Neviem, nerada by som skoncila napriklad v Ruzomberku alebo niekde, kde okrem jednej fabriky a Tesca nie je nic, BA, KE, PO by mi vyhovovali, mensie nie, som snob trosku na toto.
teraz si myslím, že mi to bude jedno, kde si nájdem prácu, tam pôjdem, a je mi jedno, či to bude doma alebo úplne cuzie mesto (ale to cudzie ma asi láka viac)
@dumbledore moralna filozofia. ale tiez rozmyslam, ze sa uplne odtrhnem a pojdem robit nieco co by ma fakt naplnalo a popritom budem pisat doma prace z danej oblasti.
akože, nič v zlom, ale pri dnešnej situácii na Slovensku, kedy vysoké školy chrlia tisícky absolventov, pre ktorých v odbore nie je miesto... by úplne stačila možnosť "po skončení vysokej školy si chcem nájsť prácu."
inak, ja pochádzam z BB, ale študovala som v ZV, takže paradoxne som mala viac príležitostí v rodnom meste. v podstate som si tam aj prácu našla... len sled udalostí nakoniec zapríčinil, že ma čoskoro preložia do Prahy, takže skončím v úplne inom meste (týmto pozdravujem moju zatiaľ stále šéfku a ďakujem za všetko, čo pre mňa robí)
Tak studujem v ruzomberku a byvam v trencine….trencin mi celkom vyhovuje,nie je tu vysoka nezamestnanost ,ale koncim az o rok a pol a za tu dobu sa toho moze este vela zmenit...kamaratka sa musela za pracou odstahovat do BA takze clovek nikdy nevie..
neviem a zacinam sa nad tym dost trapit... nechcem nechat mamu samu v nasom meste, ktore vsak z duse neznasam... moji surodenci sa vsak teraz skvele vyfarbuju - sestra sa odstahovala, sice zije v nasom meste, ale nechodi nas ani pozriet, nic, jej vztah je skor zavislostou... a brat je neobmedzene egoisticky kokot, ktory nepohne rukou.. takze to bude zavisiet od neho - ak bude byvat v nasom byte, odchadzam a mama nech mu robi sluzku ako doteraz... ak odide, rada zostanem s mamou a postaram sa o nu...
@kitty7 chcela som, ale nevydalo.. momentálne mám nejaké osobno-finančno-rodinné problémy, pre ktoré som sa rozhodla radšej pracovať (možnosť VŠ nevylučujem, keď tak trebárs ak budem v budúcnosti napr. na materskej tak by som popri tom rada študovala)
@kitty7 držať palce môžeš ale neviem, či si potom s tebou Simon písal, obom nám na druhý deň volali, a mne povedali, že zatiaľ hľadajú hlavne na TPP, ale že si CV aj tak nechajú a možno sa ozvú
@darkestangel to mi nehovoril. ale však Simon chcel TPP, nie? ja som mala 3/4 úväzok, tak som predpokladala, že práve on by mohol nastúpiť za mňa ako náhrada, lebo jemu by to asi tak vyhovovalo... ale možno majú v rukách dosť CVčiek, lebo už jednu kolegyňu aj vyhodili, hrozne to flákala...
@32 dost smutné, že ešte aj ted, už v dospelosti sú také špatné napiccu vztahy
(..ale ešte horšie to vychádza do budúcna, ked sa "potom´ pri takejto nekomunikácii, stretnete najskor na súde a u právnikov (skrz ten 1byt ;/
(..radšej predchádzat konfliktom..
@darkestangel jááj takže on ide na pohovor, hej? lebo by som bola rada keby za mňa nastúpi... ale tak už aj na nete sú kadejaké info... v Prahe sa šepkalo, že bez licencie sa tu jazdiť nesmie, potom niekto na Slovensku píše o tom, že od 1.2. budeme jazdiť aj bez licencie, v ten istý deň inde vyjde, že Kotleba nám licenciu udelí, aby sme mohli od 1.2. jazdiť, ale šéfovci nám naznačujú, že jazdiť sa bude už od 19., takže ani boh nevie...
@darkestangel nie? lebo kolegyňa mi vravela, že dohodila nejakú kamošku a ide na pohovor budúci týždeň... tak ktovie, možno sa ešte o pár dní ozvú... ja som sa smiala, že by som chcela, aby to spustili už od 19., lebo to by som stihla ešte dačo odjazdiť a asi by mi aj nováčikov dali na zaúčanie by bola sranda
V zahranici nase vysoke skoly neuznavaju a na SR budete stastni, ked si vobec nejaku pracu najdete pri tej vysokej nezamestnanosti a tisickach absolventov.
Som zo severu SVK, na strednu som sla do BA, na vysoku daleko prec, na magistra zvazujem ci neist zase inam.. netusim, co so mnou bude
Ale do rodneho mesta sa asi vratit zit neplanujem. Na Slovensko mozno aj hej (tazko sa mi predstavuje nenazyvat to tu svojim domovom), ale momentalne mi to este stale pride ako daleka buducnost
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
52 komentov
inak, ja pochádzam z BB, ale študovala som v ZV, takže paradoxne som mala viac príležitostí v rodnom meste. v podstate som si tam aj prácu našla... len sled udalostí nakoniec zapríčinil, že ma čoskoro preložia do Prahy, takže skončím v úplne inom meste (týmto pozdravujem moju zatiaľ stále šéfku a ďakujem za všetko, čo pre mňa robí)
no a bola by som rada, keby sa pošťastilo ostať v BB, mám to tu rada
čiara
uganda je o pár desiatok krokov vpred ako väčšina krajín v afrike
Ciara
Ja som su ju len tak teraz nevycucla z prsta,ale nechaj tak
Niektorí ľudia by si Ugandu ozaj užili Je málo krajín kde sa organizujú lovy na homosexuálov.
a budem mať vlastný podnik
čajovňo-čokoládovňo-kníhkupectvo!
(..ale ešte horšie to vychádza do budúcna, ked sa "potom´ pri takejto nekomunikácii, stretnete najskor na súde a u právnikov (skrz ten 1byt ;/
(..radšej predchádzat konfliktom..
taketo mudrosti tu viem najst na kazdom kroku, a nie je to odpoved, ktoru som ocakavala pri zadavani mojej otazky
Ale do rodneho mesta sa asi vratit zit neplanujem. Na Slovensko mozno aj hej (tazko sa mi predstavuje nenazyvat to tu svojim domovom), ale momentalne mi to este stale pride ako daleka buducnost