Ahojte,
tento rok píšem a odovzdávam Bc. prácu. Ide mi o kontrolu originality, teda či nepajcujem. Mám zopár dobrých knih v ČEŠTINE z torých chcem čerpať. Chcel by som sa spýtať ohľadom kontroly originality.
ide mi o to, že nechcem čerpat z netu, ale z tých knižiek. Zistí mi systém pajcovanie, ak by som to len preložil z češtiny do slovenčiny ?
Viem, že ten ich kontrolný systém porovnáva danú prácu s tými, ktoré ma uložené v pamäti (centrálny register záverečných prác) a ďalej aj s rôznymi internetovými zdrojmi.
A ja teda neviem či tie knižky sú na nete (napr. Google Books) a teda či to s nimi porovnáva.
V čisto teoretickej rovine: myslíte, že by ten systém zistil zhodu s mojou bakalárkou, keby jediný rozdiel bol v tom, že ja by som si to preložil s češtiny do slovenčiny ?
Ja osobne predpokladám, že treba nielen preložiť, ale aj text nie opísať doslovne ale vlastnými slovami.
Nič ti nezistí, to keby si doslovne opisoval z nejakej práce alebo skrípt. Ak uvedieš zdroj a voľne parafrázuješ, alebo preložíš je všetko v poriadku. Zase také vymakané to nemajú. Nestretol som sa s nikým na vysokej, kto by mal problém so zhodou.
Daj si pozor na to, aby na to neprišiel niekto z vyučujúcich, napr. oponent . Pretože v niektorých prípadoch človek ak niečo prekladá z cudzieho jazyka a pochopiteľne z úpravy, ktorá je napr. charakteristická pre daný štát, tak je vidieť, že je to pajcované, pretože u nás to napr. nefunguje, nie je a tak ... takže bacha na to, neviem aký odbor študuješ, ale na niektorých humanitných odboroch je to ľahko zistiteľné ... ja som našiel aj seminárky svojich študentov na nete a nie tak nejakú bakalárku 3 : - )
ja som mal taku temu na bakalarke ze som fakt mal obavy ze to bude zhodne na vela percent ale bol som taky uzasny ze som to secko parafrazoval do takej miery ze miera zhody bola u mna cistych 0 %
Ja študujem techniku, konkretne FEI STU a bakalarku robim o spal. motoroch. Väčšina ľudí i tak studuje humanitne vedy a pod. takze si myslim ze tomu co pisem sa venuje iba "päť a pol človeka"...keby som studoval filozofiu, a robil pracu o Sokratovi, tak by som bol v p*deli
A myslim si ze tie prace aj tak nikto necita. Komisia to podla mna iba zbezne prebehne. Maju desiatky studentov a nebudu to citat cele
Ale vzdy sa najdu blazni, ktory nemaju co robit cez dlhe zimne večery
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
Viem, že ten ich kontrolný systém porovnáva danú prácu s tými, ktoré ma uložené v pamäti (centrálny register záverečných prác) a ďalej aj s rôznymi internetovými zdrojmi.
A ja teda neviem či tie knižky sú na nete (napr. Google Books) a teda či to s nimi porovnáva.
V čisto teoretickej rovine: myslíte, že by ten systém zistil zhodu s mojou bakalárkou, keby jediný rozdiel bol v tom, že ja by som si to preložil s češtiny do slovenčiny ?
Ja osobne predpokladám, že treba nielen preložiť, ale aj text nie opísať doslovne ale vlastnými slovami.
Ďakujem za názory.
ďakujem
Ja študujem techniku, konkretne FEI STU a bakalarku robim o spal. motoroch. Väčšina ľudí i tak studuje humanitne vedy a pod. takze si myslim ze tomu co pisem sa venuje iba "päť a pol človeka"...keby som studoval filozofiu, a robil pracu o Sokratovi, tak by som bol v p*deli
A myslim si ze tie prace aj tak nikto necita. Komisia to podla mna iba zbezne prebehne. Maju desiatky studentov a nebudu to citat cele
Ale vzdy sa najdu blazni, ktory nemaju co robit cez dlhe zimne večery