Viete o nejakom sposobe ako preniest zvukovy signal na velku vzdialenost potrebujem aby sa vysielaci modul aj s napajanim zmestil do pera. Gsm modul asi neprichadza do uvahy (su moc velke) napada vas nieco ine?
jediné o čom viem že by dokázalo prenášať signál na takú vzdialenosť s malými rozmermi je práve ten GSM modul, pretože na jeho šírenie sú tu veže ktoré signál šíria ďalej... obyčajný vysielač, ktorý si možeš s trochou šikovnosti vyrobiť aj doma bez antény jednoducho nepofachčí na vzdialenosť väčšiu ako pár desiatok metrov... bez antény je aj toto veľký úspech...
teraz ma napadlo že najlepšie riešenie by bolo kúpiť si nejaké to pero ktoré je na tento účel vyrobené a síce má len malý dosah, no ty by si mohol tento signál prijímať napr. vo vedľajšej miestnosti a vysielať ďalej skrytým GSM modulom ...
@Boolean ja to nechcem pre seba skorej zvazujem ci by sa nieco take nedalo vyrabat a predavat (mozno by to malo celkom uspech - trebárs za ucelom spehovania partnera atd), obycajny vysielac ma nevyhodu aj v tom ze tie pasma nie su vyhradene na komunikaciu takze ked prenasam signal v pasme na ktore nemam licenciu tak tym porusujem zakon, kazda frekvencia od 10 kHz do tusim 300 GHz ma radiokomunikacnym poriadkom presne urceny ucel. Ale realne su pouzitelne frekvencie do 1 GHz pri vyssich frekvenciách je uz moc velky utlm a musi sa pouzit smerova antena (GSM pouzivaj 2,5 GHZ ale to je specialny pripad lebo tam mas na kazdom kroku stanice).
ak zmenšuješ rozmery vysielača (a antény) nutne tým zmenšuješ dosah... podľa mňa je najlepším riešením to ktoré som opísal... inak ti nwm poradiť.. na birdzi nečakaj vysokotechnickú diskusiu... to radšej napíš na » www.danyk.cz/kniha/kniha.php... ale poriadne si rozmysli čo napíšeš lebo ťa zožerú za živa.. a to je len dobre... potom aspoň ľudia začnú rozmýšľať čo vlastne chcú (nehovorím že toto je tvoj prípad... )
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
teraz ma napadlo že najlepšie riešenie by bolo kúpiť si nejaké to pero ktoré je na tento účel vyrobené a síce má len malý dosah, no ty by si mohol tento signál prijímať napr. vo vedľajšej miestnosti a vysielať ďalej skrytým GSM modulom ...