Tak podľa mňa je to fér, že by sa za články malo platiť. Aj tí redaktori musia z niečoho žiť čo to vydávajú. Noviny ako také úplne vymiznú si myslím a nahradia ich elektronické verzie. Už ako napríklad má dnes Trend na Android-y a iOS. Je to na jednej strane praktickejšie, keď máš všetky dostupné informácie v jednej vecičke (tablet, smartfón) a na druhej strane je to ekologickejšie. To sú jednoducho technológie.
V princípe mi to nevadí. Kvalitná práca by mala byť zaplatená. Čo mi vadí je to že ešte aj seriózny denník ako SME prichádza s bulvárnymi témami, kvôli čítanosti(Nedávny článok o Mojsejovej už bola zrejme posledná kvapka).
Mám piano ale myslím že si ho už nepredĺžim dôvodov je viac.
1. Piano blbne pri pomalom pripojení. (Stáva sa mi že mám problém si kvôli nemu zobraziť celý článok)
2. Spoplatnenie prichádzalo s filozofiou že za kvalitnejší obsah človek zaplatí. Kvalita aj tak furt klesá. S výnimkou filmy.tyzden.sk čo je fakt super projekt.
3. Napriek tomu že mám piano zaplatené nemôžem čítať všetko. Viď týždeň kde aj napriek pianu musím mať pre vstup k aktuálnym článkom ešte predplatné.
4. Ušetrím čas a peniaze.
so slovenskou mentalitou by ten projekt dlho nevydrzal. piano sa sice celkom drzi ale aj to je podla mna len vdaka tomu, ze tam ludia maju pristup k clankom z .tyzden a platia si to prevazne kvoli tomu. aspon co som si tak vsimol z blizkeho a sirsieho okolia.
na druhej strane, aj keby bol obsah fakt kvalitny, ludia su jednoducho kreteni a chceli by vsetko zadarmo a hladali sposoby, ako to obist. staci si uz len pozriet ako je to so sw, hudbou atd.
dalsia strana je zas to, ze ledva maju na to, aby vyzili a platit si nejaky bonusovy poplatotk za to, aby boli scitani a citavali nieco na webe, tak.. to by tiez nemalo ziadnu odozvu.
potrebna je zmena mentality, vyssie platy a potom by sa ludia naucili aj platit za ine sluzby, ako potraviny, najomne a spotrebny tovar.
úspešne tieto služby ignorujem... pokiaľ je človek šikovný vie tieto veci nahradiť inými zdrojmi... spoplatnené blogy, stĺpčeky, názory a iné kecy ma nezaujímajú... na to je krčma
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Mám piano ale myslím že si ho už nepredĺžim dôvodov je viac.
1. Piano blbne pri pomalom pripojení. (Stáva sa mi že mám problém si kvôli nemu zobraziť celý článok)
2. Spoplatnenie prichádzalo s filozofiou že za kvalitnejší obsah človek zaplatí. Kvalita aj tak furt klesá. S výnimkou filmy.tyzden.sk čo je fakt super projekt.
3. Napriek tomu že mám piano zaplatené nemôžem čítať všetko. Viď týždeň kde aj napriek pianu musím mať pre vstup k aktuálnym článkom ešte predplatné.
4. Ušetrím čas a peniaze.
na druhej strane, aj keby bol obsah fakt kvalitny, ludia su jednoducho kreteni a chceli by vsetko zadarmo a hladali sposoby, ako to obist. staci si uz len pozriet ako je to so sw, hudbou atd.
dalsia strana je zas to, ze ledva maju na to, aby vyzili a platit si nejaky bonusovy poplatotk za to, aby boli scitani a citavali nieco na webe, tak.. to by tiez nemalo ziadnu odozvu.
potrebna je zmena mentality, vyssie platy a potom by sa ludia naucili aj platit za ine sluzby, ako potraviny, najomne a spotrebny tovar.
A k veci: za kvalitu nemám problém si zaplatiť, a myslím si, že ani väčšina ľudí.