Môžete aj do komentárov písať presnejšie, ako to u vás funguje- tie možnosti sú len tak pre zjednodušenie, ale poteším sa, keď rozpíšete, ako to máte presne.
Ja sa snažím a väčšinou sa mi darí mať zhruba predstavu a zásoby (podľa toho nakupujem, hoci do obchodu idem často len s vágnou predstavou, že potrebujem nejaké veci, z ktorých sa dá uvariť celé jedlo súce na obed) na pár dní + máme stále nejaké veci, z ktorých sa dá uvariť niečo, čo by obstálo ako normálny obed. Ale zväčša nejaké 2-3 jedlá mám v takom krátkodobom horizonte na pláne a deň vopred rozhodujem, čo to bude, napríklad na základe dátumu spotreby, ak sú to veci z chladničky alebo tak.
Niekedy mam na nieco chut tak si to kupim s tym ze cez tyzden navarim ale vacsinou nakupujem stylom to co sa mi paci a potom cez tyzden vymyslam co z toho
Málokedy varím, bud dáme donášku alebo varí priateľ. Ráno sa vždy dohodneme čo sa uvarí/objedná a je to. Ked je to niečo zložitejšie, že na to treba špeci suroviny, tak sa dohodneme deň dopredu aby sa stihlo nakúpiť
Moje odpovede sú rozporuplné, pretože sa to vždy mení. Niekedy som dokonca aj počas obeda zúfalo hladná, že neviem, čo mám jesť... Do obchodu chodievam so zoznamom, ale väčšinou nemám predstavu. Varievam z toho, čo doma nájdem. Keď mi však niečo napadne, tak idem do obchodu. Rada totiž chodím do Lidla. Neotravuje ma to. A veľmi výnimočne sa mi stane, že mám niekoľko jedál na pláne, ktoré chcem robiť.
Ja planujem na dva dni dopredu, vzdy dva dni jem uplne presne to iste, potom dalsie dva dni to iste atd dovod je hlavne to ze vacsina hlavnych jedal k priprave sa predava po baleniach ktore mi vydrzia na dvakrat - napriklad losos, kuracie prsia, mlete maso, atd.. ale celkovo paci sa mi premysliet si jedalnicek jedneno dna a mat tym pokryte dva dni momentalne jem tri jedla denne a jednoducho si ich dopredu premyslim, dam si do zoznamu co treba kupit, idem do obchodu a kupim to. Cize chodim do obchodu kazdy druhy den.
Rada sa len tak pozeram po obchode co tam maju, ale malokedy len tak nieco kupim co nemam na zozname, skor si tu vec zapamatam a naplanujem si ju potom do buduceho jedalnicku
A dovod preco to takto robim je ze mi to proste vyhovuje, milujem mat vsetko zorganizovane a strukturovane, este aj do toho obchodu chodim kazdy druhy den v rovnaky cas a predstava ze by som mala len tak v chladnicke suroviny ktore by nemali vyznam a nevedela by som kedy ich zjem mi sposobuje uzkost
vobec
ked ma clovek za snubenca mamuta, ktory jedava za 3 chladnicky, tazko sa planuje vopred
chodi/me do obchodu kazdy druhy/treti den
obedy chodievam brat do dozicky menucko z miestnej restiky
vecere si varime podls toho,co mame doma
Velky nakup robime cca raz za tyzden, pricom mam pribliznu predstavu, co mam v plane varit. V priebehu tyzdna dokupujeme podla aktualnej potreby cerstvu zeleninu, ovocie, sunku atd. Moj muz ma home office uz tristvrte roka a na obed aj veceru je zvyknuty jest teple jedlo. Kedze ja chodim do prace, obed vzdy varim dopredu, väcsinou jedno jedlo na 2 dni, veceru robim väcsinou cerstvu, takze kazdy den inu. Tym, ze mame tento system zabehnuty uz dost dlho a viem, co varim najcastejsie, mavam zakladne ingrediencie na tie najfrekventovanejsie jedla doma skoro stale. Trvanlive potraviny nakupujem tak, aby vzdy doma boli "do zasoby". A dost potravin som sa naucila mrazit, takze ked treba, vzdy mozem vymysliet niekolko jedal.
momentálne chodievam na veľký nákup raz do týždňa s predstavou, čo by som rada varila, ale samozrejme nie vždy to vydá, lebo niekedy nemajú potrebné ingrediencie, tak aj improvizujem. Vždy mám vymyslené tak 3-4 jedlá, ktoré vydržia tak 5-6 dní a do toho nejaké menučko alebo donáška a samozrejme, stane sa aj to, že si tie plány rozmyslím a urobím z toho nákupu úplne iný recept, varím iba pre seba, takže si to idem dosť punkovo
Raz viem čo, raz zase čo je v chladničke...
Ale vždy to musím urobiť nejak ináč, akurát teraz som si marínoval mäso v ustricovej omáčke, ktorú som ešte nejedol, tak som zvedavý ako to bude chutiť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Rada sa len tak pozeram po obchode co tam maju, ale malokedy len tak nieco kupim co nemam na zozname, skor si tu vec zapamatam a naplanujem si ju potom do buduceho jedalnicku
A dovod preco to takto robim je ze mi to proste vyhovuje, milujem mat vsetko zorganizovane a strukturovane, este aj do toho obchodu chodim kazdy druhy den v rovnaky cas a predstava ze by som mala len tak v chladnicke suroviny ktore by nemali vyznam a nevedela by som kedy ich zjem mi sposobuje uzkost
ked ma clovek za snubenca mamuta, ktory jedava za 3 chladnicky, tazko sa planuje vopred
chodi/me do obchodu kazdy druhy/treti den
obedy chodievam brat do dozicky menucko z miestnej restiky
vecere si varime podls toho,co mame doma
tak ma take bohatsie ranajky, obed s polievkou, minimalne 2x vecera a medzitym este ovocie, 300 snackov, nejake zvysky jedal po mne
najhorsie je to na vyletoch, furt mame so sebou oriesky, proteinky, susienky, cokolady, lebo nonstop nieco je
ak robim veceru, v ten den sa zje urcite
Ale vždy to musím urobiť nejak ináč, akurát teraz som si marínoval mäso v ustricovej omáčke, ktorú som ešte nejedol, tak som zvedavý ako to bude chutiť.