aj nahovno skola tak titul ti NIKDY nieje naobtiaz, jes to nepyta tak co
za druhe, NIKDY nerob to co ta nebavi. Ja som robil pracu ktoru som nenavidel a preplo mi z toho, takze naozaj odporucam robit radsej uprastovacku za 500 ak ta to bavi, nez zivnostnika za 1000 a budes vecer premyslat ci skocis z okna.
a ak sa s tou skolou ozaj neuplatnis (co je nepravdepodobne, a tvoje uplatnenie zavisi najviac od toho ako velmi ty chces) tak stale mozes spravit druhu. Mas dva totuly co je len dobre, hoci stratene roky zivota, no nie zivot cely.
@v3nty Takýto pohľad na vec nieje bohviečo. Pozri budeš mať rodinu, tvoje deti budú chcieť mať určitý životný štandard, budú chcieť neskôr študovať. Ťažko im vysvetlíš, že síce robíš to čo ťa baví ale tie detičky budu trebars o vela vecí ukrátené, lebo máš slabý zárobok. Treba aj takto myslieť a nadšenie z práce po rokoch u väčšiny tak či tak opadne. Isteže je sakra ťažké si dneska vybrať povolanie, kde človek dobre zarobí a navyše aby ho to ešte aj bavilo, len snažil som sa týmto povedať, že síce je to kruté, ale niekedy sa treba zrieknuť toho, čo človeka baví, aby mal budúcnosť na úrovni nielen ten človek ale aj jeho rodina.
@v3nty práve že u práva by bolo tých 500€ ešte fajn. Lenže teraz po zmene zákonov už nepracuješ ako koncipient 3 roky ale rovno 5. To sa mi zdá veľa.
Si predstav že spravíš právo máš napríklad 25 rokov a potom ešte do tridsiatky musíš robiť u nejakého chuja čo ťa má ako "devku na všechno" za 300€ mesačne len aby si potom mohol neskôr robiť právo samostatne.
Teda ak sa ti náhodou nepodarí nájsť si nejaký flek vo firme, v tom prípade sa mi zdá že tú prax nepotrebuješ. Ale to máš malú šancu že si taký flek nájdeš.
Druhá vec je pohľad na svet. Môj názor je že na jednu stranu sa hovorí že načo študovať niečo čo ma nebaví, na druhú stranu, mňa by nebavil život z 500€ mesačne. Čiže výber či ťa bude baviť život alebo škola podľa mňa. Šťastní sú tí ľudia čo ich baví aj aj
Ako samotný život z 500€ by nebol možno až taký zlý ale z toho sa nedá našetriť na slušné bývanie a už vôbec mať na nečakané výdavky.
@nikisweet počas školy sa nemôžeš uchytiť ako koncipient
Na práve som v Čechách,takže žiadnu 5 ročnú koncipientsku prax zatiaľ riešiť nemusím.
Každópadne, už sa spamätajte ľudia, to,že ide niekto na právo neznamená,že bude robiť advokáta a tým pádom sa ho žiadna 5 ročná koncipientska prax týkať nemusí. To iste na uplatnenie, právnická profesia nie je len jedna
za prvé. študuj to čo ťa zaujíma a baví. ak vidíš v sebe potenciál uplatniť sa v tom odbore tak nemá zmysel počúvať ´múdrych´ známych a pre boha! už vôbec nie TV!!! vyser sa na jojku a markízu a jednotku a neviem aké podplácané televízie, ktoré majú jedinú úlohu - vymyť mozog.
radšej vyštuduj niečo, čo budeš robiť s radosťou (aj keď ti možno bude chvíľu trvať kým sa zamestnáš) ako keby si vyštudoval niečo čo ťa absolútne nezaujíma a nasilu, a potom si budeš biť hlavu o stenu v robote... je to oveľa horšie...
mimochodom, nemusíš sa dať zrovna na politológiu, sú aj iné veľmi príbuzné odbory
pocuj, ono osobne si myslim, ze ak si do toho naozaj zazraty, nebudes mat problem
moja sestra s priatelom studuju politologiu uz stvrtym rokom, zalozili si vlastnu organizaciu, robia diskusie, typek robi pre Demagog.sk, minule mal clanok s Sme, sestra preklada nejake politicke veci nejakemu neviem komu na Oxforde a momentalne je na skoleni v Luxemburguu.
len problem na prave je jediny. prvak, druhak v pohode, a ked sa v tretiaku dostanes k "ozajstnemu" pravu tak zistis ake je to napicu a nebudem sa krotit vo vyjadrovani, lebo by mi to potvrdilo 95% mojich spoluziakov. problem s pravom je to, ako sa na VS vyucuje. jedine co budes robit je sediet tyzdne na zadku a memorovat paragrafy zakonnikov. a raz, ked ta budu na skuskach dodrbavat na absolutnych slovickarskych picovinach, ta to bavit prestane, to ti garantujem.
a niektori tu si ujasnite kde sa robi koncipient a kde nie. nie je to take tazke si tie 3 povolania zapamatat.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Tak buď rád, že aspoň vieš, čo ťa baví, niektorí ľudia ani to nevedia. A ak budeš v tom dobrý, tak uplatnenie nájdeš. A na to, aby si bol dobrý, musíš na sebe makať, nech už študuješ čokoľvek Tak veľa šťastia a ideeeš
Ale tak ono sa hovorí že sa má študovať čo ťa baví tak si do toho pokojne choď len od toho nečakaj zázraky
politologia je naozaj škola len pre titul, no ale na SVK je skoro v každom odbore výška dobrá fakt len kvôli titulu...
právo študuje veľa ľudí, a preto vravia, že je neuplatniteľné, ale:
1. tých ktorých to baví budú najlepší a najlepší sa uplatnia
2. s právnickým titulom ťa vezmú pracovať kdekoľvek okrem zdravotníctva (doktor)
tak si vyber správne, aby si neskôr neľutoval
Ja som jednoznačne za technickú ... Ukáž mi 15 ľudí ktorí robia to čo ich baví ...
Osobne robím to čo ma moc nebaví,ale mám veľa prachy. Tak,radšej budem robiť toto za mrte prachy ako to čo ma baví a málo prachy.
Samozrejme,každý podľa seba...
Študovat niečo čo by ma nenaplnalo? načo? život je pekný aj za 500€mesacne...
...a život na výške stojí za tých 5rokov...
To je moj názor, načo robiť niečo za tažké peniaze keď ma to nebude napĺňať ...
za druhe, NIKDY nerob to co ta nebavi. Ja som robil pracu ktoru som nenavidel a preplo mi z toho, takze naozaj odporucam robit radsej uprastovacku za 500 ak ta to bavi, nez zivnostnika za 1000 a budes vecer premyslat ci skocis z okna.
a ak sa s tou skolou ozaj neuplatnis (co je nepravdepodobne, a tvoje uplatnenie zavisi najviac od toho ako velmi ty chces) tak stale mozes spravit druhu. Mas dva totuly co je len dobre, hoci stratene roky zivota, no nie zivot cely.
Buďme realisti !!!
Si predstav že spravíš právo máš napríklad 25 rokov a potom ešte do tridsiatky musíš robiť u nejakého chuja čo ťa má ako "devku na všechno" za 300€ mesačne len aby si potom mohol neskôr robiť právo samostatne.
Teda ak sa ti náhodou nepodarí nájsť si nejaký flek vo firme, v tom prípade sa mi zdá že tú prax nepotrebuješ. Ale to máš malú šancu že si taký flek nájdeš.
Druhá vec je pohľad na svet. Môj názor je že na jednu stranu sa hovorí že načo študovať niečo čo ma nebaví, na druhú stranu, mňa by nebavil život z 500€ mesačne. Čiže výber či ťa bude baviť život alebo škola podľa mňa. Šťastní sú tí ľudia čo ich baví aj aj
Ako samotný život z 500€ by nebol možno až taký zlý ale z toho sa nedá našetriť na slušné bývanie a už vôbec mať na nečakané výdavky.
ale prikladov ako vyžiť s 500€ mám hrozne vela, no vždy sa tam sklonuje dedicstvo pozemku atd...
Kurva keby som tak zdedil niekde v pici na lazoch dom... och sen !
Ale to bude možno problém prostredia v akom som vyrastal.
Ale neviem to vysvetlit, samozrejme že by som bol rad keby som zarabal aspon liter mesačne...
Len premna je skor dolezite prostredie a ako bude vyzerat moj volný čas...
Stereotyp moderného človeka blééé
Na práve som v Čechách,takže žiadnu 5 ročnú koncipientsku prax zatiaľ riešiť nemusím.
Každópadne, už sa spamätajte ľudia, to,že ide niekto na právo neznamená,že bude robiť advokáta a tým pádom sa ho žiadna 5 ročná koncipientska prax týkať nemusí. To iste na uplatnenie, právnická profesia nie je len jedna
radšej vyštuduj niečo, čo budeš robiť s radosťou (aj keď ti možno bude chvíľu trvať kým sa zamestnáš) ako keby si vyštudoval niečo čo ťa absolútne nezaujíma a nasilu, a potom si budeš biť hlavu o stenu v robote... je to oveľa horšie...
mimochodom, nemusíš sa dať zrovna na politológiu, sú aj iné veľmi príbuzné odbory
moja sestra s priatelom studuju politologiu uz stvrtym rokom, zalozili si vlastnu organizaciu, robia diskusie, typek robi pre Demagog.sk, minule mal clanok s Sme, sestra preklada nejake politicke veci nejakemu neviem komu na Oxforde a momentalne je na skoleni v Luxemburguu.
cize si nemyslim ze by sda nedalo
a niektori tu si ujasnite kde sa robi koncipient a kde nie. nie je to take tazke si tie 3 povolania zapamatat.