žartuje sa asi úplne o všetkom, veď čo by sme už robili, keby sme ani ten humor nemali... samozrejme - podľa mňa sú isté témy, o ktorých by sa žartovať nemalo, no fin. kríza medzi ne asi nepatrí... (konc. tábory, holocaust a pod. - o tom dokáže srandovať len idiot bez kúska empatie)
@tunidlo - mea culpa, asi som sa mal vyjadriť presnejšie a konkrétnejšie.... fakt sami to tu nechce práve teraz rozoberať, no som presvedčený, že práve ty presne vieš, ako a čo som myslel...
Podľa mňa rozdiel medzi srandou z finančnej krízy a srandou z koncentráku nie je principiálny, je len "veľkostný", t.j. rozdiel spočíva v rozmere ľudského utrpenia ...
@tunidlo - veľkosť utrpenia je jedna vec... druhá vec je to, že je rozdiel žartovať a žartovať... také vtipy, aké kolovali napr. pred pár rokmi o povodniach v Českej republike, boli celkom vtipné, už ale rozdiel by bol samozrejme, keby si niekto robil srandu z konkrétneho človeka, ktorý prišiel o majetok, niekoho blízkeho a pod. Tak nejako podobne je to aj s tým koncentrákom - aj keď - subjektívne, je to pre mňa aj osobná téma. Navštívil som 5 konc. táborov - v každom z nich som zomrel niekto z našej rodiny.... Jednoducho vidím podstatný rozdiel v tom, keď niekto žartuje o fin. kríze a niekto o holocauste.
Jasné, len mi to takto príde ako subjektívne pocitová záležitosť, nie ako všeobecné tvrdenie o tom, že z holokaustu si dokáže srandu robiť iba idiot ...
@tunidlo - ale nemôžeš všetko brať len principiálne... a netvár sa, že ty nepoznáš emócie a emaptiu... :p Prepokladám, že ak by ti niekto povedal vtip na margo fin. krízy, zrejme by ťa pobavil ale ak by niekto žartoval o smrti tvojho blízkeho, veľmi by sa ti to nepáčilo...
@tunidlo - no aj mňa urazí skutočne málokto resp. máločo na amok a príbuzné cholerické stavy tiež nie som náchylný, ale v každom prípade by som si o tom človeku pomylel presne to, čo som napísal vyššie - idiot bez empatie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
(dokonca nevhodné vtipy sú najlepšie vtipy, nie že by som vtipy o kríze považovala za nevhodné)
Za komunizmu to politici brali vazne a ludia si z toho robili srandu, teraz to ludia beru vazne a politici si z toho robia srandu..
Som si istý, že to poškodilo psychické zdravie národa ...
A to bolo ešte nič, pokiaľ ide o nekorektnosť ...
žartuje sa asi úplne o všetkom, veď čo by sme už robili, keby sme ani ten humor nemali... samozrejme - podľa mňa sú isté témy, o ktorých by sa žartovať nemalo, no fin. kríza medzi ne asi nepatrí... (konc. tábory, holocaust a pod. - o tom dokáže srandovať len idiot bez kúska empatie)
Ale prečo by taký človek mal byť idiot?
Prečo by sa z niektorých zlých vecí sranda mohla robiť a z iných nie? ...
Ak by žart na úkor koncentráku mal znamenať nulovú empatiu, nemalo by to tak byť aj s inými vecami, ktoré ľuďom spôsobovali škodu a bolesť?
Asi hej, len nesúhlasím, preto tie otázky
Podľa mňa rozdiel medzi srandou z finančnej krízy a srandou z koncentráku nie je principiálny, je len "veľkostný", t.j. rozdiel spočíva v rozmere ľudského utrpenia ...
Jasné, len mi to takto príde ako subjektívne pocitová záležitosť, nie ako všeobecné tvrdenie o tom, že z holokaustu si dokáže srandu robiť iba idiot ...
Práveže trvdím, že poznám a napriek tomu sa mi nezdá robenie si srandy ani z holokaustu nejak neprípustné ...
Ani zo smrti ako takej ...
Čo sa týka smrti blízkeho, to by mi asi zrovna vtipné nepripadalo, ale asi mi nehrozí amok ani urazenie sa ...