Zdravím, kedže tu máme dnes piatok, tak to sem chcem švahnúť . Ide o to že dnes veľa osôb vo veku cca 13-16 (u starších to už nie je také závažné) rokov vkuse vraví o tom, že ako sa v piatok "ožerú" a potom celý víkend prespia a zobudia sa s oknom. Čo s
lebo je to jedina vzrusujuca vec v ich nudnych biednych zivotoch. zazila som to a som si ista, ze keby som mala v zivote aj inu zabavu a vzruso, tak by som to vobec nepotrebovala. ja som sa inak z toho otrasneho stereotypu "skola-doma" vymanit nevedela a je dost mozne, ze dnesni mladi to tiez inak nevedia. deti-mlades-dospievajuci sa nemaju kde realizovat a potom to tak vyzera.
@salkoo náhodou mne je tu dobre lepšie ako by som mala niekde za barom sedieť na sračky robím to čo ma najviac baví, kreslím, píšem a užívam si voľné chvíle. Za to že som teraz na Birdzi znamená že si neužívam života? Užívam len nie spôsobom "Poďme sa opiť", tak najprv porozmýšlaj čo napíšeš A myslím si že oni skôr požívajú ako si užívajú
Tak ja ked som mala 14 tak som nechodila kazdy piatok ale mozno raz za 2 mesiace.. a ani teraz kadzy piatok, mozno raz za mesiac. Uz to nie je to co byvalo :/
@dominica16 a bola si niekedy najebana s kamosmi vobec? ked si myslis ze by ta to nebavilo...
@hoperwale no pijanov zrovna za kamrátov nepotrebujem mať a myslím že zážitky mám aj bez toho aby som sa opíjala. A ja nesedím vkuse na riti, to som nikde nenapísala. Len proste nemám tú "tradíciu" ísť sa opíjať v piatok a nechápem to..
@dominica16 no jednu vec ti poviem,ja som tiež v 15 v piatky chodila vonku pila som,väčšinu krát som sa len pripila a bolo mi super a z toho obdobia mám len najlepšie zážitky,narozdiel odteraz...a ja ti tvoje užívanie neberiem,je to tvoja vec,tak sa ani ty nestaraj do tých ostatných,je to ich vec čo robia,teba to absolútne trápiť
@lenkaska1 Áno bola. Dokonca som aj ja mala tento super zvyk, ale onedlho som to pochopila
@hoperwale ja nevravím že tak všetci dopadnú. Lenže ja práve hovorím o tej skupinke, ktorá to tak robí a potom to ešte aj vystavuje na Facebooku a neviem kde inde. Nič iné v pondelok v škole nepočúvam iba ako sa oni naje*ali a pod. Fakt ma to vôbec netrápi.
Tak tu ide hlavne o priority, a o to, či máš vôbec s kým na takéto výjazdy ísť. Napríklad dnes sedím doma, lebo sa mi vôbec nikam nechce ísť a kamarátom taktiež. Minulý týždeň som prišiel z klubu domov o 6, zobudil som sa o 5 večer a išiel som o 8 zase na ďalšiu. Niekedy je to proste neuveriteľný kolotoč, z ktorého nechcem vystúpiť
Čo sa týka alkoholu, tak... čím skôr začneš piť, tým skôr s tým prestaneš. Ja som sa prvý krát opil keď som mal 13 rokov, teraz už mám s alkoholom toľko skúseností, že už si viem hocikedy povedať, že mi stačí. Onedlho si to povedia aj tvoje spolužiačky a možno, z teba sa stane alkoholik
A OSTATNÝM - UŽ PROSÍM VÁS NEKOMENTUJTE, lebo ako vidím tu sa ničoho iného iba zhatovania nedočkám. Pre mňa - za mňa to podporujte, ale nemusíte hneď všetci domňa začať skákať, fakt to nie je moc príjemné.
Neviem jak ostatní ale ja keď sa idem ožrať tak sa ožieram preto aby som sa zabavila a mám vtedy aj lepšiu náladu. Pre nič iné. A tie keci že sa neviem zabaviť bez alkoholu si strčte do riti.
nech si užívajú. ja som 15-17 presedel doma precskoval a prewowkoval a teraz p*čujem nato aký som bol sprostý takto si premrhať pubertu (najlepšie roky života)
dominica16 Ja som nikdy nebola opitá a som rada. Chodila som na diskotéky ale teraz ma to už nebaví.. Chodila som tam každý týždeň až ma to prestalo baviť. Teraz radšej idem von s kamoškami, s priateľom alebo ostanem doma s mamou a spravíme si babský večer 100% lepšie ako sa ožierať
Každý si sem môže kurva vyjadriť svoj názor, nik ťa tu nezhadzuje... Škoda,že si sem nenašla svoj okruh (nezaujímavých ) ľudí Zaujímalo by ma,čo by si mi vyprávala,kebyže sa stretneme,že čo si zažila ... a tak
@dominica16 a čo si pochopila? podľa mňa tie baby ani nevedia, čo to znamená byť kvalitne zošrotovaný. Ja keď som mala dákych 13-14 tak mi stačila ploskačka napoli s kamoškou.. a teraz sedmička na poli. Čiže asi tak
@nixxina Áno, riadne im závidím, ani nevieš ako brutálne by som chcela chlastať a každému sa s tým chváliť. wuehej, si úžasná Completely outside. A je mi to jedno len sa to proste snažím pochopiť, lebo mi to nejde do hlavy a z tvojho komentu som to taktiež nepochopila
neviem, nikdy som tomu nerozumela. ja som chodila von s kamosmi kazdy vikend.. od nejakych 16tich aj na diskoteku do rana a nikdy som nemala potrebu sa dozrat.. ide to aj bez toho.. teraz si vypijem, ale vacsinou s mierou.. opita som bola mozno styri krat a nezda sa mi ze by som o nieco prisla.. a ked vidim tie hviezdicky, jak ogrcane spia niekde na hajzloch, tak mi je trapne aj za nich..
@nixxina lenže ja neriešim tých ľudí čo sa vedia správne opiť, o to mi tu celý čas ide, poznáš tie malé dievčatká čo chodia s cigaretkou do školy a tvária ako najväčšie. A potom prichádza tá časť že piatok večer poďme sa opiť a som hustá prišla som o 22:00 domov! Super, mám im zagratulovať že sa opili alebo čo. Mne sa to už ani nechce riešiť keď do mňa hneď všetci že lepšie akos edieť na riti. Čo vôbec nie je pravda. Ja mám svoje aktivita a mám čo robiť. Proste som si len robila večeru a začala som rozmýšlať nad tým čo asi robia moje super kamarátke a k čomu im to prispeje. Nikomu nechcem ublížiť, na nikoho nechcem dávať, ja len potrebujem normálne vysvetlenie prečo potrebujú byť stredobodom pozornosti.
@42 ešte som zabudla dodať že sa moc necítim ako outsider. Máme takých v triede ale myslím že skôr patrím k tým čo s k ždým dobre výchádza. A práve k mojej lavici sa všetci zbiehajúcez prestávku. Takže nemám pocit že by som si svoju samotu (ktorú nemám) konpenzovala tým že tu budem riešiť túto tému. To s mojou osobnosťou nemá čo robiť. (A sorry za chyby v predošlom komentári, nevidím poriadne na klávesnicu)
ak niekto nemá čo robiť tak vypĺňa čas "zmysluplne" tak že pije alkohol a dokazuje si aký je in dospelý a neviem čo nekazme im zábavu možno raz dostanú rozum
nezmyselne chlastacky a doslova KAZDY piatok byt opity to neuznavam...ale ked sa zbehne fajn partia ludi, tak preco sa nezabavit a nepopit pri tom?? na tom nevidim nic zle...u 14 rocnej pice, ktora pije, by som jej akurat tak dal jednu otcovsku...ta ma spoznavat zahyby svojej kundy este len a nie chlastat v meste....
a inak...ak niekto nema kamosov a sedava na birdzi cele dni a len tu place... tak je to tak isto na zamyslenie ako tie pubertalne decka co slopu..
Ja myslím, že zakladateľka témy nemusí byť nutne osamelá outsiderka, ktorá nemá v piatok večer čo robiť, iba kvôli tomu, že sa pozastavuje nad takouto vecou. Ja osobne tiež moc nemusím uziapané ožraté 15-ročné decká, čo nevedia čo so sebou. Takisto počúvať niekedy tie reči v MHD alias "kámo, včera sme sa tak na****li", no úprimne, toto nemôže nikto normálny obhajovať. Jasné, aj ja som sa v 16 opíjala, ježiš, to boli časy... totálnej tuposti. Po čase mi to začalo vadiť, našla som si brigádu a mať každú sobotu rozbitú, hlava a žalúdok na vode plus ísť ešte do roboty, no nič moc. Teraz, keď idem von, tak sa snažím s mierou a hlavne - vážne nie každý piatok. Teraz si radšej s frajerom objednáme pizzu a pozrieme film, jednoducho oddych. Sem tam skočiť von ale treba, ale vážne... hovorím, ja som sa tiež opíjala (avšak nikoho som s tým oboznamovať nepotrebovala, niekedy som sa skôr hanbila, že som bola až tak opitá), ale veľmi skoro ma to prešlo. Hádam to prejde aj tvoje kamarátky. A popravde, žiadny normálny človek, čo pracuje a študuje (a najlepšie zároveň) nemá energiu, čas a chuť sa každý piatok ožierať. To len proste nemajú iné záujmy, koníčky (a frajera, to ich potom tiež prejde chodiť stále von, uvidíš, ako zrazu potom tie zadané nebudú nikam chodiť a budú "len doma" a tak sa chodia opíjať. Kebyže majú aspoň brigádu a chodia cez víkendy robiť, veľmi rýchlo ich prejde a aspoň by z toho niečo mali. Ale vážne, ľudia, obhajovať opíjanie 15 ročných s tým, že majú "aspoň zážitky"? Polovica si nič nepamätá a druhá môže byť rada, že ich nepretiahol nejaký slizák na wc-kach.
Chodim na koncerty,mam pocit,ze na niektorych akciach sa mlade baby dokazu poriadne ukazovat a vacsine to lezie krkom, mne staci male pivo a asi je to tiez tym,ze som skusila alkohol 1x v 13 a take popijacky s partiami kazdy piatok su uz minulost.
nedokazu sa bez toho inak zabavit, podla nich je to cool, vacsina alkoholu im ani nechuti takze ja v tom tiez nemam vzdy dost jasno aa vies do nalady aby sa odviazali a nabrali odvahu na veci, ktore by chceli spravit lebo inak na to nemaju ..... je to zlozite su viacere typy to je ine ako ked s kamosmi ist do baru niekde pri dobrej hudbe a tak ......
Tak im ide hlavne o to aby vyzerali staršie lebo oni už majú "vlastný" rozum.A podľa mňa nepijú preto že by im to chutilo lebo je to vážne hnusné podľa mňa pijú hlavne preto aby si užili s chlapcami lebo inak normálnym spôsobom to nejde u nich lebo žiadny triezvi chlapec za nimi nepríde.A zážitky máš aj bez toho a sú oveľa krajšie a lepšie. A radšej by som pozval dievča na zmrzlinu alebo niečo dobré ako by som si mal kúpiť alkohol.
Nenávidím to! Fakt strašne mi to vadí a to ako tu píšete, že si iba užívajú život... Lebo dá sa to aj bez alkoholu a cigariet a všetkého okolo. A nemusíme sa s kamarátkami opiť, aby sme sa bavili, stačí byť iba hodinu-dve spolu a už sme iba jeden veľký záchvat smiechu Ja som veľmi rada, že mám kamarátky, ktoré sa netvária, že sú nejaké drsné, alebo čo, lebo je to strašne trápne, aj keď počujem, ako sa niektorí rozprávajú ako im bolo úžasne v piatok, že si nič nepamätajú, ale že bolo super... Ale kašlem na to (aj keď ich vnútorne odsudzujem) lebo sú v pohode, kým sa nezačnú chváliť tými zážitkami. Veď už som sa to naučila akceptovať, lebo to nemá zmysel rozčuľovať sa nad tým, keď s tým absolútne nič neurobíš
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
54 komentov
ja neviem, tu sa s tym praveze u starsich stretavam.
tiež som v tvojom veku presedel piatky na riti a nadával na tých čo chodia chlastať
oni nazbierali kopu zážitkov, známych a ja holý kokot
ono sa dá piť aj s mierou, zabaviť sa pri tom a prísť domov na vlastných
(a nesplodiť pri tom diskotékové decko)
Robila som to-robím to tiež...
Je to lepšie ako byť online celý deň,celú noc,celý život.
Aspoň mám zážitky,aspoň mám kamarátov,aspoň mám život...
@dominica16 a bola si niekedy najebana s kamosmi vobec? ked si myslis ze by ta to nebavilo...
@dominica16 odkiaľ si? Môžeme si spraviť vlastný piatkový večer bez alkoholu Lebo ja toto tiež nepreferujem
@hoperwale ja nevravím že tak všetci dopadnú. Lenže ja práve hovorím o tej skupinke, ktorá to tak robí a potom to ešte aj vystavuje na Facebooku a neviem kde inde. Nič iné v pondelok v škole nepočúvam iba ako sa oni naje*ali a pod. Fakt ma to vôbec netrápi.
neviem, toto som nikdy nenazila, ale raz by som isla, mozno by som konecne zazila nejake vzruso
Tak tu ide hlavne o priority, a o to, či máš vôbec s kým na takéto výjazdy ísť. Napríklad dnes sedím doma, lebo sa mi vôbec nikam nechce ísť a kamarátom taktiež. Minulý týždeň som prišiel z klubu domov o 6, zobudil som sa o 5 večer a išiel som o 8 zase na ďalšiu. Niekedy je to proste neuveriteľný kolotoč, z ktorého nechcem vystúpiť
Čo sa týka alkoholu, tak... čím skôr začneš piť, tým skôr s tým prestaneš. Ja som sa prvý krát opil keď som mal 13 rokov, teraz už mám s alkoholom toľko skúseností, že už si viem hocikedy povedať, že mi stačí. Onedlho si to povedia aj tvoje spolužiačky a možno, z teba sa stane alkoholik
A OSTATNÝM - UŽ PROSÍM VÁS NEKOMENTUJTE, lebo ako vidím tu sa ničoho iného iba zhatovania nedočkám. Pre mňa - za mňa to podporujte, ale nemusíte hneď všetci domňa začať skákať, fakt to nie je moc príjemné.
a dnes poslusne doma..
a uz dlho som sa neopil ani mi to nechyba..
co ja viem..lebo si musia dokazovat,ze ake su damy
a este napis,ze k tym statusom pripisu,ze nic si nepamataju a potom rozpravaju vsetko do detajlu
a úplne vôbec nechápem to, keď sa mi snažia povedať že si neužívam život a musím ho mať strašne nudný, keď nechodím na diskotéky a nechľastám ako ony
to som fakt jediná, ktorej príde normálne chodiť von s kamarátkami cez deň a za triezva?
a vobec, co sa do toho staras a riesis to? .. no ja viem preco, lebo zavidis
keby ta to nezaujmalo a mala bvy si taky strasny nadhlad ako sa tvaris sa s tym nezapodievas
shit happens
pokial nevies zapadnut do partie, najdi si inu, u nich budes vzdy za divnu
zi a nechaj zit
mozno ich to naplna, bavi a robi ich to stastnymi tak ja teba nieco ine, proste
ale ja si osobne myslim, ze drviva vacsina ludi co nadavaju na pitie este sami neboli nikdy opiti mozno
inak @11
normalne podla mna si trochu outsider a nevies sa s tym vyrovnat preto to tak strasne riesis
keby si bola spokojna neriesila by si taketo chujoviny
-ludia piju lebo mudri luidia sa vedia spravne opit a je mi fajn
inac mi je to celkom jedno
a inak...ak niekto nema kamosov a sedava na birdzi cele dni a len tu place... tak je to tak isto na zamyslenie ako tie pubertalne decka co slopu..