mno ja som kedysi/zamladi bol alergicky, ale jak som DOSPEL, kolo 19/20r. sa mi to upravilo....z toho 1dnoznacne vyvodzujem ze vsetci alergici su mentalne pozadu za nami
máš pravdu ja som alergik lebo som sa narodil do paneláka. svoje dieťa ale budem vychovávať pokiaľ možno na vidieku, je skutočne dobré keď človek príde s baktériami do styku lebo je imúnnejší.
@9 >>> pekne ho vyvalas na hnojisku? tam je bakterii az az....
ono to je trosku komplikovane, to nemusi byt sposobene ani tak bakteriami, ale skor tym akym zivotom zijeme? [hriesnym!!!! sodoma a gomora velebnosti, sodoma-gomora!!!! slight_smile:
fuckt je , ze prostredie v ktorom zijeme je spinave
toto je iba časť z príčin. nevravím, že prílišná hygiena za to nemôže, ale určite nie je hlavným dôvodom. sú deti, ktoré majú alergiu už od malička - nie preto, že ich rodičia mali alergie, ale to môže byť nejaká porucha génov a podobne. na alergiu musí mať človek v génoch predpoklady. ja sama som alergik. žijem v dosť veľkej hygiene, často si umývam ruky. lenže za moju alergiu môžu DEPRESIE. depresie, stresy, jednoducho psychická záťaž - odozva príde vždy na fyzickom zdraví. aj ľudový liečiteľ vám povie, že takmer všetky choroby sú zapríčinené psychickou nepohodou a nerovnováhou.
navyše, hodiť malé dieťa do prachu a špiny je podľa mňa dosť šibnutý nápad... hygiena je dôležitá, keď tak, treba dbať o to, aby v našich mestách bolo dostatok zelene a tak už malé deti mali styk s peľovými alergénmi. čo sa prachu týka, toho je v meste viac ako na dedine... takže takýmto spôsobom to riešiť je podľa mňa nezmysel...
napriek všetkému, to najdôležitejšie je a vždy bude PSYCHOHYGIENA...
...a znečistené ovzdušie. Určite si nemôžem za to, že som alergická snáď na všetko čo kvitne, pokosenú trávu, všetok peľ a v neposlednej rade aj na prach... (o ďalších ešte neviem)
ja nemam ziadnu alergiu a ked som bol maly tak som zral hlinu vonku, listy, vsetko som bral do ust, nemam polovicu ockovani. Ale toto je jeden z faktorov u malych deti aj strava napr. pocul som o takej metode, ked ma clovek strasne silnu alergiu tak mu daju pasomnicu do tela a vtedy vlastne sa nato imunitny system vysere a ide iba proti pasomnici a alergie zmiznu..
dá sa aplikovať do praxe,napr. takí cigáni, na to v akom prostredí sa väčšina z nich pohybuje by človek povedal, že už stokrát vykapú, naproti tomu sa geometrickým radom premnožujú, niečo na tom súžití s baktériami predsalen bude
myslim napr take ludske chovanie - nechytaj sa toho, je to spinave
nechytaj tu macku, nieco chytis
utieraj prach kazdy den, prasi sa tu
vyhodme koberce, prasi sa z nich
budme doma za pc, vonku je zima
atd,atd
preto su ludia alergicky.. vyhybaju sa prirodzenym veciam
ked som bol maly, takisto som robil vsetko mozne.. jedol tony nezreleho a neumyteho ovocia z kadejakych zahrad, po tom, co sme sa s kamosmi hrali v piesku, lozili po stromoch, pili vodu z potokov.. a mali sme to na haku.. ked prsalo, aj vtedy som chcel ist von.. a ziadne alergie nemam
No začať bojovať s alergiou dieťaťa je nutné ešte pred jeho narodením. Alergia na roztoče domáceho prachu vzniká zvyčajne ako prvá a tak „protiroztočové“ opatrenia by sa teda mali vykonať v spálni každej budúcej mamičky.
Takisto by sa mala budúca mamička vyvarovať stresu a pobytu v zafajčenom a prašnom prostredí.
Veľmi dôležité je dojčenie dieťatka- čím dlhšie, tým lepšie a celkový harmonický vývin dieťaťa v prostredí bez alergénov, bez cigaretového dymu a stresu.
V boji proti tomuto, často zákernému, ale predovšetkým nepríjemnému ochoreniu, sa dá postupovať niekoľkými spôsobmi.
Najjednoduchším z nich je zabezpečenie preventívnych opatrení, ktoré zabránia styku alergického človeka s alergénom:
# odstrániť koberce, závesy, záclony, kožušiny a iné "zdroje" prachu
# často vytierať podlahy na vlhko, používať kvalitné vysávače
# často prať posteľnú bielizeň, samozrejmosťou je poduška a perina pre alergikov
# nefajčiť a používať čističky vzduchu, dostatočne vetrať miestnosti
# nechovať domáce zvieratá
# pre deti je najlepšie kupovať umývateľné hračky, ak máte plyšové ich občasným zmrazením je možné zničiť roztoče.
tymito radami si vytvorite totalne umele, neprirodzene a sterilne prostredie.. a ked vam raz proste na ruku sadne mucha, splesnivie vam.. z tej sterility.. brrr, chore
príčinou alergií môžu byť často aj chemikálie ktorými sa obklopujeme, a všelijaké dedičné mutácie, je to proste dobové ochorenie ktorého sa už len tak nezbavíme, tak ako aj rakovina a iné svinstvá dnešnej modernej doby.
Som alergicky na pel niektorych rastlin. Mam to z casti z genov a z casti kvoli tomu, ze som panelakove dieta. Lenze ked som bol mladsi som chodil stale von, alergia-nealergia, nebral som na nu lieky a teraz v poslednych rokoch mi ustupila na minimum Zato sestre a mame, kedze su temer stale vnutri, sa alergia prejavil az teraz a dost silno.
Takze treba len provokovat a telo si na latky zvykne po case samo, lieky alergiu len zvysuju...
rakovina sa najviac začala vyskytovať v 20st keby tu bola stáročia tak to by sa počítalo aj nejaké 17? trochu blud ne? a jej výskyt sa stupňuje, tak mi tu nehovor že je tu už od neviem kedy, sto rokov dozadu tu neboli také manufaktúry a taký výskyt chemikálií a znečisteného ovzdušia jak teraz....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
ono to je trosku komplikovane, to nemusi byt sposobene ani tak bakteriami, ale skor tym akym zivotom zijeme? [hriesnym!!!! sodoma a gomora velebnosti, sodoma-gomora!!!! slight_smile:
fuckt je , ze prostredie v ktorom zijeme je spinave
navyše, hodiť malé dieťa do prachu a špiny je podľa mňa dosť šibnutý nápad... hygiena je dôležitá, keď tak, treba dbať o to, aby v našich mestách bolo dostatok zelene a tak už malé deti mali styk s peľovými alergénmi. čo sa prachu týka, toho je v meste viac ako na dedine... takže takýmto spôsobom to riešiť je podľa mňa nezmysel...
napriek všetkému, to najdôležitejšie je a vždy bude PSYCHOHYGIENA...
to ktory inteligent povedal?????
pri mojej alergii..... ach...
neizolovala som sa asi dva mesiace od mojich potravinvych alergii
a uz treti den som doma so zapalom hrubeho creva - za ktory mozu moje alergie
a tie recicky ze alergie z izolacie...
ako babetko som byvala v dome uplne pod lesom...
ak toto bolo vyhybanie sa alergenom tak potom neviem....
ale ehm.. nerozculujem sa... ved aj tak som len jedna z mala ktora ma tolko alergii, ze by som mala jest len ryzu a banany.....
nechytaj tu macku, nieco chytis
utieraj prach kazdy den, prasi sa tu
vyhodme koberce, prasi sa z nich
budme doma za pc, vonku je zima
atd,atd
preto su ludia alergicky.. vyhybaju sa prirodzenym veciam
ked som bol maly, takisto som robil vsetko mozne.. jedol tony nezreleho a neumyteho ovocia z kadejakych zahrad, po tom, co sme sa s kamosmi hrali v piesku, lozili po stromoch, pili vodu z potokov.. a mali sme to na haku.. ked prsalo, aj vtedy som chcel ist von.. a ziadne alergie nemam
No začať bojovať s alergiou dieťaťa je nutné ešte pred jeho narodením. Alergia na roztoče domáceho prachu vzniká zvyčajne ako prvá a tak „protiroztočové“ opatrenia by sa teda mali vykonať v spálni každej budúcej mamičky.
Takisto by sa mala budúca mamička vyvarovať stresu a pobytu v zafajčenom a prašnom prostredí.
Veľmi dôležité je dojčenie dieťatka- čím dlhšie, tým lepšie a celkový harmonický vývin dieťaťa v prostredí bez alergénov, bez cigaretového dymu a stresu.
V boji proti tomuto, často zákernému, ale predovšetkým nepríjemnému ochoreniu, sa dá postupovať niekoľkými spôsobmi.
Najjednoduchším z nich je zabezpečenie preventívnych opatrení, ktoré zabránia styku alergického človeka s alergénom:
# odstrániť koberce, závesy, záclony, kožušiny a iné "zdroje" prachu
# často vytierať podlahy na vlhko, používať kvalitné vysávače
# často prať posteľnú bielizeň, samozrejmosťou je poduška a perina pre alergikov
# nefajčiť a používať čističky vzduchu, dostatočne vetrať miestnosti
# nechovať domáce zvieratá
# pre deti je najlepšie kupovať umývateľné hračky, ak máte plyšové ich občasným zmrazením je možné zničiť roztoče.
tymito radami si vytvorite totalne umele, neprirodzene a sterilne prostredie.. a ked vam raz proste na ruku sadne mucha, splesnivie vam.. z tej sterility.. brrr, chore
Takze treba len provokovat a telo si na latky zvykne po case samo, lieky alergiu len zvysuju...
Osobne si myslim ze to je aj zivotne prostredie a psychika ktora na to vplyva dost zasadne.
A 3-4 dni do roka kýcham a soplem, ale to je alergia na neviem čo. A ani ma to netankuje.