Čauko. Prešla som si viaceré stránky, ale našla som obe možné verzie. Či už platnosť min. 6 mes pred/po odchode/príchode z/do krajiny, alebo platnosť len v čase príletu do krajiny a toť vše. Má s tým niekto nedávnu skúsenosť že vlastne platí a čo nie?
Asi by som sa drzala toho co pise mzv:
Do Talianska môžete vycestovať s platným cestovným pasom alebo občianskym preukazom, ktorý je platný do konca vášho pobytu v krajine (Taliansku). Najneskôr v posledný deň jeho platnosti je vašou povinnosťou krajinu opustiť. Výnimkou (ak sa nevraciate letecky) môže byť len napr. hospitalizácia, ale v prípade pasovej kontroly je Vašou povinnosťou preukázať sa potvrdením nemocničného zariadenia o hospitalizácii a o dni prepustenia z nemocnice, v ktorý ste povinní z krajiny odísť.
A co ti brani si vybavit npvy OP? 180 dni vopred sa to uz da. Platit t zacne ododna kedy ti bol vystaveny. Mozes si ho vybavit na ktoromkolvek okresnom riaditelstve ..
ja si trochu kopnem hádam mi odpustíš. Prečo si prechádzala rôzne stránky? V takýchto prípadoch čítaj iba stránku ministerstva zahraničných vecí mzv.sk Okrem vecí ohľadom dokladov tam sú napr. informácie o bezpečnosti. Ak nenájdeš, čo potrebuješ tak zatelefonuj na veľvyslanectvo/konzulát danej krajiny (ak nie je na Slovensku, tak do Viedne) a tam ti povedia ale nikdy sa nespoliehaj na internetové fóra, ale tam ľudia píšu všeličo teda
vlastne ani mne nemôžeš veriť ... Prajem šťastnú cestu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
Do Talianska môžete vycestovať s platným cestovným pasom alebo občianskym preukazom, ktorý je platný do konca vášho pobytu v krajine (Taliansku). Najneskôr v posledný deň jeho platnosti je vašou povinnosťou krajinu opustiť. Výnimkou (ak sa nevraciate letecky) môže byť len napr. hospitalizácia, ale v prípade pasovej kontroly je Vašou povinnosťou preukázať sa potvrdením nemocničného zariadenia o hospitalizácii a o dni prepustenia z nemocnice, v ktorý ste povinní z krajiny odísť.
moja troska do diskusie je tu:
vlastne ani mne nemôžeš veriť ... Prajem šťastnú cestu.