Mňa v tomto filme oslovili najmä animácie Geralda Scarfeho, z ostatku som zostal vcelku sklamaný, pretože som očakával niečo lepšie.
Predpokladal som, že film bude obsahovať nejakú hlbšiu pointu, zaujímavé úvahy a podobne; no namiesto toho som sa pozeral na traumy z detstva a života Rogera Watersa.
Snímok ma nenadchol ani po hudobnej stránke, album The Wall patrí medzi moje najmenej obľúbené (prepadák to ale nie je, obsahuje akési čudné, ale výrazné emócie a žiaden album, na ktorom je niečo ako Comfortable Numb, nemôže byť zlý). Nepáči sa mi možno kvôli tomu, že v ňom skoro vôbec nie je to floydovské "psychadelično odpútavajúce do transcendentna" (heh), ale len podivná zmes ťažkých zvukov, na ktorej veľmi badať vplyv punkovej hudby 80. rokov.
Už album sám o sebe je veľmi realisticky spravený (komunikácie ľudí na začiatkoch a koncoch skladieb), najlepšie sa počúva v tme a absolútnom tichu kedy je počuť všetko čisto a jasno. Je jedným z mojich najobľúbenejších z ich tvorby. Pointa filmu možno nie je jednou z najhlbších, no film je pre mňa skôr pre akustický a vizuálny zážitok, ktorému napomáhajú veľmi dobre spravené animácie.
Pink Floyd je jedna z mojich TOP kapiel a The Wall je zaujímavý film, len treba poznať aj jednotlive skladby na albume, ich pozadie aby sa dal plne pochopiť... Ako už niekto spomínal, je to najme vynikajúci "akustický a vizuálny zážitok", kde si každý môže nájsť vlastnú myšlienku, nie len to ako to precítil Roger Waters...
Pink Floyd je moja najobľúbenejšia kapela... takže som to asi videla. Majú aj oveľa lepšie albumy. A nechce sa mi rozpisovať... a The Wall začujem naživo
" ten človek ktorý toto vymyslel a urobil musel byť psychicky narušený...." tomuto nerozumiem, prečo by mal byť psychicky narušený? (mimochodom jedná sa o Rogera Watersa
@delica Ja som ho pozerala včera a myslím si že je geniálny aj keď miestami nechápačky menšie a že "normálny" človek by niečo takéto nevedel natočiť tak dobre vystihnúť všetko. A vôbec to nebolo myslené v zlom
@sisel no ja neviem, väčšinou ked sa povie, že je niekto psychicky narušený je to myslené viac-menej v zlom a zober to tak, že za tým nestojí len jeden človek... ale kopec "normálnych" ľudí spolu sa dá ľahko vyskladať také dielo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Pink Floyd predbehli dobu takým spôsobom že ich nikty nikto nedobehne
Predpokladal som, že film bude obsahovať nejakú hlbšiu pointu, zaujímavé úvahy a podobne; no namiesto toho som sa pozeral na traumy z detstva a života Rogera Watersa.
Snímok ma nenadchol ani po hudobnej stránke, album The Wall patrí medzi moje najmenej obľúbené (prepadák to ale nie je, obsahuje akési čudné, ale výrazné emócie a žiaden album, na ktorom je niečo ako Comfortable Numb, nemôže byť zlý). Nepáči sa mi možno kvôli tomu, že v ňom skoro vôbec nie je to floydovské "psychadelično odpútavajúce do transcendentna" (heh), ale len podivná zmes ťažkých zvukov, na ktorej veľmi badať vplyv punkovej hudby 80. rokov.