Od Marca chodím na absolventskú prax, a do dnešného dňa mi za ten mesiac neprišli peniaze.. To tak bežne trvá?? Má s tým niekto skúsenosti??? Už som fest z toho vytočená...
ty musíš vedieť, aký výplatný termín máš v zmluve...
ale tak za marec by ti mali prísť do konca apríla, t.j. do konca nasledujúceho kalendárneho mesiaca
ja som bola na praxi na úrade práce...tiež sa mi jeden mesiac stali že mi neprišli peniaze, tak som išla za dievčinou, ktorá mala mala na starosti absolventov VŠ a ona mi povedala, že nedostala moju dochádzku za predchádzajúci mesiac..tak sme ju s vedúcim oddelenia ešte raz vyplnili, zaniesli jej ju a do pár dní bola "výplata" na účte...
keďže si na absolventskej praxi, vypláca ťa príslušný ÚPSVR, navrhujem kontaktovať úradníčku a ona ti povie kde je problém
ja som tiež bola na absolventskej praxu na úrade práce a zhodou okolností aj na oddelení, kde sa rieší absolventská prax...v zmluve sme mali, že nám peniaze majú prísť vždy do 15. dňa nasledujúceho mesiaca, ale nikdy sa tak nestalo (samozrejme keby to bolo naopak, že bežný občan mešká s vrátením peňazí, bol by z toho extra problém, ale naopak je to úplne "v poriadku") ...bežne nám chodili peniaze až po 20. dni v mesiaci...ale je pravda, že úrad za to až tak nemôže, pretože zamestnávatelia meškajú s dochádzkami a kým to dorazí, tak ďalej to musia spracovať ďalší úradníci, prechádza to rukami približne 6 - 7 ľudí, ktorí to musia skontrolovať, podpísať a keďže to nie je ich jediná práca, tak to u jedného človeka stojí aj pol dňa, ak nie viac ..takže ti ostáva len čakať a byť trpezlivá, tie peniaze dôjdu, aj keď neskôr
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
ale tak za marec by ti mali prísť do konca apríla, t.j. do konca nasledujúceho kalendárneho mesiaca
keďže si na absolventskej praxi, vypláca ťa príslušný ÚPSVR, navrhujem kontaktovať úradníčku a ona ti povie kde je problém