To vzniklo z toho ze ked volakedy sa chodilo na vojnu tak podla toho komu co z domu nabalili, tak bolo jasne odkial je. Blavaci pasteky, z dediny klbasky, slaninu a pod. veci doma robene Takze tak...
,,Nazov vraj pochadza z toho, ze chlapcom z dedin na vojnu chodili baliky s klobaskami, slaninou a Bratislavcanom zostali pasteky.
Ale toto pomenovanie sa pouziva aj na ceskych turistov v Chorvatsku a zahranici vseobecne, kedze niektori tam dolezu fakt s plnym kufrom pastek. Ako tu vcera napisal niekto z Chorvatska - bohatsi chodia do restauracii, Slovaci si varia na izbe a Cesi jedia pasteky.,,
to je kvoli bratislavcanom ako my, ktori ked idu na turu niekam po slovensku si nabalia kopu pastek a hned ako vystupia z auta- sak po dlhej ceste, ich otvoria a zacnu jeeeest
vzniklo to z toho, ze ked sa mimobratislavcania vybrali do BA nemali tu na jedlo, tak si tu mohli kupovat iba lacne pastiky...a potom si zacali mysliet, ze mi nejeme tiez nic ine, tak nas zacali volat pastikary
ja to poznam tak ze ne len bratislavcania su pastekari ale co ja viem ze ty co byvaju v mestach vecsich chodia na vikendy k svojim rodinkam na dedinu a tam si nabalia vajicka, kompoty zeleninku zo zahradky tak im sa vravi ze su to pastekari...
ja to poznam ... aj ja som pastikarka .. mne povedali sedlaci co im slama trci s penazeniek (mimochodom chodim so sedlakom ) ze vraj nas volaju preto pastikari lebo ked dakam ideme do lesa napr alebp na kupalisko a najdu tam prazdne pasteky tak viedia ze sme tam boli mi .. lebo pastikari su setrilci nechodia do bufetov a pod ale nosia si rozky a pastiky .
@17 nelen zato ale aj preto lebo v BA asi tasko niekde vychovas prasiatko urobis zabijacku a nasledne produkty z nej budes konzumovat ....tak preto si nosite furt pasteky ... lebo to prasiatko by bolo viacmenej olovene .... a nelial by som olej do ohna tym ze si zacala z tym ze "sedlaci" a "nadludia" ....
18. ja nelejem nic do ohna napisala som to koli tym pastikarom a proti sedlakom nic nemam .. som sedlakom chodim so sedlakmi som vyrastala tak co na tom
Neviem preco musi nejaky kokot (inym slovom sa taky pridrbanec, co robi regio roztrzky nazvat neda) furt rypat. Ja som z BA a ziadny pastikar niesom!!!! Takisto moji mili spolubyvajuci (tiez mierne nedonoseni!!!) nerypte do niekoho ze je sedlak!!! Ked je nietko pridrbany alebo nedonoseny imbecil (ako clovek co zaklada a podporuje taketo jeblé diskusie) je jedno odkial ale ked je dement tak bude dmentom nech z KE, BB, PP alebo BA jasneeee?.
@pershing363 no poznam vela pastikarov a kazdy jeden je pridrbanec su nedonosenci Trnava a Blava su 2 tabori kere sa nemaju radi a dufam ze dneska vam spartak nakope zadek Spartaaaaaaaaaaaaaaaak
Pôvodne boli paštikári Česi, pretože kam sa vybrali, tam miesto reštaurácií vybalovali paštéty a tak sa chovajú dodnes. Z toho aj názov Paštikári a nie Paštetári, alebo Nátierkari. Potom v jednej nemenovanej relácii okolo roku 1990 sa pozvaný herec velmi vtipne vyjadril o Bratslavčanoch, že Paštikári a zvyšku slovenska sa to zrejme zapáčilo, ked sa to ujalo
K chovaniu blavákov na výletoch: Večšina Bratislavčanou sa stravuje v reštauráciach, a nechá tam dosť peňazí. je to dané tým, že v Blave sú reštaurácie drahšie a tak sa cítia, že si môžu dovoliť. samozrejme je za tým aj vyšší priemerný plat.
Práve tí, ktorí nazývajú Blavákov Paštikári si miesto reštaurácie doprajú nátierku , alebo iné polotovary z domu.
V Bratislave robia robotnici z vychodu a kedze su tam ceny v restikach vyssie ako na vychode, tak si kupia v supermarkete pastetu. Ved by tam vsetko prejedli. Bol som v Blave a pivo tam stalo 50Sk(u nas 25Sk). Vedla par metrov v supermarkete bolo lacne. V lidli si nesadnes k teplemu obedu. Tak si kupis pastiku. Blava je cez tyzden plna mimoblavakov.
Skor Cesi su pastikari v Chorvatsku. Vidiet to na prazdnych obaloch z pastet. Slovak si zaplati v restike. Ked nema, ostane doma. Cech ide do HR aj ked peniaze za ubatovanie ledva nasetril.
Ja som bol v Chorvatsku. Do autobusa som zobral 2 pastety. Tie pastety som bral spat domov. Na stravu tam neminiem ovela viac. Radsej som si kupil na pumpe obrovsku tuniakovu begetu a nanuk a v HR polpenziu. V HR su tiez supermarkety(nie plazove konzumy) a ceny ako u nas. Melon bol 2x lacnejsi. Zmrzlina tiez lacnejsia.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
,,Nazov vraj pochadza z toho, ze chlapcom z dedin na vojnu chodili baliky s klobaskami, slaninou a Bratislavcanom zostali pasteky.
Ale toto pomenovanie sa pouziva aj na ceskych turistov v Chorvatsku a zahranici vseobecne, kedze niektori tam dolezu fakt s plnym kufrom pastek. Ako tu vcera napisal niekto z Chorvatska - bohatsi chodia do restauracii, Slovaci si varia na izbe a Cesi jedia pasteky.,,
ďakuje sa
Nekazí sa to , je to rýchlo skonzumovane a tak...čiže je to prakticke
ja to poznam tak ze ne len bratislavcania su pastekari ale co ja viem ze ty co byvaju v mestach vecsich chodia na vikendy k svojim rodinkam na dedinu a tam si nabalia vajicka, kompoty zeleninku zo zahradky tak im sa vravi ze su to pastekari...
niekto by sa mohol urazit...
@pumaamravec vysvetlenie tvojho mena
uz to mas v genoch! tovjmu pradedkovi urcite pastiky balili
Pôvodne boli paštikári Česi, pretože kam sa vybrali, tam miesto reštaurácií vybalovali paštéty a tak sa chovajú dodnes. Z toho aj názov Paštikári a nie Paštetári, alebo Nátierkari. Potom v jednej nemenovanej relácii okolo roku 1990 sa pozvaný herec velmi vtipne vyjadril o Bratslavčanoch, že Paštikári a zvyšku slovenska sa to zrejme zapáčilo, ked sa to ujalo
K chovaniu blavákov na výletoch: Večšina Bratislavčanou sa stravuje v reštauráciach, a nechá tam dosť peňazí. je to dané tým, že v Blave sú reštaurácie drahšie a tak sa cítia, že si môžu dovoliť. samozrejme je za tým aj vyšší priemerný plat.
Práve tí, ktorí nazývajú Blavákov Paštikári si miesto reštaurácie doprajú nátierku , alebo iné polotovary z domu.
Skor Cesi su pastikari v Chorvatsku. Vidiet to na prazdnych obaloch z pastet. Slovak si zaplati v restike. Ked nema, ostane doma. Cech ide do HR aj ked peniaze za ubatovanie ledva nasetril.
Ja som bol v Chorvatsku. Do autobusa som zobral 2 pastety. Tie pastety som bral spat domov. Na stravu tam neminiem ovela viac. Radsej som si kupil na pumpe obrovsku tuniakovu begetu a nanuk a v HR polpenziu. V HR su tiez supermarkety(nie plazove konzumy) a ceny ako u nas. Melon bol 2x lacnejsi. Zmrzlina tiez lacnejsia.
a potom sa to pretvorilo uz aj co sa tyka tej prirody, ale to by som skor tiez daval na cechov.. pepicci su strasne epicki v tomto