To poznám. kedysi som kávu vôbec nemusela, ale teraz bez nej neexistujem... odkedy mám malé dieťa sa akosi nemôžem vyspať a to spáva celú noc... keď spí sa snažím niečo si doma porobiť a ani sa nenazdám a je veľa hodín...
@depropex to si mysli vela ludi, ze kava je nezdrava. ale opak je pravdou. robila som o tom sočku z chémie. káva je zdrava, ale v rozumnej miere. dve kavy za den max. kava je prevenciou proti rakovine hrubeho čreva. a ma aj ine fasa vlastnosti.
@deprorex. čo sa týka semena, nikdy som s nim problem nemala..
no.co sa tyka tej pečene, poznam pripad, kedy lekar vysvetloval že pacient ma problemys pečenou a ze to moze suvisiet s kavou, lebo on pil zalievanu len, a pil aj tie zrnka..tak ale to sa jednalo o 4O rokov pitia takejto kavy dvakrat denne a vzdy zalievanej a vzdy tie semiačka pil..
@jogurtovakultura teda mi vies s istotou povedat ze ked si kazdy den rano dam kavicku (nescu , robím to do cca 2dcl vody, dve stredne plne kavove lyzicky ) tak to na moje zdravie nebude mať vplyv ?
s tým semenom to myslíš ako ? v spojení s kávou ? (že on pil kávu) ?
ináč minule som jeden deň nespal a vypil som dve kávy a nič.....
co sa tyka toho ze kava nie je zdrava.. nie je velmi prospesna zaludkovym vredom ked ju pijete nalacno, tak teda neodporucam pit nalacno, bud sa naranajkovat alebo zobat ku kave dake keksy
@depropex ale káva odvodnuje, tak sa potom niecoho napi. najlepsie vody.staci polka toho, cím si zalial kávu. a mal by si mat medzi tymi kavami nejaky odstup.minimalne 3 hodiny. a ano, je to v poriadku potom takto.
nie, ze ja neprodukujem semeno, takze s nim problem ako kavickarka nemam.
no. kava posobi podla limitov, ktore su u kazdeho iné, aj podla metabolizmu a dennej hodiny.
ked som robila experiment so spánkovou depriváciou, tak počas celého experimentu nemohli moj probandi piť kávu, ani čaje (okrem ovocných) a v testovej skupine som mala jednu silnú kávičkárku a tá to zvladala teda velmi zle, ze nemohla piť kávu. ono je to jej rituál, vies..ze ked sa zobudis, mas svoju chvilku s kavou, kedy do teba nikto neskace, kym sa prebudzaš..nie je to len kofein, je to proste ten rituňal, ktorý si k tomu pridáš sam..a potom ked skoncila s experimentom, chvilu na nu kava nemala povzbudzujuci ucinok.
to mas ako s energy drinkmi. oni ti dodaju silu do urcitej medze, a ked to vyprcha si unaveny dvojnasobne a je to este horsie..
@depropex@17 ale to nie je chyba kavy. kazdeho organizmus reaguje na kofein inak. ja mam zatial take skusenosti, ze ak som bola ospala a dala som si kavu, uspala ma a ak som bola rozbehnuta, este to vo mne podporila
kazde rano ked stiham jedno presso v nasom utulnom Lolobiu.. a inak pijem Nescu alebo klasiku popripade latte ale moj hlas ma jednoznacne ladove moccacinno newem presne jak sa to pise ale aj tak to milujeem..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
zaujímavé že ak večer vypijem kávu v pohode zaspím a keď ju vypijem ráno som rovnako unavená ako som bola
pijem tiež nescu s mliekom asi tak 3-5x denne
presso, zalievanú, aj instantnú - aj ked to je taká káva nekáva.
a milujem kávu. a vonia! a chutí! a káva je proste super.
ale uz sa to snažím obmedziť. maximalne dve kávy. a ak chcem tretiu, tak pre chut a pre atmošku, tak si dám bezkofeinovú..Caro.
a znova chcem podoptknut, ze kavu milujem!
ale nepijem každý deň lebo to obmedzujem, nieje to zdrave
no.co sa tyka tej pečene, poznam pripad, kedy lekar vysvetloval že pacient ma problemys pečenou a ze to moze suvisiet s kavou, lebo on pil zalievanu len, a pil aj tie zrnka..tak ale to sa jednalo o 4O rokov pitia takejto kavy dvakrat denne a vzdy zalievanej a vzdy tie semiačka pil..
každý deň spím asi 4 hodiny, takže káva ja mojou spásou
s tým semenom to myslíš ako ? v spojení s kávou ? (že on pil kávu) ?
ináč minule som jeden deň nespal a vypil som dve kávy a nič.....
nie, ze ja neprodukujem semeno, takze s nim problem ako kavickarka nemam.
no. kava posobi podla limitov, ktore su u kazdeho iné, aj podla metabolizmu a dennej hodiny.
ked som robila experiment so spánkovou depriváciou, tak počas celého experimentu nemohli moj probandi piť kávu, ani čaje (okrem ovocných) a v testovej skupine som mala jednu silnú kávičkárku a tá to zvladala teda velmi zle, ze nemohla piť kávu. ono je to jej rituál, vies..ze ked sa zobudis, mas svoju chvilku s kavou, kedy do teba nikto neskace, kym sa prebudzaš..nie je to len kofein, je to proste ten rituňal, ktorý si k tomu pridáš sam..a potom ked skoncila s experimentom, chvilu na nu kava nemala povzbudzujuci ucinok.
to mas ako s energy drinkmi. oni ti dodaju silu do urcitej medze, a ked to vyprcha si unaveny dvojnasobne a je to este horsie..
bolo obdobie, kedy som pil Velvet každé ráno celý mesiac
a najradšej mám Nescafe Velvet