Ja sa tomu síce už vôbec nerozumiem (niečo také som mal naposledy na strednej), no niečo praktické by asi bolo zaujímavé. Napr. ako je navrhnutá počítačová sieť vo vašej škole (teda konkrétny príklad), aké technológie sa používajú, aké má táto sieť slabiny a aké silné stránky a podobne...
Podla toho aka to ma byt dlha prezentacia.
Ale myslim si ze utok na siet / zneuzitie slabeho zabezpecenia je vdacna tema a zaujme ludi.
Staci ti na to PC kde mas linux a aplikaciu ettercap a vies ukazat napr ARP spoofing (MITM attack). Jeden z najlahsie realizovatelnych utokov (ak to mas predinstalovane tak je to otazka mozno 10 minut).
Jediny predpoklad ze na danom switchi kde mas svoj PC nie je zapnute port security.
Zalezi na tom ake mas vedomosti ohladne sieti.
Ak k tomu pridas aj trocha teorie na co je ARP protokol a ako funguje tak mas prezentaciu kludne aj na hodinu
podla mna by uplne stacilo opisat zakladny routing a switching, ti ludia ked nevedia o sietiach viac, tak hodinu im bude vysvetlovat len princip pocitacovych sieti, aby pochopili, co je ARP spoofing
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
Komenty k téme
Ale myslim si ze utok na siet / zneuzitie slabeho zabezpecenia je vdacna tema a zaujme ludi.
Staci ti na to PC kde mas linux a aplikaciu ettercap a vies ukazat napr ARP spoofing (MITM attack). Jeden z najlahsie realizovatelnych utokov (ak to mas predinstalovane tak je to otazka mozno 10 minut).
Jediny predpoklad ze na danom switchi kde mas svoj PC nie je zapnute port security.
Zalezi na tom ake mas vedomosti ohladne sieti.
Ak k tomu pridas aj trocha teorie na co je ARP protokol a ako funguje tak mas prezentaciu kludne aj na hodinu