je to predsa v Biblii napísané, bol posledným pápežom, ktorý bol námestnikom Kristovým na zemi, teraz na Petrov stolec zasadne Antikrist, posledný pápež pred posledným súdom
mna skor udivuje ten odpor voci cirkvi a veriacim, a nielen v tych kometaroch pod takymito clankami, teraz je to v este v pohode ale nedivil by som sa kebyze raz veriacich zacali prenasledovat potom pojde do tuheho
kresťanov katolíkov stále prenasledujú v Indii, Korei, Číne, vypaľujú kostoly, vraždia veriacích v Krista, dni kedy Kristus príde súdiť ľudí sa blíži, a ľudia sú ako neveriace psy, ktorym je všetko jedno
Pravdepodobne má na to dôvod. Ak je chorý, a trpí artritídou, tak sa nemôže poriadne hýbať a tak skutočne nemôže vykonávať veci, aké by pápež vykonávať mal. Ján Pavol II bol o niečom inom, možno aj preto nerezignoval, nech bo v akomkoľvek stave. Zas na druhej strane, je to po stáročia, čo pápež rezignuje, čiže niečo v tom bude, avšak netvrdím, že to musí byť zlé. Čo sa mňa týka, nemyslím si, že nastáva koniec sveta, ale nemyslím si, že Jána Pavla II niekedy niekto nahradí tým, aký veľký človek to bol... Stačilo.. dohovorila som...
@mardzerin Ratzinger kritizoval JP II. ked rozmyslal nad tym, ze by skoncil pre zdravotne dovody. Povedal, ze nic take ako papez na dochodku neexistuje a podivajme sa na pokrytca
@wayne uz si druhy od ktoreho ziadam konkretnu knihu a vers/verse, kde sa o tom pise. Bibliu som cital nespocetne velakrat a nic take tam nie je. Ak si dobre spominam, tak sa tam ani len o papezovi ako povolani nic nepise.
je to čudné (prečo by mal odstúpiť, šak každý pápež má dáke zdravotné problémy) ale je mi to jedno. ale prekvapilo ma to, keĎ som to dnes prvý krát počul
@tommyhot Mt 16,13-19 - A ja ti hovorím: Ty si Peter a na tejto skale postavím svoju Cirkev a pekelné brány ju nepremôžu. Tebe dám kľúče od nebeského kráľovstva: čo zviažeš na zemi, bude zviazané v nebi, a čo rozviažeš na zemi, bude rozviazané v nebi.
@wayne a kde sa tam hovori o cernochovi, papezovi, ci antikristovi?
Jediny kto o tom hovoril bol sv. Malachias (neviem sice ako sa stal svatym, kedze rozpraval o buducnosti co bolo z pohladu cirkvy sarlatanstvo), ale ten nenapisal do biblie ani ciarku neviem kde vznikol tento urban legend ale v biblii sa nic take nespomina..
Pope Palpatine (Darth Rathzingerious) bude nahradený svojim učedníkom, Darthom Vaderom, ktorý si podmaní cel u galaxiu...........je na čase, aby sa mu rebeli postavili na odpor a zvrhli mafiánske impérium galaktických rozmerov.........
@tommyhot všetko je tam napísané aj viackrát, ale treba chápať význam viet a čítať medzi riadkami...a nestačí používať google, treba to mať opravdu naštudované, čo ty nemáš a vsadím nato hlavu...
napr. antikrist - Daniel 7, 19 - 27...
pápež - Mt 16,13-19
pápež černoch je spomínaný v mnohých proroctvách, najznámejšie je Malachiášovo proroctvo...mnoho proroctiev a iných faktov bolo z Biblie vypustených približne v 11. storočí...
opakujem - najprv o tom treba aj niečo vedieť, a nie sa hrať na machra ktorý vie písať slová do googlu a nemať šajnu o čom rozpráva...konkrétne ty by si sa to už mohol konečne naučiť, pretože toto nie je prvá téma kde sa hráš na boha s nadľudskými vedomosťami a nevieš o téme skoro nič...
@georg21 A co, ze sa zhorsi? Paviel fungoval az do konca, posledne roky sotva sedel na stolicke a usta otvaral a ziadne abdikovanie mu ani na um nezislo...
@wayne keby berem tvoju stavku vazne, tak uz si bez hlavy
Tie tvoje verse od Daniela a Matusa spolu suvisia asi tak ako jablko s meteoritom. Neviem kde si sa dostal k biblii, ale asi ti nevysvetlili, ze okrem toho, ze treba chapat vyznam viet, treba chapat este aj kontext
NIKDE v biblii sa nepise o, citujem: "Biblii je napísané a na viacerých miestach sa zmieňuje že posledný pápež bude čiernej pleti - a potom príde posledný súd"
To co si sem dal nedokazuje ABSOLUTNE nic z toho co si povedal. Hovori to len to, ze Peter sa stane prvym papezom a opisuje antikrista. Ziaden posledny papez a dokonca cernoch, a ani antikrist ktory pride po nom. Proste tam neexistuje ziadna spojitost medzi tym co hovoris. Viem ze by si chcel mat pravdu a zas tu pisat o tom aky som kokot, ale tentokrat si stupil vedla
To co presne bolo z biblie vypustene neviem ani ja a nevies to ani ty. To su take nic nehovoriace konspiracie. Ak sa teda nebavime o 19. storoci, kedy sa najcastejsie zahadzovali duplikatne verse.
Mimochodom Malachiasove proroctvo som uz spomenul pred tebou ak si si nevsimol...
@tommyhot veci ktoré sa z Biblie vynechali/vyhodili sú známe a dajú sa nájsť...ale chápem problém medzi nami - každý má svoju pravdu, a nechce pripustiť inú...hoc by sa zdal tento postup zlý - naopak, je výborný, pretože ako sa hovorí pravda je vždy uprostred...nemienim ťa presviedčať stoj čo stoj o faktoch, alebo tu nebodaj vypisovať nové - je to zbytočná námaha...vieš skutočnú pravdu sa obaja dozvieme po smrti, až vtedy sa ukáže kto mal pravdu a žil život správne...dúfam že oceníš aspoň moje gentlemanské gesto - pretože ti prajem aby si sa to dozvedel skôr ako ja...
@wayne daju sa najst asi tak ako si v biblii nasiel zmienku o ciernom papezovi
problem je, ze tvoju pravdu nevies dokazat a keby si naozaj cital bibliu tak ako tvrdis, tak by si to vedel
chod si ju radsej dostudovat a nezabudni si vo vatikanskej kniznici precitat aj jej vypustene casti z 11. storocia.. a pozdravuj odomna papeza, nech odkaze svojmu ciernemu nastupcovi, ze mu drzim palce..
@tommyhot dal som tu 3 argumenty ktoré si nedokázal logicky vyvrátiť, a aj napriek tomu ich zosmiešňuješ a znevažuješ, tak načo tuna dávať ďalšie? Cirkev ktorú tak zosmiešňuješ kŕmi hladných, vzdeláva nevzdelaných, dáva nádej zúfalým. Čo robí tvoja cirkev? Nič, pretože ty žiadnu nemáš. Si poľutovaniahodný prípad. Nemáš v rukách ani argumenty, ani logiku, nemáš proste nič čím by si robil tento život na zemi druhým ľuďom lepší. Máš v hlave len komplexy a mylnú predstavitu že si dokonalý človek. Si na svete zbytočný.
@wayne prepac, ale ked sa bavime o chlebe a ty povies, ze jeho zakladny stavebny prvok je obohateny uran, tak ta mam brat vazne alebo co? Nedal si absolutne ziadne argumenty, potvrdzujuce tvoje tvrdenie. Dal si len nejake nahodne pasaze z biblie, ktore su uplne mimo kontext, tak co mam na tom logicky vyvratit?
Ked uz som pre tento svet a ludi nic neurobil asi si zoberiem spat tie desattisice eur, ktore som do tohto systemu natlacil cez dane. Mimochodom dufam ze si nestudoval za peniaze zakomplexovaneho, polutovaniahodneho a pre svet zbytocneho pripadu?
@wayne preco by som bol milionar? ked si vezmes, ze kazdy mesiac das statu 49% svojho prijmu, tak zaplatit za povedzme rok statu par desattisic eur dani nie je vobec problem.. a to neratam dan zo spotreby
@17 hej akurát, že Ján Pavol II. vystihol obdobie vojny, po vojne a pri rozvoji "nového zajtrajška" zas dlho bude pápež len pápež ako slovo a nič viac pre nás ostatných
že bol najvyšší čas.a niektorí slovenskí súdruhovia by ho mali nasledovať.Bezák na Hrad!Amen. ok ,ber s rezervou, veľmo narýchlo a nadnesene ..ale asi tak nejak.
Zamrzelo ma to. Avšak je to jeho rozhodnutie, ktoré akceptujem. Je to veľmi múdry človek. Mala som možnosť pocítiť jeho veľkosť, keď na WYD 2011 zdvihol ruky aj nad moju hlavu a požehnal ma. Počúvať jeho slová bolo neuveriteľné. Je úžasné, akú silu dokázal dodať 4 miliónom mladých v jeden moment. Neuveriteľný zážitok. Navždy si ho budem ceniť, nech sú okolo toho reči aké chcú. Benedikt XVI. je ohromný človek!
ako tu niektorí píšete o nom nepekne a ponižujúco.. nikto z vás mu nesiaha ani po päty... je pravda že on je tieš len človek a každý z nás robí chyby.. ale on určite mal na to svoje dôvody on sa tak rozhodol a vedel prečo to robí.. Benedikt XVI. je skvelý človek a hodný úcty a nie ako tú čítam (pozerám na videá) .. len si robte srandu...
P.S. My do toho nevidíme, nevieme ako to je ale viem, že dnešný svet potrebuje veľa modlitby.. lebo to čo sa už robí vo svete je fakt strašné....
nerozumiem tomu a nepaci sa mi to. Nepovazujem sa za krestana, ale vieru mam. A papez je obrovsky predstavitel viery. Viera, ze treba bojovat, prekonavat skusky, ist dalej aj ked vsetko je proti, ale ak niecomu verim a mam tu nadej, vieru, tak idem dalej. A z toho pohladu je odstupenie papeza obrovska rana viere, lebo otazka, ci vobec existuje nejaka viera ak ju nema samotny papez je mozno aj na mieste..
@tommyhot To ja veľmi dobre viem, že ho odsudzoval, rsp. tvrdil, že pápež na dôchodku neexistuje... čo v skutočnosti za tým je, vie len on. I tak si myslím, že jeho rozhodnutie je správne, nie je prvým, ktorý to spraví.
K Biblii.. tú treba chápať z kontextu, treba poznať historické pozadie. Doba, v ktorej boli jednotlivé časti napísané sú rôzne. Biblia prešla mnohými zmenami. o ktorých nikto z nás nemá poňatia. Nie všetky texty majú svoje originály. Každý jeden, kto text prepisoval, a že sú prepísané mnohokrát, do nich vsunul niečo svoje, podľa toho, kedy to písal, aby to obecenstvo pochopilo. Niektoré texty boli vo svojej pôvodnej verzií bez samohlások. Tak niektorí skúste aj v slovenčine dať to správne slovo na jeho miesto, keď chýba podstatná časť slova. Vytrhnuté citáty sú o ničom. Na to sú tu práve exegéti, ktorí sa písmom i jeho pôvodnou verziou zaoberajú.
@karoline321 presne tak. Byť pápežom je určite neskutočne náročné. Preto si ho vážim o to viac, že dokázal prijať tento kríž a že ho niesol na pleciach v naozaj ťažkej dobe pre cirkev.
@chalanodjazera v Kórey (Južnej) je 25 % obyvateľstva kresťanov, čiže oveľa viac ako u nás... v Číne je tiež 5 x toľko kresťanov ako u nás.... v podstate sú to oveľa kresťanskejšie štáty ako Slovensko, čo iba dokazuje neznalosť našincov
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
103 komentov
čím to ovplyvní konkrétne mňa, či tam bude Benedikt XVI alebo nejaký Ezechiel IX?
Šak koľko to má? 85 rokov? a Twíííteruje OMFG
nebol to zámer, je to prorokované v Biblii v evanjeliu Jána, čas príchodu Krista na zem sa blíži aj to je v Biblii
ako je mi to jedno... taká osobnosť, akou bol Ján Pavol II., sa tam tak skoro nedostane. ak vôbec.
ale keď tak, nech tam zaňho nastúpi aspoň ten fešino » diva.aktuality.sk/clanok/36407/se...
prečitaj si ju a dozvieš sa ako dopadneš, a môžeš sa začať podľa toho chovať
kresťanov katolíkov stále prenasledujú v Indii, Korei, Číne, vypaľujú kostoly, vraždia veriacích v Krista, dni kedy Kristus príde súdiť ľudí sa blíži, a ľudia sú ako neveriace psy, ktorym je všetko jedno
"bol posledným pápežom, ktorý bol námestnikom Kristovým na zemi, teraz na Petrov stolec zasadne Antikrist"
seriózne?
FAKT??
Otvárajte druhý šampus, schyľuje sa k úžasným dobám!
Inak zaujimalo by ma co za zakulisne machinacie za tym budu stat
Lebo len tak, ze by sa capek vzdal tolkej moci, to je minimalne podozrive...
takže sa na to pozriem
» twitter.com/Pontifex...
keďže v hre o nového pápeža sú 3 kandidáti z toho 2 tmavšej pleti, bude zaujímavé sledovať ako to bude vnímať svetská cirkev a jej hodnostári...
a inak mi je to dost jedno, ale tento bol dost nesympaticky, oproti JPII, z ktoreho salalo take pozitivnô.
zrejme aj tebe zadrbáva
@wayne uz si druhy od ktoreho ziadam konkretnu knihu a vers/verse, kde sa o tom pise. Bibliu som cital nespocetne velakrat a nic take tam nie je. Ak si dobre spominam, tak sa tam ani len o papezovi ako povolani nic nepise.
Jediny kto o tom hovoril bol sv. Malachias (neviem sice ako sa stal svatym, kedze rozpraval o buducnosti co bolo z pohladu cirkvy sarlatanstvo), ale ten nenapisal do biblie ani ciarku neviem kde vznikol tento urban legend ale v biblii sa nic take nespomina..
Pope Palpatine (Darth Rathzingerious) bude nahradený svojim učedníkom, Darthom Vaderom, ktorý si podmaní cel u galaxiu...........je na čase, aby sa mu rebeli postavili na odpor a zvrhli mafiánske impérium galaktických rozmerov.........
napr. antikrist - Daniel 7, 19 - 27...
pápež - Mt 16,13-19
pápež černoch je spomínaný v mnohých proroctvách, najznámejšie je Malachiášovo proroctvo...mnoho proroctiev a iných faktov bolo z Biblie vypustených približne v 11. storočí...
opakujem - najprv o tom treba aj niečo vedieť, a nie sa hrať na machra ktorý vie písať slová do googlu a nemať šajnu o čom rozpráva...konkrétne ty by si sa to už mohol konečne naučiť, pretože toto nie je prvá téma kde sa hráš na boha s nadľudskými vedomosťami a nevieš o téme skoro nič...
* s mobilom :/ :/
» en.wikipedia.org/wiki/Peter_Turk...
Henten Benadik mi bol od zaciatku nesympaticky
Tie tvoje verse od Daniela a Matusa spolu suvisia asi tak ako jablko s meteoritom. Neviem kde si sa dostal k biblii, ale asi ti nevysvetlili, ze okrem toho, ze treba chapat vyznam viet, treba chapat este aj kontext
NIKDE v biblii sa nepise o, citujem: "Biblii je napísané a na viacerých miestach sa zmieňuje že posledný pápež bude čiernej pleti - a potom príde posledný súd"
To co si sem dal nedokazuje ABSOLUTNE nic z toho co si povedal. Hovori to len to, ze Peter sa stane prvym papezom a opisuje antikrista. Ziaden posledny papez a dokonca cernoch, a ani antikrist ktory pride po nom. Proste tam neexistuje ziadna spojitost medzi tym co hovoris. Viem ze by si chcel mat pravdu a zas tu pisat o tom aky som kokot, ale tentokrat si stupil vedla
To co presne bolo z biblie vypustene neviem ani ja a nevies to ani ty. To su take nic nehovoriace konspiracie. Ak sa teda nebavime o 19. storoci, kedy sa najcastejsie zahadzovali duplikatne verse.
Mimochodom Malachiasove proroctvo som uz spomenul pred tebou ak si si nevsimol...
problem je, ze tvoju pravdu nevies dokazat a keby si naozaj cital bibliu tak ako tvrdis, tak by si to vedel
chod si ju radsej dostudovat a nezabudni si vo vatikanskej kniznici precitat aj jej vypustene casti z 11. storocia.. a pozdravuj odomna papeza, nech odkaze svojmu ciernemu nastupcovi, ze mu drzim palce..
Ked uz som pre tento svet a ludi nic neurobil asi si zoberiem spat tie desattisice eur, ktore som do tohto systemu natlacil cez dane. Mimochodom dufam ze si nestudoval za peniaze zakomplexovaneho, polutovaniahodneho a pre svet zbytocneho pripadu?
neštudoval...študoval som na súkromných školách vo Francúzsku a Anglicku, 1,5 roka som študoval aj na Slovensku a určite nie za tvoje peniaze...
@17 hej akurát, že Ján Pavol II. vystihol obdobie vojny, po vojne a pri rozvoji "nového zajtrajška" zas dlho bude pápež len pápež ako slovo a nič viac pre nás ostatných
neni mi sympatický
súhlasím...neviem načo sa špára vo veciach, ktorým nerozumie...
Sám sa zhadzuje pred ostatnými...
ale nebola by haluz, kebyze ja som raz papez?
ako tu niektorí píšete o nom nepekne a ponižujúco.. nikto z vás mu nesiaha ani po päty... je pravda že on je tieš len človek a každý z nás robí chyby.. ale on určite mal na to svoje dôvody on sa tak rozhodol a vedel prečo to robí.. Benedikt XVI. je skvelý človek a hodný úcty a nie ako tú čítam (pozerám na videá) .. len si robte srandu...
P.S. My do toho nevidíme, nevieme ako to je ale viem, že dnešný svet potrebuje veľa modlitby.. lebo to čo sa už robí vo svete je fakt strašné....
K Biblii.. tú treba chápať z kontextu, treba poznať historické pozadie. Doba, v ktorej boli jednotlivé časti napísané sú rôzne. Biblia prešla mnohými zmenami. o ktorých nikto z nás nemá poňatia. Nie všetky texty majú svoje originály. Každý jeden, kto text prepisoval, a že sú prepísané mnohokrát, do nich vsunul niečo svoje, podľa toho, kedy to písal, aby to obecenstvo pochopilo. Niektoré texty boli vo svojej pôvodnej verzií bez samohlások. Tak niektorí skúste aj v slovenčine dať to správne slovo na jeho miesto, keď chýba podstatná časť slova. Vytrhnuté citáty sú o ničom. Na to sú tu práve exegéti, ktorí sa písmom i jeho pôvodnou verziou zaoberajú.
rek a to kde si vyčítala, pre Boha(ach)?
» www.infoweby.sk/regiony/azia/50...