Všetko je OK len ako píše "prenik" tá grafika to brzdí... RAMka je OK - 8GB je až moc, a tých 1333 MHz stačí, Procák je tip-top,64 bitový Win je myslím samozrejmosť a 1Giga HDD štandard. Ale za 880e len bedňa ??? Trochu veľa za logo HP...
@cocca-colla a treba ti vobec až taky comp? inač ta grafika by sa mala dať vymeniť za doplatok do tej bedne v Sharku, ale neviem jak to je s tymi značkovymi bedňami
@cocca-colla Nenáročný užívateľ ??? Tak toto je zostava pre už trochu náročného užívateľa... a k tvojej otázke, NIE - pokiaľ nemáš v pláne "drtiť" najnovšie PC hry na plných detailoch a Full HD rozlíšení tak ti takáto zostava bude stačiť na 10-15 rokov.
Zalezi aj od toho na co vsetko pouzivacs PiCinu, res. co od nej ocakavas.
Tebou vybrate zelezo nieje zle, povedal by som ze je slusne a v kazdom pripade sa bude dat doskladat.
Vyssie, nizsie budes nachadzat komenty, ktore ti pravdepodobne budu radit mnou uvedenu druhu cestu . . . fakt je, ze skladacka moze byt vykonnejsia a za lepsiu cenu.
@cocca-colla pamäť grafickej karty ešte nič neznamená - jednoducho povedané, radšej menšiu a rýchlejšiu ako väčšiu a pomalšiu. Pamäť sama o sebe nič neznamená, to je ako množstvo megapixlov pri foťákoch - v 90% prípadov iba marketingový ťah ktorí nemá z kvalitou nič spoločné.
@elfer ..myslela som to skôr tak..nie som nejaký programátor.. upravujem foto vo Photoshope, pozerám filmy, napalujem, potom k vôli škole a programom v nej.. chápeš ?
@cocca-colla Takže nakoniec, všetko čo si tu vymenovala bude ten komp stíhať "z palcom v nose". Ale poradil by som niečo slabšie a lacnejšie - rodičia ušetria a ty tento komp asi aj tak ani zďaleka plne nevyužiješ.
Zatial najnarocnejsie z toho co si spomenula je Photoshop a to zvladat urcite bude este pri tom budes moct aj pozerat film, vypalovat a lietat po nete a . . . a . . . a . . .
Jasné, že to pre nenáročného užívateľa stačí, no nechápem prečo by sa nedala vybrať nejaká iná grafika, alebo iná zostava s trochu lepšou grafikou, predsa len keď máš nejaký ten grafický výkon naviac tak je to vždy plus.
Tá grafika tú zostavu jednoducho brzdí, keby sa to skladalo tak sa tam môže strčiť GTX260 a možno sa ešte aj ušetrí na monitor...
Na jednej strane predavac dostane pridane ak ide predaj, pricom sa nemusi hladiet na dobre mravy . . . na druhej strane moze sabotovat zamestnavatela . . . a zakazdym si to moze odniest zakaznik.
Takéto nekupuj , a nie to ešte zo šárku .. však to je čistý odrb ... keby si kúpiš osobitne všetko čo máš dnuka , tak to máš minimálne o 5 tis lacnejšie
@cocca-colla si treba uvedomiť, že na čo to chceš. ak len na browsovanie tak nový nepotrebuješ ak sa chceš hrávať, robiť nejaké HW náročnejšie operácie tak až potom má zmysel kupovať nové PC
každopádne hento je kysňa. za 400€ by sa to dalo poskladať bez loga HP
nevidim okrem renderu grafiky/d3 rozhranie a render/hranie high-end pc hier, fakt nerozumiem, kde vyuzijes 8GBDDR3 pamate na takej taktazi a nadupanu i7cku...
rozhodne by som nekupoval ale bednu full, radsej skladacka vo velkoobchode, vyjde ta to ovela lacnejsie, bez tej "znacky celej kysnicky"
@cocca-colla Na čo PC používaš? Ak to chceš len na také bežné užívanie typu, hudba, filmík, net, word, občas si orežeš fotku vo photoshope, tak je to myslím viac než dostačujúce. Ak z toho chceš nejakú hernú mašinu, tak tá grafika je slabá. Za tie peniaze by sa dalo poskladať aj niečo lepšie.
@majo (32), nechcel som sa sem ani prihlasovat, ale tvoj prispevok ma dostal
za ten kes ? kukni si toto » www.alza.sk/apple-macbook-p... a tu cenu a potom si uvedom, ze ten macbook nesaha ani dopoly vykonu toho pc v tom linku, tak tu nerad ludom co sa tak nevyznaju blbosti.
Inak suhlasim aj s tym ze 8GB je trosku zbytocne a zasa grafika v takej zostave dost slaba, inak slusna zostava co vydrzi dost dlho, pripadne buduci upgrade VGA, tiez by som si to poskladal a bolo by to lacnejsie, ale to je uz vec kazdeho osobna, esteze ten OEM wind7 je v tej cene
Hahaha to je pekna blbost. Drbnu tam 8gb DDR3 ramky a k tomu 32 bitovy Windows ktory dokaze vyuzit len 3.25gb Ako bolo spomenute grafika je v pomere so zvyskom zostavy mizerna ale kedze sa na tom asi nechystas hrat najnovies hry v HD rozliseni je to dobry vykonny komp ktory par rokov urcite vydrzi. Samozrejme by som ho ale vedel poskladat minimalne o 150eu lacnejsie..
@zajko30 To ten pravy kritizuje temu... Myslim ze je tu viac ludi ktory dokazu poradit ohladom kompu ako ludi ktory ti povedia preco o tebe tvoja laska prestava mat zaujem
@tibor28 kukni si lepsie link , windows je 64bitovy
Inak zlozil som ho na alze a vysiel 25 300sk s asus doskou 8GB Corsair1600MHz ram, GF 240 a windowsom, tak zasa nie je to az tak predrazene, keby nie je k nemu windows bol by za 22 300 a keby len 4GB ram co by v pohode stacilo tak by bol za 19 200, este tam dat tak aspon GTS250 do tych 20 000 a zostava jak vysita
@cocca-colla uff, tak také delo nemám ani ja a to som iný závislák na najnovších pc hrách, jedine tá grafická karta je totálne o hovne. takže záver: na behanie po internete je zbytočne dobrý a na hranie nevhodný kvôli slabej grafickej karte.
Samozrejme že v obchode Ti skúsia predať vždy to najdrahšie Predvčerom či kedy o tom presne bolo v Simpsonovcoch "potrebujem si čítať maily a tak" "no jasné tak to potrebujete náš najvýkonnejší nový blablabla, LEN ZA:"
Ja som si pred tromi rokmi chcel kúpiť herné pc, chlapík mi doporučil zostavu za 40 litrov.. keď som si skladal sám, stál ma toľko čo ten "tvoj" z toho linku a bol 2x výkonnejší, takže tým predskladaným vôbec never.
Ak sa na tom nechceš hrať, tak je toto až príliš výkonné. Na to čo by si chcela robiť ty Ti bohato stačí niečo slabšie. NA tvojom mieste by som si kúpil nejaký noťas cenovo okolo 15 000, s pekným veľkým monitorom a hotovo... ak Ti ide o tie filmy a tak a preto chceš pc.. je to zbytočné, stačí Ti monitor, a keď budeš pozerať pichneš ho do laptopu..
A ešte budeš rada že ho máš keď budeš niekam cestovať.. po tom čo som kúpil to PC som išiel na vysokú a hneď som oľutoval že som nebral laptop
Okrem toho mám pocit že na tomto čo tu ukazuješ je najdrahšia tá bedňa, lebo je to microtower..
Hm a ešte jeden taký nápad.. keď vôbec neplánuješ hrať hry, prečo si nekúpiš Mac?
suhlasim so zbytkom... tato zostava je fakt ze dobra ale zbytocne draha... a ta grafika fakt ze nicmoc... odporucam radsej ATIcka... nejaku 57radu tie maju super ceny s pohladom na vykon
@cocca-colla pri vsetkej ucte k tvojmu vyberu HP uz nie je to co byvalo, diverzifikacia prinutila preniest vyrobu z vacsej casti do lacnejsich koncin zeme a tak to aj dopadlo. Nepoznam cloveka ktory by mal PC, Notebook alebo nieco ine od HP a bol by s tym maximalne spokojny... Myslim vyrobky zakupene najneskor rok dozadu. Minimalne raz na reklamaciu vsetko slo. A co sa tyka komponentov, prilis drahe na to co v tom je a podla tabuliek to neni ani vyladena zostava ktora by si za take komponenty zasluzila taku cenu.
Ja neviem či to mám napísať mongolčinou..vravím NERIEŠTE cenu ani značku, mňa zaujíma čisto vnútrajšok. Ja ten PC chem mať MINIMÁLNE ďalších 5 rokov.
Nechce sa mi teraz hľadať konkrétny nick, ale "len tak občas" vo photoshope neorezávam, robím tu kopec vecí - okrem chodenia po internete - len hry nehrávam.
Vyššie som uviedla, že notebook nechcem. Aj tento súčasný pc neslúži len mne, využíva ho ešte aj otec..
nechce sa mi citat celu diskusiu, poviem len tolko: zbytocne silne a drahe pre vacsinu uzivatelov, myslim ze by ti stacil aj komp co sa da zlozit asi za 200€ bedna
Ach "skladacky" to nieje len tak. Je mnozstvo skladackarov co vedia postavit za malo chechtakov, velku kopu hnoja.
@53 . . . si predstav ze az tak zle ako to vykreslujes to nieje HP zelezo mi sluzilo a sluzi bez dalsich uprav az do dnes a bez chyby. Dokonca aj moja skladacka ma dake somarinky od HP a aj tie sluzia na A vsetko je to vyrabane v Azii :p
Tych 8 giga ram je zbytocnych a neviem, ci ich ten system vobec podpori. No ale DDR3 je pekne. Delo jak svina a oni tam daju GT230? Uz len preto by som to nekupoval .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
63 komentov
Radšej by som sa poradil s nejakým odborníkom a nechal si zostaviť PC, za rovnakú cenu môžeš mať dvakrát výkonnejší PC, alebo rovnaký za 2/3 ceny.
A nekupujem ju ja, v podstate bude za lacnejšie..
. . . kupit hotove zelezo z PC obchodu
. . . alebo ist smerom "skladacka"
Zalezi aj od toho na co vsetko pouzivacs PiCinu, res. co od nej ocakavas.
Tebou vybrate zelezo nieje zle, povedal by som ze je slusne a v kazdom pripade sa bude dat doskladat.
Vyssie, nizsie budes nachadzat komenty, ktore ti pravdepodobne budu radit mnou uvedenu druhu cestu . . . fakt je, ze skladacka moze byt vykonnejsia a za lepsiu cenu.
Každý mi hovorí niečo iné..
Tá grafika tú zostavu jednoducho brzdí, keby sa to skladalo tak sa tam môže strčiť GTX260 a možno sa ešte aj ušetrí na monitor...
filip
navyse niekedy obchodnik poradi tak, aby dobre predal, nie tak, aby ti dal co najlepsi vykon za najnizsiu moznu cenu..
každopádne hento je kysňa. za 400€ by sa to dalo poskladať bez loga HP
rozhodne by som nekupoval ale bednu full, radsej skladacka vo velkoobchode, vyjde ta to ovela lacnejsie, bez tej "znacky celej kysnicky"
za ten kes ? kukni si toto » www.alza.sk/apple-macbook-p... a tu cenu a potom si uvedom, ze ten macbook nesaha ani dopoly vykonu toho pc v tom linku, tak tu nerad ludom co sa tak nevyznaju blbosti.
Inak suhlasim aj s tym ze 8GB je trosku zbytocne a zasa grafika v takej zostave dost slaba, inak slusna zostava co vydrzi dost dlho, pripadne buduci upgrade VGA, tiez by som si to poskladal a bolo by to lacnejsie, ale to je uz vec kazdeho osobna, esteze ten OEM wind7 je v tej cene
Inak zlozil som ho na alze a vysiel 25 300sk s asus doskou 8GB Corsair1600MHz ram, GF 240 a windowsom, tak zasa nie je to az tak predrazene, keby nie je k nemu windows bol by za 22 300 a keby len 4GB ram co by v pohode stacilo tak by bol za 19 200, este tam dat tak aspon GTS250 do tych 20 000 a zostava jak vysita
Za tolko koruniek máš BIELY MAC BOOK, NIE MBP!
Nauč sa čítať
Ja som si pred tromi rokmi chcel kúpiť herné pc, chlapík mi doporučil zostavu za 40 litrov.. keď som si skladal sám, stál ma toľko čo ten "tvoj" z toho linku a bol 2x výkonnejší, takže tým predskladaným vôbec never.
Ak sa na tom nechceš hrať, tak je toto až príliš výkonné. Na to čo by si chcela robiť ty Ti bohato stačí niečo slabšie. NA tvojom mieste by som si kúpil nejaký noťas cenovo okolo 15 000, s pekným veľkým monitorom a hotovo... ak Ti ide o tie filmy a tak a preto chceš pc.. je to zbytočné, stačí Ti monitor, a keď budeš pozerať pichneš ho do laptopu..
A ešte budeš rada že ho máš keď budeš niekam cestovať.. po tom čo som kúpil to PC som išiel na vysokú a hneď som oľutoval že som nebral laptop
Okrem toho mám pocit že na tomto čo tu ukazuješ je najdrahšia tá bedňa, lebo je to microtower..
Hm a ešte jeden taký nápad.. keď vôbec neplánuješ hrať hry, prečo si nekúpiš Mac?
a pokiaľ si nenáročný užívateľ ako píšeš tak to sú zbytočne vyhodené peniaze za toto...
Nechce sa mi teraz hľadať konkrétny nick, ale "len tak občas" vo photoshope neorezávam, robím tu kopec vecí - okrem chodenia po internete - len hry nehrávam.
Vyššie som uviedla, že notebook nechcem. Aj tento súčasný pc neslúži len mne, využíva ho ešte aj otec..
@53 . . . si predstav ze az tak zle ako to vykreslujes to nieje HP zelezo mi sluzilo a sluzi bez dalsich uprav az do dnes a bez chyby. Dokonca aj moja skladacka ma dake somarinky od HP a aj tie sluzia na A vsetko je to vyrabane v Azii :p