@sarita621 Stačilo to dať do statusu a nezakladať o tom nové fórum. Táto téma tu už myslím že bola...
Tak či tak, celý článok stojí za máriu belu...to si môžem aj ja vymyslieť teraz na základe vzorky 20 ľudí, že občania s pravidelnou dávkou sexu žijú dlhšie ako tí bez neho...
dosť čudný článok, jednostranne napísaný...nie každý inteligent musí byť hned racionálny, existuje aj EQ, najlepšie ked je IQ a EQ 1:1...a k téme... veľa vedcov, filozofov,...verí v Boha, jediné však môže prekážať tým viac vzdelaným nie je viera a s nou súvisiace intuitívne myslenie, ale skôr ak ide z nejakého náboženstva strach a to je rozdiel....
@tobago Albert Einstein nebol veriaci. Resp. nie v takom význame ako výraz "veriaci" chápeme my. Obdivoval prírodu a vesmír a preto svoje vydrenia, kde používa slová ako "Boh" mal na mysli práve vesmír a prírodu.
» arstechnica.com/science/2013/08... Ak máte problém s aktualitami (kto by nemal, pravda)... Každopádne neviem, prečo ste takí všetci nabrúsení. Je rozdiel medzi koreláciou a pravidlom. To, že ste veriaci, neznamená, že máte menšie IQ ako ateista. Samozrejme, že môže byť aj tupučký ateista s IQ ledva priemerným. Hold, to čo z toho výskumu vyplýva je to, že na horných priečkach budeme častejšie výdať ateistu, ako skalopresvedčeného veriaceho, ktorý verí v doslovný výklad Biblie.
No a ? Albert Einstein bol hlboko veriaci človek a ako si písal, obdivoval prírodu a vesmír a preto svoje vyjadrenia, kde používa slová ako "Boh" mal na mysli práve vesmír a prírodu. To nie je v podstate odlišné, pretože Boh je aj príroda aj vesmír, je všetko, skrze neho je všetko. A každý má o tomto pojme inú predstavu, i keď všetky predstavy o ňom ( jeho bytosti ) sú len akýsi pokus o vytvorenie obrazu o Bohu, ktorý nezodpovedá ani jednej z týchto ľudských predstáv.
@tobago "To, co jste četl o mém náboženském přesvědčení, byla samozřejmě lež a tato lež se soustavně opakuje. V žádného osobního Boha nevěřím a nikdy jsem to nepopíral, naopak jsem to vyjádřil zcela jasně. Je-li ve mně něco, co lze nazvat náboženským, pak je to můj bezmezný obdiv k uspořádání světa, jež nám věda dokázala vyjevit. " - Albert Einstein.
@tobago Tak ešte raz pekne poporiadku. Výskum sa týkal náboženskej viery a korelácie medzi ňou a IQ, kde sa zistilo, že IQ sa zvyšuje tým viac čím menej je človek nábožensky založený - na čo si ty reagoval, že či bol tým pádom Einstein menej inteligentný - čím si naznačil, že Einstein bol veriaci - v zmysle, že vyznával nejaké zo svetových náboženstviev a pravdepodobne veril v osobného Boha a ja som ti práve ukázal, že to je omyl a Einstein sám vyjadril fakt, že v žiadneho Boha neveril a teda konečne - mýlil si sa. Stačí taká odpoveď na tvoje "No a?". Nabudúce sa prosím ťa ozývaj, len ak budeš mať chuť na inteligentnú diskusiu. Dvojslovné provokatívne výlevy si nechaj pre niekoho iného, ďakujem za pochopenie
Heeeh...ty si asi myslíš, že ja mám fakt toľko času venovať sa nejakému tebe ? Dokonca na teba som vôbec nereagoval, ak si myslíš že áno, tak mi ukáž kde. A ohľadom toho Einsteina som sa nemýlil, pretože som vysvetlil, ako ho mohol chápať a chápal. Čomu ty ale očividne nechápeš.
@tobago Ty evidentne nechápeš, že Einsteinovej viery-neviery sa výskum netýkal ergo tvoja poznámka, že... ahh...... nie, nebudem sa opakovať. Utekaj robiť niečo hodnotnejšie, už ťa nechám tak.
@sugy1 a ja by som sa k tomu aj vyjadrila ale radšej nie. Alebo áno. Inteligentný človek nebude stále dokola opakovať dogmy z nejakej pridrbanej knižky ktorú napísali pred 2000 rokmi nejakí sfetovaní blázni.
Nehovorím ale že inteligentný človek nemôže v niečo veriť
Niektori ludia veria v Boha pretoze si chcu ulahcit zivot. Nejde o to ze by boli hlupi, lebo to robia cielene...proste si povedia "Boh existuje a hotovo nejdem nad tym uvazovat, su tu dôlezitejsie veci" uvediem priklad...clovek pracuje na vyskume trebars teorie strun, ked na tom pracuje predpoklada sa ze je vysoko inteligentny ale aj ked natom pracuje moze verit v Boha lebo veri v to ze teoria vsetkeho bola vypracovana Bohom a to hlavne preto, ze nema cas sa zamyslat nad tym co bolo este za tym ale proste chce pracovat len na tej teorii strun...ja osobne som hlboko neveriaci clovek, na hranici Nihilizmu. Moj vnutorny zivot je velmi zvlastny pretoze ja premyslam niekedy az privela...a chapem ludi, ktori si to Bohom chcu zjednodusit
@jakubmicuda v pohodee... vsak ja som nič nenapísala, len som to našla a dala som to tu na birdz... btw.. ja premyšlam tiež veľmi veľa asi tak veľmi jak ty, čo vravíš ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
Tak či tak, celý článok stojí za máriu belu...to si môžem aj ja vymyslieť teraz na základe vzorky 20 ľudí, že občania s pravidelnou dávkou sexu žijú dlhšie ako tí bez neho...
Nonsens...
THE END.
A ty to teraz myslíš ako vážne...
Inak @matwoo a @delica...
Albert Einstein bol teda podľa toho menej inteligentný ???
» www.aktuality.sk/clanok/186638/v...
ďalej nič nekomentujem, nepatrí sa vyvolávať nesváry
No a ? Albert Einstein bol hlboko veriaci človek a ako si písal, obdivoval prírodu a vesmír a preto svoje vyjadrenia, kde používa slová ako "Boh" mal na mysli práve vesmír a prírodu. To nie je v podstate odlišné, pretože Boh je aj príroda aj vesmír, je všetko, skrze neho je všetko. A každý má o tomto pojme inú predstavu, i keď všetky predstavy o ňom ( jeho bytosti ) sú len akýsi pokus o vytvorenie obrazu o Bohu, ktorý nezodpovedá ani jednej z týchto ľudských predstáv.
No a ?
Ok, som oficiálne menej inteligentný ako hocikto iný, ktorý neverí Bohu. Idem sa s tým zmieriť.
"Dúfam", že teraz bude zase niekto týmto stopercentne ovplyvnený a bude pokladať veriacich za "primitívnych" a všetkých do jedného.
Heeeh...ty si asi myslíš, že ja mám fakt toľko času venovať sa nejakému tebe ? Dokonca na teba som vôbec nereagoval, ak si myslíš že áno, tak mi ukáž kde. A ohľadom toho Einsteina som sa nemýlil, pretože som vysvetlil, ako ho mohol chápať a chápal. Čomu ty ale očividne nechápeš.
Týkal-netýkal...lenže ono sa to v podstate týkalo aj jeho...Boha vnímal v prírode a stvorení...Ak už inak nedáš.
Nehovorím ale že inteligentný človek nemôže v niečo veriť