Bol som raz v OVB na tych ich akoze free seminaroch no odisiel som ked zo mna chceli zacat robit ludsku reklamu, podla mna to nestoji ani za zmienku, je to obycajna pyramida.
Nepracoval, ale neodporúčam. Jednoducho mi je to smiešne, keď chcú z ľudí bez ekonomického vzdelania a dostatočnej finančnej gramotnosti spraviť špičkových bankových poradcov...
tiež odporúčam - neber to. Keci o tom, ako sa z teba zachvíľku stane milionár sa síce dobre počúvajú, ale realita je trpká, sám som si tým prešiel. Budeš si musieť platiť drahé semináre po hoteloch a penziónoch, budeš sa museť skladať na nájom kanclu a tak .. a ver tomu že aj keď sa ti zdá, že možno máš dosť známostí, ktorým by si mohol spraviť poistky, tak 98% ľudí sa na teba vykašle, a akurát zo seba spravíš idiota. Ak uzatvoríš poistku, a ten tvoj klient ju zruší, musíš vracať províziu, Ak tie peniaze minieš, a nebudeš to mať z čoho vrátiť, môžeš sa dostať do problémov.
pred par rokmi prisla za mnou jedna kamaratka s nejakym chalanom, ze nech sa na to dam... po hodine, ked som ho vypocul, som mu vyvratil vsetky jeho argumenty a v podstate som ho vysmial.. viac som o nom nepocul, s kamaratkou som sa od vtedy moc nerozpraval, ale milionarkou sa urcite nestala
btw, ak na teba neplatia argumenty typu - vytiahne iphone a polozi ho vedla svojho pressa a povie ti, ze od uspechu ta deli iba presvedcenie sameho seba - tak sa na to sama o chvilu vykasles...
a ano, argument, ze "kurz za zanedbatelnych 179€ ti da toho vela do zivota a pomoze ti na skusku z mikroekonomie (z ktorej som mal mimochodom 100% a stalo ma to akurat tak si precitat skripta za 7€)"...
No tak ja poznam aj ludi co na tom pekne zarobili. Ale takych je len zopar. A to su ludia vysoko hore v hierarchii, zakladatelia, alebo prva, druha linia. A je to kombinacia stastia a sikovnosti by som povedal, ako v kazdom podnikani. Ja osobne si myslim, ze velka cast zisku tychto firiem pozostava priamo zo zmluv, ktore uzatvori clovek, ktory to ide robit a prepoisti bud seba, alebo svoju rodinu. Tam to u vacsiny aj konci. Niektori este urobia max 5 zmluv a potom koncia. Ludia su velmi haklivi na temu poistiek a hlavne tu na vychode, kde ziju z vyplaty do vyplaty, takze sa im ani necudujem ^^, Ja som si teraz zhanal na tu mBank akciu 5 ludi pod seba, ze za kazdeho dostanem 27e a myslel som, ze to bude hracka zohnat piatich, vsak robim s ludmi, kontakty mam (no je pravda, ze som sa do toho az tak neoprel naplno) , ale az tak uplne bez problemov to nebolo. A to v podstate clovek nic neplatil, len zadarmo ma dostat peniaze a aj voci tomu su vopred ludia mega skepticki a nemaju precitane ani podmienky sutaze ^^, a rovno hovoria, ze to je podvod
Podľa mňa je to blbosť, dva roky dozadu som to chcel skúsiť lebo som mal kopu voľného času, ale keď som videl čo to obnáša, tak som sa na to vykašľal. Samozrejme, keď si človek s tisíckou známostí, rečníckym talentom a bez kúska hanby, tak ti to môže hodiť slušný peniaz, ale na závratné sumy ktorými ťa kŕmili na pohovore zabudni, táto pyramída je tu už nejaký ten rok a na Slovensku nieje dosť ľudí na to, aby dokázali tak dlho platiť nových a nových rádoby pracháčov.
Kto je dostatocne financne gramotny si vie vypocitatm ze taka praca sa ti neoplati.
Tam ta presvedcia ze hej. ked mas viac v hlave jak v hube tak im na to neskocis
spolupracujem s OVB (ale nepracujem pre nich), mam to len na zvysenie vlastnej financnej gramotnosti (kurzy su zardarmo a padnu tam neraz DOST zaujimave fakty), znalost robenia zakladnej finacnej analyzy, prepoistenie rodicov a zalozenie vlastneho sporenia (s brutal vyhodnymi podmienkami). tam to konci, nikdy by som nikoho neoslovoval sam od seba, len ked niekto sam chce, pomozem mu
podľa toho, čo tu čítam, som asi jediný človek, ktorý má vo svojom okolí takých OVBákov, že mi furt kamaráti volajú, aby som im na nich dala kontakt, že s nimi potrebujú niečo prebrať.
ja si o OVB nič zlé nemyslím.
ale záleží veľa aj od toho, kto ťa naberie do svojej štruktúry.
a najviac záleží od toho, ako si motivovaný pracovať. v máloktorom podnikaní sa stane, že klienti pôjdu sami za tebou, vždy ich musíš oslovovať. o finančnej gramotnosti sa tam naučíš toľko ako nikde a zdarma (max platíš za hotel, ale nie za seminár), prednášky aj tak robia väčšinou v kancloch.
a spolupodieľať sa na platení prenájmu kancelárie? ak si zariadiš svoju vlastnú pre svoju štruktúru, jasné, že si to platíš sám. preboha, kto by ti to mal platiť.
OVB je frančíza. rovnako ako mcdonald.
dostaneš know how, ale pobočka je tvoja.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
skúsenosť dobrá, práca idiotská
btw, ak na teba neplatia argumenty typu - vytiahne iphone a polozi ho vedla svojho pressa a povie ti, ze od uspechu ta deli iba presvedcenie sameho seba - tak sa na to sama o chvilu vykasles...
ovb nerob...ťažkých manažéris, čo dobiehajú na mhd, je tu už dosť
Tam ta presvedcia ze hej.
ked mas viac v hlave jak v hube tak im na to neskocis
» www.dailymale.sk/articles/karier...
ja si o OVB nič zlé nemyslím.
ale záleží veľa aj od toho, kto ťa naberie do svojej štruktúry.
a najviac záleží od toho, ako si motivovaný pracovať. v máloktorom podnikaní sa stane, že klienti pôjdu sami za tebou, vždy ich musíš oslovovať. o finančnej gramotnosti sa tam naučíš toľko ako nikde a zdarma (max platíš za hotel, ale nie za seminár), prednášky aj tak robia väčšinou v kancloch.
a spolupodieľať sa na platení prenájmu kancelárie? ak si zariadiš svoju vlastnú pre svoju štruktúru, jasné, že si to platíš sám. preboha, kto by ti to mal platiť.
OVB je frančíza. rovnako ako mcdonald.
dostaneš know how, ale pobočka je tvoja.