Pamätate si keď sme boli deťmi-škôlkarmi a školákmi?
pamätate si ake to bolo?nie jak dnešné deti ze same barniny a spidermanovia a pocitac sem mobil tam sak 6rocne decko vie robit lepsie s kompom ako ja! sice mam len 18rokov ale mam uz na co spominat...pamatate si napriklad PA A PI alebo MACKO USKO, GUMKAC
No teda daktoré veci síce boli takto, ale ja som sa na kompe ešte na atari hrával už od 5 rokov .. A to teda bola klassa.. No a zopar rozprávok si pamätám. ale zase čo tu ty opisuješ daktoré veci, to bude asi v tej rozdielnej lokácii..
jj ja sa pamätam od skolky vsetko:d ja mam 19 ,ale nic mi nevyfucalo...napriklad Harvepino,od Kuka do Kuka ,Toma A Jerriho som mala strasne rada Pa a Pi este si pamätam pesnicku atd...vela zivanstiev som v skolke narobila s bratom sme rozbili wc Nj aj gumu sme skakali a skolku sme hrali atd...to boli ozaj dobre casi:d skoda ,ze sme z toho uz vyrastli
jááj,to boli časy...si pamatam..Pata Jarjabkova bola vtedy the best a schovavacka medzi zaparkovanymi autami a vsetky blbosticky...a pamatam si na predchodcov playstation...zapojilo sa to k telke a zasunula sa taka velka karta a uz si mohol hrat...ach jaj...nostalgia
NINTENDO a aj take pištole som k tomu mala a kačky strielala. a Veveričiaka Riška som pozerala a Ariel mala morska vila, a liezla na školsku budovu skakala gumu, myr3c ma vozil na konika v prvej triede a som za nim behala bo som mu chcela dať pusinku jaj to boli časy
Pupatko, všetky zvučky tých seriálov, čo spomínaš, viem dodnes naspamäť. Strašne sa mi páčili. Ale najradšej som mal No počkaj, zajac!, Gumkáčov a Šmolkov.
Koukou roukou som raz dostal 30 naraz (kvôli nálepkám), ale aj tak som to nestihol odoslať...
No schovky sme moc nehrávali, skôr prestrelky... A hrávali sme sa na Gumkáčov a Ninja Korytnačky... Dodnes si pamätám, ako som sa prezliekal za Schreddera... Alebo za veľkého rytiera Sira Tornbereyho...
Ale mali sme takú skur**** učiteľku, na 1. apríla sme jej spravili žart a ona nám za to dala písomku z matematiky... Dokonca nám namiesto telesnej dala ďalšiu matiku.
no to boli casy jo jo. najvaic si pamatam ale v skole co som pozazival nedjem prezracat je toho vela ale boli to ine casy to ano. lepsie ako teraz. schovky sme hrali to ano. vzdy ked som siel na bicykli vonka tak som sa vratil obity kolena hlava proste na dennom poriadku. nikdy som avsak nevistrajal. Co este.: kvix a kvixina pamatam. od kuka do kuka ano, macko usko spieva vam volaju ma macko usko lebo smiesne usko mama. huncut som a rad sa hram to je heslo macka uska je to tak? ci ako neviem uz som to dlho nevidel.
Ale teraz chodi na STV Bob a Bobek to pozeram stale .
Ale nikdy nzabudnem na tie mrchy co mi zobrali ciapku a utieklmi mi s nou. stare casy su perfektos
presneeeeeeee! tie rozpravky milujem..napr.moja oblubena bo VEVERICIAK RISKO.... a hravala som sa so susedom...a proste parada...dnesne deti su ulne ineeee
no ja mam 14 thaze si pametam dost ...pametam si PA A PI potom este KUKO z toho tu vetu "od kuka do kuka, od kuka do kuka" ale aj BOB A BOBEK, POCKAJ ZAJAC a ako sme v skolke spali po obede stale alebo ako som mala ist prvy krat do skoly a potom ked pozeram fotky z detstva a cudujem sa co som setko porobila
Je pekne si zaspominat, ja som sa rozplakala ked som mala 18 rokov no mala este mam ale proste uvedomila som si ze uz nic nebude take ako bolo predtým.
Tie schovky si pamatam, pamatam aj dokonca to ked sme sapo celom sidlisku nahanali (mame dost velke sidlisko), proste to boli ine casy ako dnes.
Kukavala som Filmarik a Filmuska, Bmbulka, Pipi a podobne.. juj. no skoda zivot ide dalej a proste na to dobre treba len s laskou spominat.
na Filmarika a Filmusku sa neda zabudnut... Tash: jasnee,nintendo,tie kacice som strielala jak najata a chcela som sa spytat na gumkacov,ale uz sa k tomu podaktori vyjadrili...hehe a taka mania,ze pogy alebo tie male cokoladky s nalepkou vnutri: Kralovstvo zvierat? este donedavna to tusim bolo...
mna este napadol film aj kniha Emil z Londerbergu ci ja kto bolo,ako mal na hlave ten hrniec
su to suepr casy a prestrelky som aj ja hravala kedze som vyrastala v chlapcesnkom kolektive a neraz som si pri tom aj ruku dolamala...
ano tie nalepky kraft sa to volalo to si pamatam aj ja a taky album to bol nalepkovy aj Pocahontas som tak zbierala a ked som bola prvacka letela telenovela Jednoducho Maria
Ja som si spomenul na detstvo ked som si nedavno po dlhom case upratal izbu a nasiel moj album s hokejistami.. To boli casi, ked som mal najviac hokejistov na skole (cez 500) .. Som bol vtedy iny buchac a ked som mal nejake SPX-ky, tak hotovy boh bol zo mna.. ach jaj..
jej pamätám..ja som mala najradšej gumkáčov,šmolkov a ninja korytnačky (vždy som chcela byť ten fialový ) a každú sobotu som o siedmej vstávala aby som pozerala Kakao
a hrávali sme gumu, schovky, vybyjanu, vymieňali sme si pogy a obrázky pokémonov a každí kto mal walkman bol frajer
Pffu, ani som netusil, ze je tu tolko ludi so zalubami v starych rozpravkach.
Ja ale spominam este aj prvomajove sprievody s papierovymi mavatkami, pionierov a iskrickovske posedenia v druzine. Pametam na osial s C-eckami a sutaz kto ma dlhsieho hada z nich, na Addams family v ciernobielom prevedeni. Pametam na kotuce DM, Nilsa Holgersona a jeho husi (to sme si tusim niekedy v 1986 kupili prvu farebnu telku). Pocitacove hry sa kupovali na blsaku a pripajali sa na televizor. Nikto nemal mobil a pevna linka tiez nebola samozrejmost. Namiesto prezvanania fungovalo piskanie pod oknom a odtiahnuta/zatiahnuta zaclona v panelaku oproti ako znamenie toho, ci som doma alebo nie. Pametam na prveho frajera na ulici, co mal namiesto Sobi20 BMX20 (ja som bol az ten druhy frajer o pol roka neskor).
Pametam na cvicenie civilnej obrany, ked sme behali s plynovymi maskami po skolskom dvore a cuduj sa svete, ucitel mal dost odvahy nam dat do ruky vzduchovku.
Pametam na svoju prvu poznamku v ziackej knizke - sedel som na skolskom dvore na strome.
Pametam na tu obrovsku hanbu, ktoru si uzila ista osmacka, ked ju niekto bonzol ucitelke ze poobede fajcila v krikoch vedla skoly Marsky.
No a pametam aj na to, ze som mohol nechat pred domom bicykel bez strachu ze mi ho niekto potiahne, ze som sa mohol hrat na schovavacku na parkovisku bez toho, aby na mna niekto vrieskal, ze mu oskrabem lak na aute.
Pametam, ze najhorsou hrozbou pred akou ma doma vystrihali boli cudzi ludia co zvonia na dvere. A pametam ako bolo na trojmetrovom kopci za domov na sankovacke 150 ludi vo veku od 1 do 50 rokov. Pametam ako sme cez prazdniny skakali do rieky z brehu a ako sme po lese prevetravali dedovu Babetu...
Dokonca pametam, ako sa stavali panelaky a pametam ze policajti mali zlte auta a skutocne smiesne uniformy. A este je toho vela...
juuuj a ako mi to chyba.. aa uz ani pekne rozpravky nedavajuu takee divnee.... na krtka nemajuuu.. ani na boba a bobka.. a bambulku.. inak tu som nemala rada.. bo ma tak volali.. a taak a kuko bol super.. a ja cem byt malaaaaa... a ete zuvacky pedro boli.. a som ich raz nakupila strasne vela bo som mohla vyhrat domcek pre babiky.. ako zuvacky som rozdala papieriky som si nechala a domcek ziaden.... svine jedny kapitalistickee..
skriatok daavid?? sa hanbiim ale nijee.. aale inak pamataam toho srtaasne moooc..a k tym ninja korytnackaam aj ja som vzdy cela byt ten fialovy juuuj a pocuubvala som kelly familly
neviem ci to tu uz niekto spominal ale ja si pamatam ako sme mastili tie pogy ci co to bolo a vymienali si take papieriky s obrazkami a hokejove karticky sakra ale ide nejaka nostalgia na mna chcela by som byt este raz to male decko co nema co na robote akurat prastit tasku do kuta a behat az do vecera vonku s kamaratmi....ako este pred nedavnom som tvrdo bojovala za to, aby mi nalepky z kuku ruku nechali na skrinke..ale mi tam nechali len baywatch a levieho krala
Ja si strasne pamatam na skolku..som mala take ruzove pyzamo s volanikmi a medvedikom na bruchu ,alebo ako nas ukladali spat periny sme mali cervene s bielimy srdieckami..a som tam dostala prvu pusu od chlapca menom jakub a tusim ma oblizal aj..a teraz je moj spoluziak a este som mala album pokemon a zbieravala nalepky
a este ma dnes napala miška paštekova a martin madej to som vedela na spamäť tie pesnicky, v radiu DCA som pocuvala nedelu doobeda relaciu Kolotoc kde som vzdy telefonovala: "posielam babinke Momotke veeelku pusu!"
ja si okrem toho co ste tu vsetko vymenovali pamatam ze som zbierala album Lietajuce medvediky a milovala som jednu nugatovu cokoladu ktora mala zeleny obal a na nom bola vevericka..tak ta keby sa mi teraz dostala pod ruku hned ju zmastim..a este som pozeravala taky serial kresleny o slonovi,Benjamin kvietok, tak ten bol super a tiez som zbierala take tie papieriky, co sa predavali v celych blockoch,boli tam rozne obrazky a vymienali sme si ich, niektore aj vonali..
Je fakt pekne si zaspominat Bambulku si niekedy este aj teraz pustim som ju mala velmi rada aj Kuka a Pa a Pi to tiez bolo super to boli normalne rozpravky nie to co chodi teraz. a tie vsetky blbosti co som zbierala na to sa fakt neda zabudnut vseliake obrazky , nalepky. Skoda ze sa to neda vratit
ja mam hlavne spomienky zo skolky a som o trochu mladsia o teba no neva ja velmi rada spominam ako sme sa hravali kolo kolo mlynske a tap tap tapusky skakali gumu a svihadla hrali schovky a nahanky a od kuka do kuka a bambulku sommilovala !!!!
naahodou ja som mala modree takee ako nohavicky to vyzeralo. ale mne sa to pacilo.. a nosila somt o sama v triede.. proste imidzovky... len tie deti nevedeli pochopit
aa tu nugatovuu cokoladu s veverickou si pamataam.. moja obluubenaaa
hh jasne ze pamatam...a na tie rozpravky s jedinym dablerom takym ujkom s hrubym hlasom si pamatam jaq ariel daboval a este ceecka sa velmo zbierali...
ja si pametam, ako som sa pokusala od mami drankat osem korun na lizatko chupa chups kvoli nalepkam Spice Girls a kuku ruku...na ten obal nezabudnem, aj jak som revala, ze nemam album, ale potom mi dal bratov kamarat uz obplepeny, taka som bola stastna a este si pametam na knizky, najme od Blyntovej, slavna petka, dvojcata, a disney knizky jasne
a skakanie cez gumu, jooooj, to bolo!! sme sutazili v skupinach, ja som uz tie vysoke furt skazila
mam taky problem. Zhanam jeden film, podla fsetkeho slovensky, pamatam si ho este z detstva, nemam ponatia ako sa to vola, ale mozno niekto z vas bude vediet. Na sidlisku nejaky chlapec ukradne z telefonnej budky sluchadlo a zacne ho doma rozoberat, potom tam figuruje nejaky skriatok a ten toho chalana aj tusim jeho sestru potresta za znicenie telefonnej budky a presunie ich do podzemia. Tam chodia f tme, fsade su kable, droty a celkom strasidelne to ftedy bolo...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
ja mam na linkoch tie pesnicky z rozpravok a este som prave nasla nejake obrazky ze kuka a take veci...
Koukou roukou som raz dostal 30 naraz (kvôli nálepkám), ale aj tak som to nestihol odoslať...
No schovky sme moc nehrávali, skôr prestrelky... A hrávali sme sa na Gumkáčov a Ninja Korytnačky... Dodnes si pamätám, ako som sa prezliekal za Schreddera... Alebo za veľkého rytiera Sira Tornbereyho...
Ale mali sme takú skur**** učiteľku, na 1. apríla sme jej spravili žart a ona nám za to dala písomku z matematiky... Dokonca nám namiesto telesnej dala ďalšiu matiku.
Ale teraz chodi na STV Bob a Bobek to pozeram stale .
Ale nikdy nzabudnem na tie mrchy co mi zobrali ciapku a utieklmi mi s nou. stare casy su perfektos
Tie schovky si pamatam, pamatam aj dokonca to ked sme sapo celom sidlisku nahanali (mame dost velke sidlisko), proste to boli ine casy ako dnes.
Kukavala som Filmarik a Filmuska, Bmbulka, Pipi a podobne.. juj. no skoda zivot ide dalej a proste na to dobre treba len s laskou spominat.
Ale rada by som tie casy vratila s5
mna este napadol film aj kniha Emil z Londerbergu ci ja kto bolo,ako mal na hlave ten hrniec
su to suepr casy a prestrelky som aj ja hravala kedze som vyrastala v chlapcesnkom kolektive a neraz som si pri tom aj ruku dolamala...
ano tie nalepky kraft sa to volalo to si pamatam aj ja a taky album to bol nalepkovy aj Pocahontas som tak zbierala a ked som bola prvacka letela telenovela Jednoducho Maria
a hrávali sme gumu, schovky, vybyjanu, vymieňali sme si pogy a obrázky pokémonov a každí kto mal walkman bol frajer
Ja ale spominam este aj prvomajove sprievody s papierovymi mavatkami, pionierov a iskrickovske posedenia v druzine. Pametam na osial s C-eckami a sutaz kto ma dlhsieho hada z nich, na Addams family v ciernobielom prevedeni. Pametam na kotuce DM, Nilsa Holgersona a jeho husi (to sme si tusim niekedy v 1986 kupili prvu farebnu telku). Pocitacove hry sa kupovali na blsaku a pripajali sa na televizor. Nikto nemal mobil a pevna linka tiez nebola samozrejmost. Namiesto prezvanania fungovalo piskanie pod oknom a odtiahnuta/zatiahnuta zaclona v panelaku oproti ako znamenie toho, ci som doma alebo nie. Pametam na prveho frajera na ulici, co mal namiesto Sobi20 BMX20 (ja som bol az ten druhy frajer o pol roka neskor).
Pametam na cvicenie civilnej obrany, ked sme behali s plynovymi maskami po skolskom dvore a cuduj sa svete, ucitel mal dost odvahy nam dat do ruky vzduchovku.
Pametam na svoju prvu poznamku v ziackej knizke - sedel som na skolskom dvore na strome.
Pametam na tu obrovsku hanbu, ktoru si uzila ista osmacka, ked ju niekto bonzol ucitelke ze poobede fajcila v krikoch vedla skoly Marsky.
No a pametam aj na to, ze som mohol nechat pred domom bicykel bez strachu ze mi ho niekto potiahne, ze som sa mohol hrat na schovavacku na parkovisku bez toho, aby na mna niekto vrieskal, ze mu oskrabem lak na aute.
Pametam, ze najhorsou hrozbou pred akou ma doma vystrihali boli cudzi ludia co zvonia na dvere. A pametam ako bolo na trojmetrovom kopci za domov na sankovacke 150 ludi vo veku od 1 do 50 rokov. Pametam ako sme cez prazdniny skakali do rieky z brehu a ako sme po lese prevetravali dedovu Babetu...
Dokonca pametam, ako sa stavali panelaky a pametam ze policajti mali zlte auta a skutocne smiesne uniformy. A este je toho vela...
dokonca aj moja mama pozeravala so mnou
aa tu nugatovuu cokoladu s veverickou si pamataam.. moja obluubenaaa
a skakanie cez gumu, jooooj, to bolo!! sme sutazili v skupinach, ja som uz tie vysoke furt skazila
mam taky problem. Zhanam jeden film, podla fsetkeho slovensky, pamatam si ho este z detstva, nemam ponatia ako sa to vola, ale mozno niekto z vas bude vediet. Na sidlisku nejaky chlapec ukradne z telefonnej budky sluchadlo a zacne ho doma rozoberat, potom tam figuruje nejaky skriatok a ten toho chalana aj tusim jeho sestru potresta za znicenie telefonnej budky a presunie ich do podzemia. Tam chodia f tme, fsade su kable, droty a celkom strasidelne to ftedy bolo...
Ak vas nieco napadne dajte info pliz, diki...