Nie a nikdy je to svinstvo, poprosím chemika alebo niekoho zdatného v tomto obore aby to ozrejmil prečo to nie je dobré a prečo j e to tak škodlivé!
Nakoľko som minulý rok pálil na poli s bráchancom a ja som si to z pálenice previezol v sklenených demižónoch domov a on v plastových nádobách tak chuť bola diametrálne rozličná a on mal majču v plastových sudoch a ja som mal v drevených ....podotýkam ovocie bolo z jedného sadu a tie isté odrody ktoré už dlho pestovali naši rodičia
bezne si robim pinacoladu do plastovej flase (inak ziaden alkohol okrem tunajsich radlerov nepijem) ale teda je to cestovna flasa a vyrobena udajne zo zdravotne nezavadneho plastu
jo... a este som pil par krat welcome drink (sampus) napr. vo vlaku
@kubbox samozrejme že to chutilo inak...drevo si vačšinou uchováva chuť z predchádzajúcich nápojov a keď tam toho bolo veľa aj keď to bolo poriadne umyté, tak vždy to z malej časti zmení chuť toho alkoholu, takže určite to malo inú chuť to je celkom normálne. Bežná vec.
a nič ti to nespraví, to by si musel v tom mať uschované niekoľko mesiacov a aj to nie každý plast je taký "škodlivý", vačšina škodlivého plastu sa už prestala použivať na jedlo a nápoje, a tvrdý plast je lepši v tomto. Len tie makké plasty ktoré majú v sebe zmäkčovadla sú trošku riziko a aj to len minimálne pokiaľ tam človek skladuje len krátkodobo niečo.
Akoze nie som odbornik na skladovanie alkoholu, ale akykolvek nekonzumny etanol sa prepravuje a skladuje v plaste, aj velmi cisty nedenaturovany etanol na analyticke metody atd
HDPE je kompatibilny material s etanolom, pokial nema zmakcovadla a kokotiny
A ked si na 8 sekund nalejes do plastoveho poldecaka a potom ho do seba hodis, isto sa ti nic nevyplavi
@kubbox a btw, dnes bezne pouzivane plasty na flase (polyetylentereftalat) je je chemicky velmi stabilny,cize nemoze nejako obzvlast ovplyvnovat chutove vlastnosti napoja..
@narazuvzdornaa ako som uz pisal,dnesne plasty su mimoriadne stabilne, su casto nasobne odolnejsie voci vonkajsim vplyvom ci uz povetrnostnym, ci chemickym (kyseliny, zasady), ako najroznejsie bezne ocelove zliatiny, co inak sposobuje s nimi spajane enviromentalne problemy. V praci sme skladovali 96% kyseliny a hydroxidy v hdpe bandaskach, ako je bezne po celom svete. Vyssie spominam, ze aj pivne plechovky su zvnutra potiahnute plastom. Objektivne nie je mozne, aby kratkodobe skladovanie v plastovych nadobach malo vplyv na chut skladovaneho napoja.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Nakoľko som minulý rok pálil na poli s bráchancom a ja som si to z pálenice previezol v sklenených demižónoch domov a on v plastových nádobách tak chuť bola diametrálne rozličná a on mal majču v plastových sudoch a ja som mal v drevených ....podotýkam ovocie bolo z jedného sadu a tie isté odrody ktoré už dlho pestovali naši rodičia
jo... a este som pil par krat welcome drink (sampus) napr. vo vlaku
a nič ti to nespraví, to by si musel v tom mať uschované niekoľko mesiacov a aj to nie každý plast je taký "škodlivý", vačšina škodlivého plastu sa už prestala použivať na jedlo a nápoje, a tvrdý plast je lepši v tomto. Len tie makké plasty ktoré majú v sebe zmäkčovadla sú trošku riziko a aj to len minimálne pokiaľ tam človek skladuje len krátkodobo niečo.
Akoze nie som odbornik na skladovanie alkoholu, ale akykolvek nekonzumny etanol sa prepravuje a skladuje v plaste, aj velmi cisty nedenaturovany etanol na analyticke metody atd
HDPE je kompatibilny material s etanolom, pokial nema zmakcovadla a kokotiny
A ked si na 8 sekund nalejes do plastoveho poldecaka a potom ho do seba hodis, isto sa ti nic nevyplavi
Ale áno, preferujem sklo. A hlavne čím som starší, tým menej popíjam.