Uz dlho,preto,ze som bola permanentne na vyske v casovom strese,nebyvala som na intraku,studium ma vycerpavalo,každý den hol narocny a časom sa to uz nedalo cydrzat...asi rok som z toho psychicky na dne.
Stretla som však človeka,ktorý ma z toho ciastocne dostal,lebo mi ukázal,ako riesit problémy - a ze cas,ktorý venujem ludom,sa mi vrátí stokrát viac ako cas strávený studiov depkach a píď.
o nejde len tak zničoho nič že je a už nie je... postupne, sinusoidy, šikmé plochy... s rôznymi intenzitami...2 roky k temer vyrovnanosti a som na seba pyšnô
Je to tazka a rozsirena vec. Neda sa to priamo riesit. Clovek s touto diagnozou citi neuveritelnu potrebu sparat sa vo svojich negativnych pocitoch a neda sa mu to vyhovorit. Po urcitom case ale zvykne puberta u vacsiny ludi prejst.
áno, stáva sa mi, ale potom si uvedomím, že niekto veľký, teda Boh so mnou počíta. A mám kamarátov, ktorých mám rád a oni mňa.
Vrátim sa späť na cestu nádeje a radosti z toho kým sa môžem stať...
Dušu môže nasýtiť len Božia prítomnosť, no aby som ju naozaj cítil, tak ju potrebujem jednoznačne prijať. To hovoria napr. i veriaci psychológovia, lekári... a sám to cítim. Ako napísal sv. Augustín:
Fecisti nos ad Te et inquietum est cor nostrum donec requiescat in Te.
po slovensky: Stvoril si nás pre seba Pane a nespokojné je naše srdce, kým nespočinie v Tebe.
Nie...ale najblizsie som k tomuto stavu bola ked som swdela na zemi opreta o murik o jednej alebo druhej noci a oproti sedela kamoska...kazda hladela inym smerom kazda vo vlastnych myslienkach ..a potom rano v skole s redbullom...to bolo fakt prazdno skoro bez duse
áno hrozné ...prednedávnom asi rok ešte stále to niekedy pretrváva a odíde to samo ... ja som skúšala všeličo aa nič nepomáhalo... postupne sa to bude normalizovať a pomaly vytrácať ... dúfam že už také obdobie nebudem mať nikdy ....hoci sú dni kedy by sa to fakt hodilo ... príde mi to ako nejaký obranný systém človeka, že nechce nad ničím premýšľať ... ale neviem mne to prišlo práveže viac naopak .. cítila som sa tak energicky a keďže som tú energiu nemohla vybiť tak aj deprimovane ... prázdnota ... najhoršie je to, že s tým ti nik nepomôže to musíš sama :/ nta tak neviem fakt najlepšie je nejaké rozptýlenie, obklopuj sa priaťeľmi ... s niekým sa o tom porozprávaj ( hoci neviem či ťa niekto pochopí mňa až jeden človek ... a ostatný áno chápem to a začali rozprávať o tom / inak to bolo úplne niečo iné / tak som mala nervy no ale zároveň som sa tak smiala že až ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
56 komentov
16, 17, decembra 2012. prešlo to, keď sme sa dali znova dokopy.
Vrátim sa späť na cestu nádeje a radosti z toho kým sa môžem stať...
Dušu môže nasýtiť len Božia prítomnosť, no aby som ju naozaj cítil, tak ju potrebujem jednoznačne prijať. To hovoria napr. i veriaci psychológovia, lekári... a sám to cítim. Ako napísal sv. Augustín:
Fecisti nos ad Te et inquietum est cor nostrum donec requiescat in Te.
po slovensky: Stvoril si nás pre seba Pane a nespokojné je naše srdce, kým nespočinie v Tebe.
no, a potom také občas príde ako bežná nálada, trváva to tak od jedného dňa do jedného mesiaca a odíde to samo.