Ak nie, napíšte:
1. prečo
2. aká vlajka by sa pre náš štát hodila viac
3: ako by ste ju navrhli tak, aby bola originálna a nikto by si ju nemýlil s ostatnými
Pekná je, ale viac sa mi páči tá ktorú navrhol Preissig so Štefánikom počas vojny. Síce to mala byť vlajka 1. ČSR ale mohli sme si ju zvoliť ako odkaz na úsilie našich legionárov. Dobrá je aj vlajka ČSR a ČSSR, jednoduchá a ľahko zapamätateľná, len škoda, že si ju Česi nechali to nebolo moc spravodlivé. Ale v momentálnom stave by som už nič nemenil. Už by to len viac zmýlilo ľudí, však cca 30 rokov im trvá učenia sa toho, že Czechoslovakia is no longer Czechoslovakia. Ale keby som tam bol ja tak by som to zmenil.
Podľa mňa by sme na našej vlajke mali mať zobrazenú podobyzeň nejakého významného človeka, čo urobil niečo velké, priam hmatatelné pre Slovensko a zanechal nám tu určité posolstvo, napr. taký Andrej Danko, mala by tam byť jeho tvár, vedla neho stožiar a jeho slová: "Nikto nedokáže dať tolko lásky človeku ako dokáže dať len človek človeku."
@tasara Viem. Chápem, že je za tým symbolika, má to svoj pôvod a bla bla bla, ale sú to len blbé tri pruhy rôznych farieb... A vlastne asi troch najčastejších farieb na štátnych vlajkách. Tri farebné pruhy na rozdiel od symbolu by asi nemali môcť byť nikoho majetkom... Môj názor.
možno by mohla byť o niečo originálnejšia, hlavne aby sa neplietla s nejakou inou... ale aj tak - to je asi naozaj to posledne, s cim by som sa v ramci statnosti vobec zaoberal
CHcel by som aby bolo na pozadí utratené embrio a pred ňím červený hákový kríž. Stejnak tak za desať rokov zostanú len bigotní, fašouni tak im to rovno pripravme.
@emzaaak trojvršie nieje odkaz na VM ale na Uhorsko, a žiadny kopec na Slovensku nieje súčasťou pohoria Matra, Niekoľko pohorí je súčasťou Matransko-Slanskej oblasti ale to nieje to isté čo pohorie.
@cltr0n no nebol náš erb polovicou erbu Uhorska? áno, možno táto polovica odkazovala na "horné uhorsko" ale my sme ho nevytvorili . Okrem toho je to celé umiestnené - doslova - na Ruskej vlajke. Chorváti aspon zmenili rozlíšenie (je dlhšia) a poradie, ale my sme sa nesrali Celkove mi to je jedno, len sa pýtam na názory, nakoľko mnoho cudzincov si ju nedokáže zapamätať prípadne si ju mýli s XY ďalšími, nečudujem sa im, vôbec.
@teal sú to tri najčastejšie farby, to máš pravdu ale ked sa pozrieš na Francúzko, Spojené Kráľovstvo, USA, tie isté farby - originálny dizajn. My - totálny kopirák Ruskej vlajky a hornouhorský symbol - aspoň farbu kopcov sme zmenili Povedzme si pravdu - veľmi si nad tým nelámali hlavu
@tasara farby môžu kludne zostať. Ale chce to byť viac kreatívny. A nenechať si proste presne vzhľad vlajky Ruskej Federácie.
Česko to má napr. dobré. Má tiež rovnaké farby, ale iný štýl. ... Aj keď to si nechali po ČSR...
Náš štátny znak odkazuje na to že sme boli súčasťou Uhorska (spoločne s Madarmi, Rumunmi a Srbmi). My sme ho žiadnym mýtickým Uhrom neukradli. Tak isto farby vlajky sú typické pre slovanské národy, čiže ide o nejaký hybrid.
Ale máme samozrejme aj slovenskejšiu alternatívu:
@tasara urcite by sa mi tam viac pacil napr. v erbe pre SK typický tvar Kriváňa alebo Gerlach s typ. kotlom... a trikolora napr. zelena, biela a modra... alebo len biela a modra
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
@emzaaak trojvršie nieje odkaz na VM ale na Uhorsko, a žiadny kopec na Slovensku nieje súčasťou pohoria Matra, Niekoľko pohorí je súčasťou Matransko-Slanskej oblasti ale to nieje to isté čo pohorie.
Česko to má napr. dobré. Má tiež rovnaké farby, ale iný štýl. ... Aj keď to si nechali po ČSR...
Ale máme samozrejme aj slovenskejšiu alternatívu: