Zdravim, robim do skoly zadanie na temu plagiatorstvo a potreboval by som vyplnit zopar otazok. Nie som ziadny pravnik, nejdem vas z nicoho obvinovat a za nic zalovat, tak poprosim co najpravdivejsie dik...
1. co ja viem? vacsina vlastny, sem-tam daka citacia/parafraza (inac parafraza nie je skopirovana, tak neviem, ci ta to vobec zauijma, ale uvadzam to, kedze to nie je moj vlastny text)
1. to je dosť ťažké a nechcem dávať nepresné čísla.. ale jasné je, že absolútna väčšina je moja a malý zvyšok sú citácie. (lebo poznám aj také práce, v ktorých je vlastná tvorba 0percent - kamarátka z FMK UCM sa mi zverila)
2. takmer vždy pri písaní takéhoto niečoho
3. maximálne pár viet + prípadne nejaké vzorce a obrázky
4. vždy
5. nie
6. odpovedal som nie a neplánujem to v budúcnosti meniť
1. 50:50 ak ide o odborné referáty (niekedy aj viac ctrl c , inak nepotrebujem kopirovat
2. Iba do skoly
3. Urcite odseky
4. Ked je vyzadovany
5. Co vsetko je "plagiat"? Raz som si z lepenky vyrezala velkeho brankara, lebo sa so mnou nikto nechcel hrat hokej . A potom som sa dozvedela, ze take nieco uz existuje!
6. Iste - ak sa so mnou znovu nebude chciet nikto hrat hokej, nemam na vyber .
7. Nie, kym nie je ziskove. Kazdy kopirujeme.
8. Ano - opat s tym lepenkovym brankarom, ale to uz hadam nechame tak (ach).. Dopadlo to nad ocakavania dobre .
1. skor pisem sama, nerada kopirujem nieco, napisem to vlastnymi slovami ako by som to povedala ja, so svojim slovosledom atd..a predtym si precitam viacere clanky
2.nie
3.par viet, ale aj to napisem vlastnymi slovami
4.ano samozrejme
5. nie
6.-
7.ano, asi by sa malokomu pacilo, ked sa nadrie so svojou pracou, ze si potom niekto postlaca ctrlc a v a zlize smotanu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
2. pravidelne, v kazdej praci mam daco.
3. Veta, cast vety, par viet nanajvys.
4. Vzdy.
5. Nie
6. Jasne.
a teraz ma napadlo, mohol som tie otazky pre lahsiu orientaciu ocislovat, tak ich napisem este raz:
1. Aky je vo vasich pracach priemerny percentualny podiel napisaneho textu k skopirovanemu?
2. Kopirujete cudzie texty pravidelne?
3. Ak ano, je to zvycajne iba par viet, urcite odseky alebo cele clanky?
4. Uvadzate pri kopirovani zdroj?
5. Vytvorili ste uz niekedy plagiat?
6. Ak ano, planujete to este niekedy zopakovat?
7. Myslite si, ze je plagiatorstvo nespravne?
8. Boli ste niekedy pri plagiatorstve prichyteni? V pripade kladnej odpovede, ako to dopadlo?
2. takmer vždy pri písaní takéhoto niečoho
3. maximálne pár viet + prípadne nejaké vzorce a obrázky
4. vždy
5. nie
6. odpovedal som nie a neplánujem to v budúcnosti meniť
7. áno
8. nie
2. Skoro pri každej seminárke
3. Zvyčajne len pár viet, niekedy odseky
4. áno
5. áno, ale nebolo to schválne
6. nie
7. áno
8. áno, mali sme zle ocitované zdroje a hrozila nám disciplinárka, ale nakoniec sme sa s profesorkou dohodli a mohli sme to prerobiť
2. nie
3. zle polozena otazka, ale vacsinou par viet
4. ano
5. ak sa za plagiat pocita vsetko, kde nieje 100% mojej prace, a ina praca nie je uvedena v odkazoch, tak ano
6. zavisi od typu prace a okolosti
7. ano
8. nie
2. Iba do skoly
3. Urcite odseky
4. Ked je vyzadovany
5. Co vsetko je "plagiat"? Raz som si z lepenky vyrezala velkeho brankara, lebo sa so mnou nikto nechcel hrat hokej . A potom som sa dozvedela, ze take nieco uz existuje!
6. Iste - ak sa so mnou znovu nebude chciet nikto hrat hokej, nemam na vyber .
7. Nie, kym nie je ziskove. Kazdy kopirujeme.
8. Ano - opat s tym lepenkovym brankarom, ale to uz hadam nechame tak (ach).. Dopadlo to nad ocakavania dobre .
Neni zac, bud zdrav!
2. Nie ... Ale v podstate, pravidelne ani nepíšem nejaké odborné práce ...
3. Viac ako pár viet nie ... Pokiaľ nešlo o veci ako povinný referát na geografiu na strednej, ktorý bol proste len vytlačený z referátov.sk
4. Uvádzam, ale viem si predstaviť, že by som písal niečo menej formálne a definíciu by som skopíroval a zdroj neuviedol ...
5. Pri prísnejšom pohľade by sa ten referát na geografiu dal nazvať plagiátom ... Plagiát v konvenčnom význame nie
7. Áno, myslím
8. Nie
2.nie
3.par viet, ale aj to napisem vlastnymi slovami
4.ano samozrejme
5. nie
6.-
7.ano, asi by sa malokomu pacilo, ked sa nadrie so svojou pracou, ze si potom niekto postlaca ctrlc a v a zlize smotanu.
8.nie